Blogg

Lantlig skolresa

Vill ni åka på skolresa eller på utflykt med idrottslaget finns många resmål att välja på. Förutom Stockholm och Göteborg finns europeiska storstäder som London och Berlin. En flygresa till ett populärt resmål är inte så dyr och nöjer man sig med enkel standard på boendet kan man komma riktigt långt, särskilt om man först hittat sätt att samla in pengar till föreningen eller tjäna pengar till klassen så att klubbkassan respektive klasskassan fylls på.

Sverige är fantastiskt

Men varför krångla till det! Sverige har allt man önska för en resa med kompisarna, och långt ifrån bara i storstäderna. Passa på att besöka landsbygden. Det är ju där den vackra naturen finns, sjöar, naturreservat, lugn och ro. Men här pågår också arbete, som matproduktion t ex. Det är ju på bondgårdar och lantbruk som det odlas grönsaker och föds upp djur för kött och mjölk.

Hur hittar man till landet?

Det är faktiskt en berättigad fråga. För en idrottsförening eller skolklass i en större stad kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig. Visst finns det bönder med Instagramkonton och dansande traktorer på TikTok, men det betyder inte att de vill ha ett gäng ungdomar på besök.

Lyckligtvis finns det ändå många som vill det. Det är viktigt för jordbrukares existens att svenskar väljer svensk mat i butiken. Därför pågår det ständigt PR-verksamhet och det finns gott om lantgårdar som tar emot studiebesök från människor som vill se hur svensk mat blir till. Varje vår anordnas kosläpp över hela landet, enskilda gårdar har skördedagar och andra temadagar och det finns 4H-gårdar som jobbar för att lära barn om djur och natur. Om ni bestämmer er för att åka på en klassresa med jordbrukstema kommer ni snart märka att bönder både är hjälpsamma och lätta att hitta.

Tjäna pengar till resan

Då återstår väl bara pengarna, kor är inte de enda som gillar ”klöver” och även om en skolresa eller klubbresa till svenska jordbrukslandskap är förhållandevis billig kommer det ändå att kosta lite pengar. Ett av de enklaste och roligaste sätten att skaffa pengar är genom att starta en försäljning ihop med DelikatessKungen. Genom åren har tusentals grupper, som skolklasser, fotbollslag och gymnastikföreningar, sålt DelikatessKungens produkter, som salami, cheddarost, dragerade mandlar och ekologisk olivolja. Ni säljer på er hemort och på nätet, och för varje produkt ni säljer blir det mer pengar till er.

Ta klassen till Uppsala

Ska man åka på skolresa eller på ett träningsläger med laget är det lätt hänt att tänka Stockholm eller Göteborg eftersom de är Sveriges största städer, men varför inte ge Uppsala en chans? Uppsala är en turistvänlig stad med historiska anor, som lämpar sig för både en klassresa och en klubbresa. Behöver ni tjäna pengar till klassresan i Uppsala eller tjäna pengar till klubben har vi tips på det med. Men låt oss börja med resmålet.

Varför åka till Uppsala?

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. Här finns ärkebiskopen, Uppsala Domkyrka och ett antal museer, men Uppsala var också hem för botanikern Carl von Linné och för Pelle Svanslös skapare Gösta Knutsson. Under en skolresa i Uppsala kan ni se och uppleva historiska platser och underbara miljöer. Och är ni en idrottsklubb som vill åka på idrottsläger finns goda träningsmöjligheter i Uppsala. Inte minst på idrottsanläggningen Fyrishov, som arrangerar träningsläger inom flera olika idrotter.

Att göra i Uppsala

Börja förslagsvis med en stadsvandring. I Uppsala erbjuds både vanliga guidade turer som visar de mest populära sevärdheterna, och temavandringar med inriktning på några av Uppsalas många författare, FN:s gamle generalsekreterare Dag Hammarskjöld, Linné eller något annat. Kolla sedan in domkyrkan, Uppsala högar, Botaniska trädgården och ta en fika vid Fyrisån. Vill ni ha mer action finns en höghöjdsbana, ett klättercenter, ett äventyrsbad och möjlighet att hyra kanoter. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Och möjligen ekonomin.

Vad kostar en resa till Uppsala?

Att åka på träningsläger eller skolresa till Uppsala behöver inte bli dyrt, även om det såklart också finns dyra aktiviteter där. Det går tåg och buss till Uppsala och det finns vandrarhem och campingplatser att bo på för en billig penning. Behöver ni fylla på klubbkassan eller klasskassan kanske försäljning ihop med DelikatessKungen kan vara något för er? Tusentals grupper, både idrottslag, skolklasser och andra, har genom året finansierat sina resor genom att sälja DelikatessKungens delikatesser. Beställ ett informationspaket för att ta reda på om det inte skulle passa er.

Ni säljer populära delikatesser som lagrad cheddarost, dragerad lakrits, ekologisk olivolja och klassikern lufttorkad salami på provision. Det innebär att det blir mer pengar till klassen/klubben ju mer ni säljer, och ni bestämmer själva var och hur. Är ni fortfarande inte säker på att Uppsala är rätt plats för er har DelikatessKungen andra förslag på vart ni kan åka på klassresa.

Skolresa till Bornholm

Bornholm är en dansk ö med runt 40 000 invånare, strax söder om Skåne. Som det mesta i och kring Östersjön har det varit svenskt territorium en gång i tiden, och under andra världskriget var Bornholm ockuperat av Tyskland, men nu är den helt dansk igen. Läs mer om Bornholm, vad man kan göra där och inte minst om varför det är ett bra resmål för en skolresa och hur ni kan tjäna pengar till klassen för att åka till Bornholm.

Alla vägar bär till Bornholm

Bornholm är en ö utan fast förbindelse, men trots det är det varken dyrt eller komplicerat att åka dit. Från Ystad till öns huvudort Rönne tar det bara 80 minuter med Bornholmslinjens färja. Det går också färja till Bornholm från Köge i Danmark, Sassnitz i Tyskland och Kolobrzeg i Polen, men det går också att flyga till Bornholm från Köpenhamn och många andra danska orter.

Aktiviteter på Bornholm

Det finns mycket att göra under en klassresa på Bornholm. Här finns vackra sandstränder, idylliska småbyar med restauranger och fiskrökerier, unika miljöer som Gudhjems hamn och den medeltida borgruinen Hammershus. Alltihop når ni lättast per cykel. Det finns 23 mil cykelvägar på den platta ön Bornholm och flera firmor som hyr ut såväl cyklar som hjälmar, cykelkärror och all annan utrustning ni har behov för.

Tjäna pengar till skolresan

Behöver ni tjäna pengar till klassresan är det lätt ordnat. Sälj delikatesser! I ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen står företaget för varorna och ni säljer dem. Det är lättsålda delikatesser, populära både hos dem som gillar sötsaker som chokladpraliner och dragerad lakrits, och salta godsaker som cheddarost och salami. Ni säljer dem genom att knacka dörr där ni bor, uppvakta lokala företag eller i sociala medier. Genom att varje elev får en egen webbshop är det enkelt att ta upp beställningar på nätet.

När ni känner att marknaden är genomarbetad skickas de sålda varorna hem till er kontaktperson. Sedan återstår bara att leverera varorna till kunderna och samtidigt ta betalt. På det här sättet behöver kunderna inte betala förrän de får delikatesserna och klassen slipper riskera att sitta med ett osålt lager, och eftersom försäljningen är helt provisionsbaserad bestämmer ni själva hur mycket tid ni ska lägga på jobbet och i förlängningen er egen lön. Kanske känns en klassresa till Bornholm för billig när klasskassan är fulladdad.

Finnhamn i Stockholms skärgård

Stockholm är så mycket mer än stadsliv och betong. Bara några få kilometer utanför stadskärnan finns en helt annan värld, Stockholms skärgård. Här är det natur och miljö som gäller, och ett betydligt lugnare tempo. Här finns över tjugotusen öar, många rena semesterparadis. En av de mest populära öarna i skärgården är Finnhamn, en perfekt plats för semester, vila och att ladda batterier.

Vill ni åka på klassresa eller en resa med idrottsklubben till Finnhamn kan ni tjäna pengar till klassen eller tjäna pengar till laget genom ett försäljningssamarbete ihop med DelikatessKungen, som annars har fler idéer på lämpliga resmål för en klass eller klubb.

Välkommen till Stockholms skärgård

Stockholms skärgård har runt tiotusen bofasta invånare, men här finns också femtiotusen fritidshus, så särskilt på sommaren lever skärgården upp. Båtlinjer och butiker som ligger nere övriga året drar igång verksamheten över sommaren. Förr var det jordbruk och fiske som gällde för att försörja sig här ute, men numera har turismen blivit en viktigare inkomstkälla.

Här finns stora öar som Värmdö, Blidö, Vindö och Ljusterö, kända öar som Fjäderholmarna, men också Norröra och Söderöra där man spelade in Vi på Saltkråkan på 1960-talet. Och så Finnhamn, som ägs och förvaltas av Skärgårdsstiftelsen, och som blivit ett populärt resmål, inte minst för skolresor. Finnhamn är egentligen en by på ön Stora Jolpan i Stockholms norra skärgård, men önamnet är mindre känt än resmålet Finnhamn. DelikatessKungen har annars jättemånga förslag på vart man kan åka på klassresa, men för den som gillar vacker natur är Finnhamn svårslaget.

Aktiviteter på Finnhamn

Finnhamn är som gjort för turister. Här finns en restaurang, en lanthandel, en kiosk och flera olika boendealternativ, som en hundra år gammal kolhandlarvilla, en stugby, ett vandrarhem och tältplatser. Den främsta anledningen till varför många skolklasser och idrottslag åker till Finnhamn är för alla aktiviteter på och runt ön. Här är några av möjligheterna:

  • paddla kajak eller SUP
  • åka roddbåt
  • fiska
  • tävla i paintball
  • spela beachvolleyboll
  • Finnhamnskampen
  • ligga på sandstranden
  • grilla

Tjäna pengar till resan

Behöver ni pengar för en skolresa eller lagutflykt till Finnhamn kan ni sälja DelikatessKungens populära produkter, som lufttorkad salami, lagrad cheddarost och ekologisk olivolja. Företaget står för varorna, ni säljer dem till folk ni känner eller där ni bor, till företag eller privatpersoner. Er andel av vinsten finansierar resan, till Finnhamn eller någon annanstans.

Segla på skolresan

På en klassresa kan det vara kul att göra något tillsammans, en resa där man hjälps åt och där samarbete är grunden för att överhuvudtaget ta sig framåt. Att segla ihop kan vara det samarbetsprojekt klassen behöver för att utveckla gruppkänslan till nya höjder, och det kan ni göra genom att segla med det över hundra år gamla segelfartyget T/S Constantia.

Här följer mer information om seglatsen och om hur ni kan tjäna pengar till klassen för att ha råd med resan. Det behöver ni förresten inte vara en skolklass för. Ett idrottslag eller förening kan också behöva ett samarbete för att stärka lagandan, och för det ändamålet kan ni tjäna pengar till föreningen, även det i en gemensam laginsats.

Constantias historia

I Marstal på den lilla danska ön Ærø byggdes 1908 segelfartyget Minde, som sina första år gick som danskt fraktfartyg. 1916 såldes båten till Norge där den byggdes om till motorfartyg. 1921 såldes båten vidare till Sverige där den döptes om till Altair och så småningom återigen blev segelbåt. Båten bytte ägare flera gånger och namn ett par gånger tills den i slutet av 1960-talet gjordes om till fritidsbåt. Lastbilarnas intåg på fraktmarknaden hade gjort den här typen av mindre träfartyg olönsamma.

1988 fick hon namnet Constantia och sedan 1996 är hon i första hand en skolbåt, ägd av stiftelsen Solnaskutan. Nu kan skolklasser, företag och andra grupper hyra båten. Ägarstiftelsen och besättningen utbildar grupperna i sjömanskap och personlig utveckling med ledord som lärande, delad glädje, äventyr och förverkligande av drömmar.

Priset på seglatsen

Att hyra ett segelfartyg i den här storleken, komplett med besättning/instruktörer bestående av en skeppare och 2-4 matroser är inte helt billigt, men ändå överkomligt. En heldag kan kosta från 15 700 kronor och en resa med två övernattningar ungefär det dubbla. Då tillkommer kostnad för mat, och att ta er till båten med hemmahamn i Solna utanför Stockholm.

Tjäna pengar med DelikatessKungen

Att samla pengar till resan kan ni göra med hjälp av ett annat samarbetsprojekt, delikatessförsäljning ihop med DelikatessKungen. Ni sköter den praktiska försäljningen av delikatesser på er egen hemort och i era kontaktnät, och så får ni en andel av försäljningsvärdet. Beställ ett infopaket och kolla om inte försäljning kan vara er väg till den perfekta skolresan. DelikatessKungens produkter säljer sig praktiskt taget själva, men här kan ni ta del av våra bästa säljtips.

Spela spel med klassen eller klubben

På en skolresa med klassen eller en utflykt med idrottsföreningen kan man hitta på allt möjligt. Har ni tid och lust, och inte minst råd, kan ni åka på en långtur, kanske till och med utomlands. Vill ni tjäna pengar till klassresan eller tjäna pengar till laget för att t ex åka på träningsläger kan ni starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen.

Alla utflykter behöver dock inte kosta så mycket pengar. Det kan vara lika kul att ge sig ut i närområdet, kanske grilla och bada på närmaste campingplats, eller ge er av på skogsvandring. Men det är bra att ha ett mål, något att göra. Som att spela spel. Klassikerna är minigolf, beachvolleyboll, brännboll och fotboll. Alla kan vara med, det kräver ingen startsträcka, det är i princip bara att dela in i lag och sätta igång.

Inne eller ute

Men det finns många andra spel. Det första man bör bestämma sig för är om man vill vara inne eller ute. Är det sommar och mitt på dagen känns det väl naturligt att vara utomhus. Förutom redan nämnda spel finns t ex frisbeegolf, eller varför inte prova fotbollsgolf, eller footgolf som det också kallas. Det är precis som det låter golf där man istället för golfboll sparkar en fotboll från utslagsplatsen till hålet.

Är det kvällstid eller en helg i november med osäkert väder kanske ni hellre vill vara inomhus. Välj bort standardspelen bowling och biljard för något mer äventyrligt, som en spelhall med allt från dart och flipper till shuffleboard och olika arkadspel. Eller hyr en hel curlinghall med instruktör som på ett par timmar lär er grunderna i curling och hjälper er igång.

Tjäna pengar på försäljning

Ju mer pengar ni har i klubbkassan eller klasskassan, desto fler möjligheter har ni. Starta en försäljning hos DelikatessKungen så kan ni finansiera klassresor, cupresor eller träningsläger genom att sälja produkter som handgjorda chokladpraliner, ekologisk olivolja och lufttorkad salami.

Ni säljer var ni vill och hur ni vill, tar ingen ekonomisk risk och åtar er inte att sälja ett specifikt antal varor. Ni säljer så länge ni vill och får mer betalt ju mer ni säljer. Tusentals föreningar och klasser har gjort detta innan er och de allra flesta har varit nöjda med resultatet. En del så nöjda att de återkommit och gjort en ny försäljning för att ha råd med ännu en resa.

Skolresa till Köpenhamn

Vill ni åka utomlands på klassresa, men slippa att först tjäna pengar till klassen i flera år kan Danmarks huvudstad Köpenhamn vara resmålet för er. Här kan ni läsa mer om vad ni kan göra i Köpenhamn, vad en skolresa dit kan kosta och hur ni kan skaffa fram pengar till resan med hjälp av försäljning ihop med DelikatessKungen. Känns inte Köpenhamn som det perfekta resmålet för er skolresa kan ni få inspiration om andra ställen att åka på klassresa till.

På tur i Köpenhamn

Men om ni väljer att åka till just Köpenhamn, vad kan man göra där och vad bör man inte missa? Det vanligaste svaret är Tivoli, nöjesparken från 1843 med åkattraktioner som får Gröna Lund och Liseberg att framstå som kommunala lekplatser. En betydligt nyare turistattraktion är Den Blå Planet där ni hittar tjugotusen fiskar fördelade på 53 akvarier, men också andra vattendjur som sälar och maneter.

De flesta av Köpenhamns sevärdheter når ni genom att gå, men det går också att åka buss och tunnelbana för en billig peng. Ett annat sätt att transportera sig är per båt. Ta gärna en sightseeingtur med Köpenhamns kanalbåtar.

Vad kostar Danmark?

Köpenhamn är en ganska dyr stad sett med svenska ögon, men det finns såklart mat och boende i olika prisklasser och det är i alla fall ganska billigt att åka dit. Numera tar man ju tåget direkt till Köpenhamn. Det tar en dryg halvtimme från Malmö och är inte särskilt dyrt.

Tjäna pengar till skolresan

Har ni inte laddat klasskassan kan ni tjäna pengar till klassresan genom att sälja delikatesser tillsammans med DelikatessKungen. Sälj salami, cheddarost, chokladpraliner och andra populära delikatesser, så har ni snart råd att åka på skolresa. DelikatessKungen står för produkterna, ni för fotarbetet. Sälj genom att knacka dörr hos grannarna eller till släkt och vänner och i sociala medier på nätet. DelikatessKungens smarta app håller reda på försäljningen och där hittar ni dessutom säljtips och all information om produkterna ni säljer. Appen ger också gruppens kontaktperson full koll på försäljningen.

DelikatessKungen har sedan starten 1992 genomfört tusentals försäljningar ihop med skolklasser och idrottsföreningar. Som säljande grupp bestämmer ni själva hur mycket tid ni ska lägga på försäljningen och hur länge ni ska hålla på. Ni slutar sälja när ni vill. Då återstår bara att leverera varorna till kunderna och så behåller ni er andel av pengarna.

Flygfyren Sommarcup i fotboll

Flygfyren Sommarcup presenterar sig som ”Sveriges trevligaste fotbollscup”. Det är upp till varje deltagare och besökare att bestämma om det är en korrekt beskrivning, men med tanke på alla lag som kommer till Norrtälje för att spela Flygfyren Sommarcup kan det mycket väl stämma. Här följer mer information om cupen och om hur ert lag kan tjäna pengar för att ha råd att åka dit.

Cupen i korthet

Flygfyren Sommarcup spelas under en helg, fredag till söndag, i månadsskiftet juli-augusti. Platsen är Norrtälje, närmare bestämt Norrtälje Sportcentrum. Turneringen är öppen för alla fotbollslag i åldern 10-16 år, både tjejer och killar. Underlaget är naturgräs eller konstgräs och alla lag är garanterade minst fem matcher. De yngsta åldersklasserna spelar med sjumannalag i 2 x 20 minuter per match, del äldsta elvamannalag i 2 x 25 minuter. 13- och 14-åringarna spelar niomanna, också de i 2 x 25 minuter per match.

Mer att göra i Norrtälje

Norrtälje, i hjärtat av Roslagen, ett stenkast från Stockholm och Uppsala, är en fantastisk stad. Inte minst på sommaren eftersom denna skärgårdsidyll är något av ett semesterparadis. När ni inte spelar fotboll kan ni t ex bada, paddla kajak eller besöka Eventbanans höghöjdsbanor för en riktig adrenalinkick.

I Norrtälje finns gott om roliga aktiviteter för såväl ledare som spelare och spelarnas familjer. Eftersom Flygfyren Sommarcup spelas mitt i sommaren kanske ni kan ta er tid att stanna lite längre. Särskilt om ni dessförinnan tjänat pengar till föreningen så att ni har råd med boende, mat och aktiviteter i ytterligare några dagar.

Starta nu!

För att få råd att åka med laget till Flygfyren Sommarcup, men också till andra fotbollsturneringar och träningsläger, kan ni starta en försäljning ihop med DelikatessKungen. Det har tusentals grupper gjort före er, men det fina med delikatesser är ju att ingen någonsin får nog av dem. DelikatessKungens lagrade cheddarost, dragerade mandlar, lufttorkade salami och andra produkter säljer lika bra nu som tidigare. Eller bättre, eftersom den kund som smakat dem gärna handlar igen.

Är ni fortfarande inte helt säkra kan ni börja med att beställa ett infopaket för att ta reda på om inte försäljning av delikatesser skulle vara ett bra sätt för ert lag att få råd med årets stora fotbollscuper. Det kräver inga förkunskaper eller startkapital. Ni säljer så länge ni vill och hur mycket ni önskar.

Tiveden – en central nationalpark

Nationalparker är skyddsvärda naturområden. Inte sällan ligger de otillgängligt. Tiveden ligger tvärtom centralt. Mitt emellan Stockholm och Göteborg, mellan Götaland och Sveland, Vänern och Vättern ligger Tivedens nationalpark, detta storslagna skogsområde som inlandsisen förvandlat till något alldeles extra. Här följer mer info om Tiveden, varför ni ska åka dit på skolresa och hur ni kan tjäna pengar till klassresan dit.

Bo och göra i Tiveden

Har ni väl bestämt er för att åka på skolresa till Tivedens nationalpark blir det svåra förberedelsearbetet inte att komma på vad ni ska uppleva utan istället att begränsa er för här finns alla möjligheter. Här kan ni vandra, paddla, fiska, bada, cykla, rida eller bara hänga och bestämma er på plats. Vill ni ha mer kontroll finns färdiga turistpaket som vildmarkssafari och vandringsturer med guide, kanoter etc. Men allt går såklart också att göra i egen regi.

Samma sak med boendet. Under en klassresa i Tiveden kan ni bo på camping, hotell eller STF:s vandrarhem Tivedstorp som är en hel by med restaurang, samlingslokaler, dansbana och bastu med badtunna. Allt hänger på er.

Pengar till klasskassan

Fast kanske lite på klassens ekonomi också. Med mer pengar i klasskassan kan man lägga mer pengar på klassresan. Även om ni inte samlat pengar i flera år finns en enkel lösning på det. DelikatessKungen har sedan början av 90-talet startat tusentals försäljningssamarbeten med skolklasser och andra grupper av ungdomar, som idrottslag och föreningar. Ni tjänar pengar till klassen genom att sälja DelikatessKungens produkter, som salami, cheddarost och chokladpraliner.

Eftersom försäljningen är provisionsbaserad bestämmer ni själva hur mycket tid och kraft ni vill lägga på jobbet. Ni tar inga ekonomiska risker och det finns heller inget tak för hur mycket pengar ni kan tjäna till skolresan. Många tidigare grupper har lyckats så bra att de direkt bestämt sig för att samla pengar till en resa till.

Alternativa resmål

Med laddad klasskassa kanske ni vill resa längre bort än till Tiveden, kanske till och med utomlands. Eller också kan ni välja något mer spektakulärt, som att flyga luftballong och se er hemstad uppifrån medan ni seglar fram ljudlöst i vindens hastighet. DelikatessKungen har fler tips på äventyrliga klassresor om det är vad ni vill få ut av skolresan. Allt är möjligt om man verkligen vill och är beredd att kämpa för det.

Ungdomsidrott – en rättvisefråga

Att mycket i samhället har blivit dyrare den senaste tiden märker inte minst idrottsföreningar. Konkret drabbas de av ökade elkostnader och därmed ofta dyrare lokalhyra, men indirekt drabbas de av att både kommunerna och familjerna har fått snävare ekonomiska ramar. Det är helt enkelt många ungdomar som inte har råd att fortsätta med sin idrott när årsavgifterna stiger. Här kommer lite tips kring hur man kan tjäna pengar till föreningen och på så vis fortsätta med sin idrottssatsning.

Kämpa emot

Först och främst kan man försöka kämpa emot genom att förklara för kommunen hur viktigt det är att barn och ungdomar får röra på sig. Vid sidan av motionen ger ungdomsidrott många andra färdigheter, som hur man samarbetar och driver en organisation. De familjer som har sämst ekonomi är ofta också de som har störst behov av föreningsverksamheten och blir därigenom de som drabbas värst av nedskärningar. Med låga inkomster och flera barn slår ökade kostnader för barnens fritidsverksamhet extra hårt.

Tjäna egna pengar

Kommuner och fritidsförvaltningar är inte gjorda av pengar. Ökade utgifter för verksamheter och lokaler måste tas från något håll. Det är mycket dyrare att värma upp en gymnastiksal – för att inte tala om en simhall – idag än för bara något år sedan. Därför kan det bli omöjligt att ge det ekonomiska stöd till klubbar som man skulle vilja.

Lösningen kan bli att göra det själv. En idrottsklubb kan tjäna pengar till laget, t ex genom att sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen. Försäljningen kan möjliggöra ett träningsläger eller en cupresa, eller till och med vara skillnaden mellan att kunna driva verksamheten vidare eller bli tvungna att lägga ner.

Hur går det till?

Ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen är enkelt. När ni bestämt er för att starta en försäljning får ni det säljstöd som behövs, i form av tryckt försäljningsmaterial och en smart app som håller ordning på försäljningen. Ni säljer där ni bor, till grannar, på föräldrarnas jobb, på nätet eller genom att uppvakta lokala företag som kan använda delikatesserna som gåvor till kunder och leverantörer. Här kan ni få fler säljtips som inte bara går att applicera på försäljning av DelikatessKungens goda delikatesser. Många skolklasser, idrottsklubbar och föreningar som sålt salami, cheddarost och chokladpraliner har återkommit för att genomföra ett nytt försäljningssamarbete när de upptäckt hur roligt och lönsamt det var första gången. Kanske blir ni en av dem.