Blogg

Åre’ runt!

Åre är semesterorten som funkar lika bra året runt. Vare sig ni vill åka på skolresa på sommaren eller på vintern är Åre svaret. Den jämtländska naturen har mycket att erbjuda oavsett årstid.

Mest känd är Åre för sin vinteridrott och inte minst skidåkningen. Åreskutan, Duved och Tegefjäll har backar och pister både för nybörjare och erfarna skidåkare, alltså perfekt för en grupp med varierande erfarenhet. En del har aldrig stått på ett par skidor medan andra har åkt slalom sedan de knappt kunde prata rent. Här kan de dela lift, men sedan välja olika snabba vägar tillbaka till marknivå. De som vill gå på skidskola och behöver hyra utrustning kan göra det och få precis lika fina dagar i pisten som klasskompisarna med egna skidor. Den som hellre vill åka längdåkning blir inte heller besviken, och i övrigt finns möjlighet att åka hundspann, skoter eller islandshäst.

Men Åre håller även på sommaren. Då slipper ni skidor och mössa och kan vandra i fjällmiljö eller åka flotte på Åresjön. Andra sommaraktiviteter är flugfiske, bumperball och yxkastning, förutom att bada och grilla.

Till Åre åker ni tåg, buss eller flyg, och väl framme finns många boendealternativ att välja mellan. Tält på campingplats funkar bäst på sommaren, men fjällstugor, hotell och vandrarhem går lika bra vid kyla och snöstorm.

Oavsett när ni åker, hur ni ska bo och vad ni vill göra kommer ni att behöva pengar. Liftkort är ingen lågprisvara även om ni kan undvika högsäsong, och en del av de övriga aktiviteterna kommer också att svida i klasskassan. Om ni inte fyller på den först!

Ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen förbättrar alltid möjligheterna. Genom att sälja delikatesser på provision kan ni finansiera hela klassresan. Friare jobb går inte att tänka sig. DelikatessKungen tillhandahåller delikatesserna och marknadsföringsmaterialet, och ni väljer själva hur mycket tid ni ska lägga på försäljningen, var och hur ni ska sälja, på nätet eller genom att knacka dörr, men också när ni ska sluta sälja.

Produkterna är lättsålda delikatesser för alla smaker. Cheddarost, olivolja och salami för finsmakarna, chokladpraliner, dragerade mandlar och lakrits för kunder med sötsug. Den röda tråden är hög kvalitet och fina förpackningar. Dessa delikatesser är en fröjd för både ögon och smaklökar.

Och försäljningen funkar! DelikatessKungen har samarbetat med skolklasser och idrottsföreningar sedan 1992. Över 25 000 grupper har förverkligat sina drömresor med hjälp av försäljning. Är det er tur nu?

Campa på Västkusten

En skolresa kan innehålla allt från skidåkning och snöskoter till sommar och sol. Väljer ni det sistnämnda, en solresa på senvåren eller sommaren, är Västkusten ett säkert kort. Orter som Strömstad, Grebbestad, Lysekil och Marstrand signalerar salta dopp, fiske och sand mellan tårna. Mitt i detta kluster av semesterparadis finns Ramsvik Stugby & Camping, utanför Hunnebostrand. På denna familjeägda camping har man levererat ”saltstänkta äventyr” ända sedan 1958.

Förutom vanlig familjecamping arrangeras här bröllopsfester, konferenser, företagsevenemang och inte minst skolresor. För att det ska finnas något som passar alla har man flera olika skolresepaket. Allt från det enklaste, där det bara ingår övernattning i Ramsviks mysiga campingstugor, till skolreseprogram på flera dagar, fullspäckade med aktiviteter som paddling, bastu, grillbuffé och en heldag på djurparken Nordens Ark.

På Ramsvik Stugby & Camping finns verkligen det mesta av sommaraktiviteter. Man har en egen sandstrand och vill ni slippa bli blöta kan ni istället för att bada hyra båtar eller kanoter. Här erbjuds fiske av allt från torsk och makrill till krabbor, men här finns också en populär restaurang, en spelhall, en glassbar, en bastu och givetvis fritt wifi på hela området. Och så dessa härliga campingstugor då, med 2-7 bäddar, med eller utan eget badrum. Men vill ni bo närmare naturen finns det tältplatser också.

Det blir ju lite billigare, och är det något som brukar saknas när man planerar skolresa så är det pengar. Synd, för egentligen borde det inte vara något problem. Visst, en skolklass har som regel inga inkomster, men det går att ändra på.

DelikatessKungen erbjuder försäljningssamarbeten till skolklasser och andra grupper av unga. Eleverna säljer företagets delikatesser och får en slant till klassresan för varje produkt de säljer. Varorna det gäller är t ex salami med extra hög kötthalt, ekologisk olivolja och handgjorda, belgiska chokladpraliner. Sälj till företag eller privatpersoner på hemorten, på föräldrarnas jobb eller på internet. Förutom tryckt säljmaterial får varje elev en egen webbshop med en länk som går att dela till släkt och vänner.

Genom åren har tusentals skolklasser finansierat sin skolresa genom att sälja delikatesser. En del till och med flera gånger, för när de märkte hur kul och lönsamt det var första gången återkom de för att tjäna pengar till nästa resa.

Klassutflykt till Åland

Om ni vill åka på skolresa utomlands utan att behöva flyga eller betala en massa pengar är Åland det givna valet, Sveriges närmaste utlandssemester. Tänk Saltkråkan möter Mumindalen – där har ni Åland!

I år firar ön dessutom hundraårsjubileum eftersom man fick sitt självstyre 1922. Åland är ju inte riktigt ett eget land utan lyder under Finland, men de har egen regering och är på många sätt en egen nation.

På Åland bor 30000 invånare. En dryg tredjedel av dem bor i Mariehamn, Ålands enda stad, men sommartid är det betydligt fler människor på hela Åland, precis som på de svenska semesteröarna Öland och Gotland. Turismen är en viktig industri här, och för oss svenskar är det praktiskt att alla pratar svenska.

Åland är egentligen inte en ö utan närmare 7 000 öar. Långtifrån alla är bebodda. I alla fall inte av människor, men fåglar och andra djur har också sin givna plats på Åland. Här finns hela 59 naturreservat.

Djurlivet och naturen är ett skäl att turista på Åland, men här finns också vackra byggnader och båtar, hantverk och hemslöjd, museer och god mat. Men egentligen behöver ni inte krångla till det med sevärdheter och aktiviteter. Hyr cyklar och åk runt, vandra, bada, grilla eller bara häng på rogivande och vackra Åland.

Det finns massor av boendealternativ under ert besök på ön, från tält och campingstugor till vandrarhem och hotell. Och från Sverige reser ni självklart med båt, från Stockholm, Kapellskär eller Grisslehamn i Roslagen. De snabbaste resorna tar bara två timmar.

Den mest utmanande etappen är möjligen att få råd att åka på skolresa. Det är den vanligaste anledningen till att skolresor rinner ut i sanden, eller att man sänker kraven så lågt att resan till slut ersätts av en dagsutflykt till grannbyn, mat på gatuköket och en glass. Låt inte det ödet drabba era resplaner. Behöver ni pengar till klassresan kan ni ta kontakt med DelikatessKungen, som har lång erfarenhet av att hjälpa till med finansieringen av skolutflykter.

Ni säljer företagets delikatesser, som chokladpraliner, cheddarost och ekologisk olivolja, och får en slant för varje förpackning ni säljer. Det gör ni där ni bor eller på nätet, med hjälp av DelikatessKungens app och försäljningsmaterial. Ni tar inga ekonomiska risker och väljer själva precis hur mycket tid ni vill lägga på försäljningen. Det är roligt, lärorikt och inte minst lönsamt.

Mälarenergi Cup, innebandy

Mälarenergi Cup är en innebandyturnering som spelas under en helg i april och är öppen för pojkar och flickor i åldersklasserna 10-15 år samt juniorer. Spelplatserna är idrottshallar och skolor runt om i Västerås.

Lagen delas in i grupper med fyra lag i varje där alla möter alla. Seger ger 3 poäng, oavgjort 1 och om inte det räcker för att skilja lagen åt går man på inbördes möte, målskillnad och i värsta fall på antal utvisningsminuter. Men bara lugn, alla lag går vidare till slutspel. De två främsta till A-slutspel och övriga till B-slutspel. Matchtiden är 2 x 15 minuter, rullande speltid, förutom i finalen då man spelar 2 x 20 minuter.

Lagen väljer själva om de vill bo på skola, hotell eller lösa boendet själva. Mat serveras tre gånger om dagen för de lag som så önskar, från middag på fredag till lunch på söndag. Deltagarkortet ger rätt till fria resor med Västmanlands Lokaltrafik under turneringen, så att spelarna lätt kan förflytta sig mellan tävlingshall, boende och matservering. När laget inte spelar innebandy, äter eller sover kan ni passa på att gå på Kokpunkten Actionbad. Som deltagare i Mälarenergi Cup får man rabatt på inträdet.

För det är ju det där med pengar. Innebandylag har som regel ansträngd ekonomi, precis som alla unga idrottslag. Klubbkassan är sällan fylld till bredden ens när medlemsavgifterna precis är inbetalade och sedan ska pengarna räcka till träningar med lokaler och ledare, tävlingsavgifter i diverse seriesystem, och om det är möjligt också till cupresor och träningsläger. Aktivitetsstöd och bidrag finns att söka, men det räcker aldrig till allt man vill göra.

Den enkla lösningen är att ta saken i egna händer. Låt ert lag sälja delikatesser för att finansiera cupresor och idrottsläger. DelikatessKungen har i tre decennier samarbetat med idrottsklubbar, skolklasser och föreningar som sålt företagets produkter mot provision. Vi tillhandahåller, ni säljer och så delar vi på pengarna.

Först tar gruppen upp beställningar på salami, cheddarost, olivolja och andra delikatesser. Till sin hjälp har man DelikatessKungens försäljningsmaterial och en smart app som håller reda på försäljningen. Ni väljer själva om ni ska lägga energin på privatpersoner eller företag på er hemort, eller på kampanjer i sociala medier.

Sedan får ni hem varorna, distribuerar dem till kunderna som samtidigt betalar. Därefter återstår bara för er att bestämma vad ni ska använda pengarna till – en cup, träningsläger, något annat …

Skolutflykt till Göteborg

Göteborg lämpar sig för allt från en skolutflykt på några timmar upp till en hel skolresa. Det givna besöksmålet är Liseberg med sina åkattraktioner och konserter. Utmana gärna varandra på en kul femkamp där ni kan välja mellan ett tjugotal olika grenar.

Universeum, vetenskapscentret som behandlar allt från rymd till regnskog är också värt ett stopp på resan. Träffa vilda djur och lär er allt om miljö och en hållbar värld. Boka ett elevprogram på något tema som intresserar er så får ni ut ännu mer av besöket.

Vatten är en viktig del av hela Göteborgs identitet. Förutom att det avgår kryssnings- och fraktfartyg från hamnen både badas det och fiskas krabbor. Maritiman är världens största flytande fartygsmuseum. Är ni inte intresserade av bogserbåtar, ubåtar och militärhistoria när ni kommer dit blir ni det under besöket.

Apropå båtar borde ni ta en sightseeingtur med Paddanbåtarna. Under en knapp timme berättar erfarna guider allt som är värt att veta om Göteborg, från första parkett. Från Paddan får ni se skeppsvarv, fiskebåtar och spektakulära byggnader.

När ni åker runt i Göteborg använder ni annars med fördel buss och spårvagn. För att ta er till Göteborg tar ni istället tåg eller flyg, beroende på varifrån ni åker. Från de stora städerna finns bussresor som tar lite längre tid än tåget, men i gengäld är billigare.

För den ekonomiska aspekten är inte oväsentlig. Ju mindre pengar ni behöver lägga på resan till Göteborg och boendet där (camping och vandrarhem är billigare än hotell), desto mer kan ni lägga på de olika utflyktsmålen.

Behöver klasskassan fyllas på kan ni starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Tjäna pengar till skolresan genom att sälja delikatesser på provision, det är både lätt och roligt. Vi står för tryckt försäljningsmaterial och en app som håller reda på försäljningen. Ni säljer genom att knacka dörr där ni bor. Antingen hos privatpersoner eller lokala företag. Eller ställer er på torget och låt kunderna komma till er. Internet kan vara en annan arena att sälja på, och ingenting hindrar ju att ni kör flera av dessa spår parallellt.

Delikatesserna det handlar om är bl a lagrad cheddarost, salami i fem olika smaker, handgjorda chokladpraliner och ekologisk regionsolivolja från tre olika olivsorter på Sicilien, så här finns något för alla.

Klassresa till Vaxholm

Det är lätt att gå över ån efter vatten och tro att man måste åka långt för att få till en minnesvärd skolresa, men hela Sverige är fullt av sommaridyller, kanske framförallt runt kusterna. Vaxholm t ex, belägen på Vaxön i Stockholms skärgård mellan Stockholm och Norrtälje. Trots att det bara bor några tusen i Vaxholm är det faktiskt en stad som fick sina stadsprivilegier i mitten av 1600-talet. Nu betyder ju det egentligen bara att man fick rätt att beskatta invånarna, men det är ändå ett slags erkännande att kungen hade platsen under bevakning. Först på plats var Gustav Vasa redan på 1500-talet, men även Karl XI och Karl XII finns med i Vaxholms historia.

Idag är Vaxholm en Stockholmskommun som lever upp lite extra på sommaren tack vare sina badstränder med både sand och klippor, de många och fina vandringslederna och strövområdena med inslag av fornlämningar och andra historiska vingslag, trevliga campingplatser och vandrarhem i olika prisklasser, samt massor av kaféer och restauranger.

Vad får ni inte missa om ni väljer Vaxholm som mål för er klassresa? På Vaxholms Fästnings Museum får ni veta mer om Vaxholms och Sveriges historia. Det kan ni kombinera med ett besök på Vaxholms Kastell där ni bl a kan tävla i Fångarna på fortet-varianten ”Fångarna på Kastellet”.

I och runt Vaxholm kan ni vandra, cykla, paddla kanot eller lära er att segla. Gillar ni vatten kan ni förresten åka båt till Vaxholm från Stockholm, med Waxholmsbolaget. Föredrar ni att hålla er på land går det lika smidigt att ta bussen.

Som vanligt kokar schemat för en skolresa ned till ekonomi. Är klasskassan fylld kan man göra nästan vad som helst. Med mindre pengar kan man göra mindre, men även en dagstur till Vaxholm, en glass i hamnen och ett dopp i sjön kan bli en fantastisk skolutflykt.

Vill ni förbättra rörelsefriheten kan ni tjäna pengar till klassresan ihop med DelikatessKungen. Sälj företagets populära delikatesser, som salami, cheddarost och chokladpraliner, till privatpersoner och företag där ni bor, vänner och bekanta eller till vem som helst i kampanjer i sociala medier. Ersättningen är provisionsbaserad, vilket betyder att ni helt själva väljer hur ni ska sälja och hur mycket tid ni ska lägga på försäljningen. Säljer ni mer blir det mer pengar till klasskassan, men det finns inga krav på er och ni tar inga ekonomiska risker.

Ta klassen till Brevik

KFUM Breviks Kurs- och Lägergård knappt fyra mil utanför Norrköping ägs och drivs av Breviksstiftelsen. Här anordnar man sommarläger och kursverksamhet, men man hyr också ut anläggningen till skolgrupper och föreningar, vilket är bra eftersom detta är en fantastisk plats för en klassresa.

Som vanligt när det gäller kursgårdar finns flera alternativ. Antingen hyr ni lokalerna och ordnar det mesta själva, lagar mat i självhushållskök osv, eller också köper ni ett färdigt skolresepaket och låter personalen fixa maten och planera vistelsen. Bland aktiviteterna på gården kan nämnas kanotfärder och bad, bågskytte, klättervägg, korvgrillning och linbanan ”Travärstingen”. Vill man se ett tema i aktiviteterna kan man säga att gården fokuserat särskilt mycket på utmanande samarbetsövningar för att stärka gruppkänslan. Med hjälp av erfarna instruktörer får ni lära er att utmana er själva både fysiskt och psykiskt genom modellen kallad TSU – Trygghet, Samarbete, Utmaning.

På Breviks kursgård bor ni i stugor eller i tält, och vid sidan av alla utomhusaktiviteter finns flera konferens- och samlingslokaler. För att ta er till Brevik tar ni enklast tåget till Norrköpings central och därefter buss till Stegeborg/Skällvik och avslutningsvis en promenad där ni får åka lite färja också. Har ni egna bilar eller minibussar kan ta er dit på egen hand. Det är stora vägar och bra skyltat ändra fram till resmålet.

Den första prövningen för en klass som vill åka på skolresa är ekonomisk. Tyvärr blir den utmaningen ibland för stor så att det slutar med att man aldrig kommer iväg. Det är synd, eftersom minnena från utflykter med skolklassen ofta är fina och livslånga. Därför borde ni verkligen ta chansen att åka på skolresa, vare sig det blir till Brevik eller någon annanstans.

Låt DelikatessKungen hjälpa er. Vi har samarbetat med skolgrupper, idrottsföreningar och andra grupper av unga i tre decennier. Genom att sälja företagets delikatesser mot provision får ni pengar till klasskassan. Ni säljer hur mycket ni vill, hur länge ni vill och på vilket sätt ni vill. Till er hjälp har ni DelikatessKungens app och tryckta försäljningsmaterial. Först tar ni upp beställningar, och när ni anser er klara får ni hem alla sålda varor, levererar dem och tar betalt av kunderna. På det sättet slipper både ni och köparna ligga ut med pengar. Inte heller riskerar ni att sitta kvar med ett osålt lager eftersom ni bara får hem de produkter ni har sålt. Superenkelt!

Skolresa till Lettland

Våra baltiska grannländer ligger bara en båtresa bort. Ändå är det många svenskar som inte besökt Estland, Lettland eller Litauen. Synd, för där finns många historiska sevärdheter, med eller utan svenska kopplingar, men också turiststråk, sandstränder och annat man vill uppleva på sin semester. Dagens tips får bli en skolutflykt till Lettland.

Lettland, den mellersta baltstaten, blev självständigt från Sovjetunionen 1991. I huvudstaden Riga bor över en tredjedel av landets c:a två miljoner invånare, men Lettland är mycket mer än Riga. Här finns stora skogar, nationalparker med orörd natur, femtusen sjöar och 50 mil kust med en hel del sandstränder.

Besök Riga med sevärdheter som Gamla stan, centralmarknaden och Riga Motormuseum, men hyr också gärna cyklar och bege er ut i Lettlands storslagna natur. Vill ni känna historiens vingslag kan ni också ta del av svenska minnesmärken. De är inte lika vanliga här som i Estland, som tillhörde Sverige under 160 år, men även i Lettland lever minnet av den svenska tiden. Särskilt på landsbygden där var och varannan by har en svenskskans eller svensksten till minne av en tid de flesta letter uppfattar som god.

Till Lettland åker ni båt från Stockholm, Nynäshamn eller Kapellskär, och i Lettland bor ni billigast på vandrarhem, särskilt i Riga. Lettland är ganska billigt sett med svenska ögon. Särskilt mat och boende är betydligt billigare än i Sverige.

Men en klassresa till utlandet kommer alltid att kräva en hyfsad klasskassa, så vill ni ta klassen till Lettland är det läge att göra en budget för resan. Men för att kunna budgetera måste man ha inkomster och ett sätt att få råd med Lettlandsresan är att göra ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen, som sedan 1992, strax efter Lettlands självständighet, hjälpt skolklasser och idrottsklubbar att förverkliga sina drömresor.

Ni tar upp beställningar på härliga delikatesser som salami, olivolja och dragerad lakrits där ni bor eller på nätet, av privatpersoner eller företag på hemorten. Till er hjälp har ni DelikatessKungens app och säljpaket. När ni känner er nöjda skickar DelikatessKungen ut de sålda varorna till er kontaktperson varpå ni levererar dem till kunderna samtidigt som de betalar för delikatesserna.

Försäljningen är provisionsbaserad, så ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det till skolresan. Många av de tusentals grupper som tjänat pengar till sin skolresa tillsammans med DelikatessKungen har återkommit flera gånger för att tjäna mer pengar till nya resor.

Spel på B

En skolklass på utflykt eller klassresa kan hitta på många roliga aktiviteter. Man kan flyga till en europeisk storstad som London eller Paris, eller cykla till en insjö. För att inte sväva ut kring alla möjligheter tänkte jag i denna text begränsa mig till sällskapsspel på bokstaven B.

Biljard

Ett roligt spel som till och med kan gå att spela hemma, om man bor stort. Fast ett biljardbord kostar ganska mycket, så vanligast är att man besöker en biljardhall. Dessa finns överallt och när hela klassen ska spela får ni kanske boka hela hallen. Alla kan spela biljard, men det tar lång tid att bli riktigt bra på det. Spela en turnering med hela klassen och se vem som är bäst, eller dela in er i grupper och spela 8-ball, 9-ball eller 14-1.

Bowling

Om möjligt ännu enklare att komma igång med än biljard. Tio käglor att slå ikull med ett klot, helst på första försöket, en så kallad strike. Även bowlinghallar finns i hela Sverige, en del med discotema där man lyser upp hallen med hjälp av discobollar och vräker på musik. Många hallar har specialerbjudanden för skolelever.

Boule

Låt oss röra oss utomhus. Boule är ett spel vars popularitet går upp och ner, men dess enkelhet garanterar sportens fortlevnad. Allt som krävs är bouleklot och en plan yta, helst grusbelagd. Men varför inte besöka en anläggning specialbyggd för boule och kombinera det med en bit mat?

Bangolf

Bangolf är något av alla fritidsspels moder, ofta under benämningen minigolf. Det finns antagligen inte en campingplats i Sverige som inte har en artonhålsbana. Fördelarna jämfört med ”riktig” golf är många. Man slipper gå så långt, man behöver bara en klubba, det tar inte så lång tid och det är lätt att följa med i spelet. Det är dessutom väldigt roligt!

Alla de här spelen, biljard, bowling, boule och bangolf, är lättillgängliga. De går att spela på många olika orter och platser, som en fristående aktivitet en eftermiddag med klassen, eller som del i en skolresa. De kostar inte så mycket heller, men behöver ni ändå fylla på klasskassan kan ni alltid tjäna pengar till klassen ihop med DelikatessKungen, genom att sälja delikatesser.

Sedan är det bara att ge er ut och ha kul med klassen. Duger inte bokstaven B får ni välja en annan. C – curling, cirkus, camping, chokladprovning … Pengar möjliggör det mesta.

Kungsbacka Basketcup

Västsveriges största försäsongscup kallar sig Kungsbacka Basketcup som varje år i september arrangeras av Kungsbacka basket i åtta sporthallar runtom i Kungsbacka. Totalt brukar det bli långt över hundra lag som gör upp i sex åldersklasser, pojkar och flickor, i år födda 2006-2011. De flesta av lagen är från Väst- och Sydsverige, men där finns också lag från övriga landet och till och med några utländska. I år är lag från Spanien och Norge anmälda till cupen.

Kungsbacka Basketcup spelas över en helg och lagen inkvarteras i skolsalar natt mot lördag och söndag. Det är inte hotellstandard att sova i klassrum, men det är ändå lite mysigt att sova på liggunderlag på golvet. Minst en ledare eller förälder måste sova med laget och på söndagsmorgonen ansvarar spelarna själva för att städa, flytta tillbaka skolbänkarna och återställa salen till ursprungsskick.

Dagtid är det väldigt mycket basket. Först spelar man gruppspel, sedan slutspel, A-slutspel för de två bästa lagen i varje grupp, övriga lag får spela B-slutspel, och i slutspelet är det cupsystem där förloraren slås ut och vinnaren går vidare. Undantaget är de yngsta klasserna, elvaåringarna, som spelar ”Easy basket” med låga korgar och utan slutspel.

Blir det torum i schemat är det bara tre mil till Göteborg med ett stort nöjesutbud, som Liseberg, Universeum mm. Fast det kostar ju pengar och möjligen är klubbkassan tom efter att ni betalt anmälningsavgift för laget, deltagarkort som inkluderar två frukostar, två luncher, två middagar, boende samt bussresor mellan hallarna, cup-t-shirts osv.

Låt i så fall DelikatessKungen hjälpa er att finansiera cupresan. Genom att sälja delikatesser kan ni få råd med resan till Kungsbacka Basketcup, andra cupresor och träningsläger. Först tar ni med hjälp av DelikatessKungens försäljningsmaterial upp beställningar på presentförpackade delikatesser som dragerade mandlar, handgjorda chokladpraliner och lagrad cheddarost. Det gör ni genom att knacka dörr där ni bor, uppvakta lokala företag eller i kampanjer i sociala medier.

När ni känner att marknaden är färdigbearbetad skickar lagets kontaktperson en beställning till DelikatessKungen. Därefter levererar ni de sålda produkterna till kunderna samtidigt som ni tar betalt för dem. Försäljningen är provisionsbaserad så ni bestämmer er egen lön genom att sälja så länge ni tycker att det känns kul och meningsfullt. Ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det till laget. Av de tusentals grupper som genom åren samarbetat med DelikatessKungen har många kommit tillbaka för att tjäna pengar till nya resor.