Blogg

Till Filmstaden med klassen

I Stockholm finns massor av klassiska museer att besöka på en skolutflykt eller klassresa. Historiska, Naturhistoriska, Fotografiska och Tekniska Museet t ex. Men allt behöver inte vara hundratals eller tusentals år gammalt för att bli intressant. I Solna norr om Stockholm ligger Filmstaden, Svensk Filmindustris stora inspelningsstudio där över 500 filmer spelats in. Mellan åren 1919 och 1970 pågick det alltid en filminspelning här och alla svenska skådespelare, regissörer och övriga filmarbetare har passerat här en eller annan gång.

Idag visas ”Sveriges Hollywood” upp som den filmhistoriska plats den är. Ta med klassen hit på en guidad visning, med eller utan filmklipp. Se platserna där Ingmar Bergman spelade in några av filmvärldens mest berömda scener, kolla in klädförrådet och häng där Greta Garbo hängt. Efter det tar ni förslagsvis en fika i Portvaktsstugans våffelkafé, i sig en fantastisk miljö där man känner historiens vingslag.

Till Filmstaden åker ni tunnelbana från Stockholms Central. Den resan tar tio minuter, men efter besöket kommer det att kännas som att ni åkt i en tidsmaskin. Dessförinnan måste ni utforma hela skolresan. Filmstaden är ett litet universum i miniatyr, men det finns mycket annat att se och uppleva i huvudstaden, vare sig ni gillar historiska miljöer, actionladdade äventyr eller vacker natur.

Vilka av alla alternativ ni ska välja kommer antagligen bero en del på klasskassans storlek. Kanske åker ni över dagen och måste vara selektiva med vad ni ska hinna med. Kanske stannar ni en vecka i och runt Stockholm och i så fall kan ni hinna pricka in både gamla och nya miljöer och aktiviteter.

Ta hjälp av DelikatessKungen för att tjäna pengar till klassresan. Företaget tillhandahåller delikatesserna och marknadsföringsmaterialet. Eleverna säljer varorna till företag eller privatpersoner, genom att knacka dörr eller bearbeta marknaden över internet. Utbudet är bl a lufttorkad salami, handgjorda chokladpraliner och ekologisk olivolja som inte finns att köpa i butik.

Ersättningen är helt provisionsbaserad, så varje produkt som säljs ger mer pengar till skolresan, och ju mer ni säljer, desto mer pengar per såld vara blir det. Andra skolklasser, idrottsklubbar och föreningar som sålt delikatesser har inte sällan återkommit till DelikatessKungen för att starta nya försäljningssamarbeten när de upptäckte hur roligt och inte minst lönsamt det var att sälja första gången. Ni tar inga ekonomiska risker och lägger inte ut en enda krona, så är ni det minsta intresserade är det bara att prova själva.

Triglavs nationalpark i Slovenien

Slovenien blev självständigt från Jugoslavien 1991. Det är ett vackert land, men märkligt nog finns där bara en enda nationalpark, att t ex jämföra med Sveriges 30. Men den de har, Triglavs nationalpark, går inte av för hackor. Hela parken är som ett enda stort vykort med milsvida skogar, djupa sjöar och höga berg. Alplandskapet tydliggörs inte minst av berget Triglav, som med sina 2 864 meter är Sloveniens högsta berg.

Triglavs nationalpark är även en turistmässig höjdare, så den skolklass som vill förlägga sin klassresa till natursköna omgivningar i Sydeuropa bör absolut ge Slovenien en chans. Detta är inte Europas mest turistvänliga nationalpark, men det betyder inte att den som väljer Triglav gör ett dåligt val, tvärtom!

På dagarna lockar fantastiska vandringsleder, en del till och med tillgängliga för rullstolsburna turister. Känner ni er mer våghalsiga kan ni prova på bergsklättring och har ni anlag för svindel kanske en båt- eller kanottur på Bohinjsjön känns mer attraktivt. Nationalparken har flera spektakulära vattenfall och andra sevärdheter, och på nätterna finns hotell, stugor och lägenheter.

Om Triglavs nationalpark känns rätt för er är det kanske dags att se till att resmålet också känns rätt för er klasskassa. Tveklöst kommer en klassresa till Slovenien kosta mer än de flesta mer närliggande alternativen, men det är inga oöverstigliga kostnader att ta sig till Triglav.

Kanske kan försäljning av delikatesser vara något. DelikatessKungen har sedan 1992 hjälpt skolklasser och andra unga gruppresenärer att förverkliga sina drömresor. Klassen tjänar pengar till skolresan genom att sälja lagrad cheddarost, dragerade vingummin och andra lättsålda läckerheter i fina presentförpackningar. Man knackar dörr och tar upp beställningar hos företag, privatpersoner i bostadsområdet, vänner och bekanta. Till er hjälp har ni DelikatessKungens tryckta försäljningsmaterial och en app som både håller ordning på försäljningen och hjälper er att sälja mer. När ni känner er färdiga med försäljningen levereras alla de sålda varorna till gruppens kontaktperson. Därefter är det bara att leverera dem till kunderna som betalar vid leverans.

En av fördelarna med upplägget är friheten. Klassen bestämmer hur man ska sälja och hur mycket tid det får ta. Eftersom ersättningen är provisionsbaserad lägger sig inte DelikatessKungen i hur många timmar ni säljer, men mer tid och energi kommer direkt att märkas på försäljningsresultatet. Därmed också i hur mycket pengar ni får till klasskassan och resan till Slovenien eller annat resmål för skolresan.

GO Fotboll

Kanske inte så konstigt att en cup som heter GO Fotboll arrangeras just i Göteborg för det är såklart en ordvits. Tidigare hette cupen GAIS Open och i år arrangeras den för trettonde gången. Det är fortfarande GAIS, alltså Göteborgs Atlet- & Idrottssällskap som står för värdskapet, turneringen spelas i Göteborg, onsdag-söndag under höstlovet och alla pojk- och flicklag i åldern 12-16 år är välkomna.

De äldsta lagen spelar elvamannafotboll på fullstor plan, de yngre niomanna på en lite mindre, och man har både bredd- och elitklasser för att alla lag ska få ett motstånd på sin nivå. För elvamanna är matchtiden 2 x 25 minuter, för niomanna 2 x 20 minuter. Tolvåringarna spelar utan slutsegrare i dubbla gruppspel, där är alla vinnare och får medalj. I övriga åldersgrupper har man först ett gruppspel, sedan A-slutspel för de två främsta lagen i varje grupp, medan resten får spela B-slutspel. De mest framgångsrika lagen får pokaler.

På nätterna sover man i närliggande skolor. Även maten serveras i skolor, frukost, lunch och middag. Specialkost finns och dessutom serveras ett brett salladsbord till alla luncher och middagar.

Har ni tid över är Göteborg en kul stad att hänga i. Här finns t ex Liseberg, Universeum och Slottsskogens djurpark och en del av Göteborgs nöjesarrangörer erbjuder rabatter för deltagare i GO Fotboll.

Är det skralt i klubbkassan kan ni nöja er med fotbollscupen, det är underhållning så det räcker. Så här på hösten kan det annars vara svårt att få pengarna att räcka, men då kan ni starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen.

Företaget står för delikatesserna och laget för försäljningen. Först tar ni upp beställningar och ni väljer själva hur och var ni ska sälja, till företag eller privatpersoner, genom dörrknackning, ute på stan eller på nätet. Det är lättsålda varor som belgiska chokladpraliner, ekologisk olivolja och lagrad cheddarost, allihop i snygga presentförpackningar.

När ni känner er nöjda med försäljningen får ni hem alla sålda produkter till er kontaktperson, en tränare eller förälder. Delikatesserna distribueras till kunderna som betalar vid leverans. Sedan är det bara för laget att summera försäljningen och behålla sin andel.

Genom åren har tusentals grupper, föreningar, skolklasser och idrottsklubbar finansierat sina resor med försäljning av delikatesser. En del bara en gång, men många har också återkommit för att tjäna pengar till nya cuper, träningsläger och skolresor.

Skolresa till Fyn

För många svenska skolklasser går den första klassresan utomlands till Danmark. Det vanligaste resmålet är Köpenhamn, men vårt sydvästra grannland har mycket mer att erbjuda. Åker man vidare västerut från Själland, Danmarks största ö där huvudstaden ligger, hamnar man på Fyn, den tredje största ön, där den största staden heter Odense.

I Odense bör ni besöka gamla stan och stadens stora son H.C. Andersens Hus. Men på Fyn finns också 123 slott och herrgårdar, småbyar med korsvirkeshus, havsbad och underbar natur. På en skolresa till Fyn är cykel det givna transportsättet. Fyn är en utpräglad cykelö med 120 mil skyltade cykelleder och gott om cykeluthyrare.

Ni kan också ta er utanför Fyn och båtluffa i Fyns skärgård. Ett väl utbyggt färjesystem gör det möjligt att resa obehindrat mellan mindre öar, men om ni vill slippa att anpassa er till färjetider kan ni hyra kajaker och resa som ni vill.

Till Fyn åker ni buss eller tåg, och på Fyn finns såväl campingplatser som hotell och vandrarhem, så vare sig ni vill bo i tält, stugor eller i bekväma hotellrum finns alla möjligheter.

Fast bäst och flest möjligheter har ni såklart med en välfylld klasskassa, och för det ändamålet kan ni få hjälp av DelikatessKungen. Sälj delikatesser mot provision och tjäna pengar till klassresan. Först tar ni upp beställningar genom att knacka dörr på er hemort. Ni väljer själva om ni ska lägga energin på privatpersoner eller företag, alla gillar goda delikatesser!

I nästa fas levererar ni delikatesserna till kunderna som betalar i samband med att de får varorna. Det handlar exempelvis om ekologisk jungfruolivolja, lufttorkad salami och lagrad cheddarost. De producenter DelikatessKungen samarbetar med är välrenommerade företag som inte lämnar något åt slumpen. De ser till att kvaliteten på slutprodukten alltid är den allra högsta.

Eftersom försäljningen är provisionsbaserad behöver den säljande gruppen inte redovisa någon arbetstid eller boka upp sig för ett visst antal timmar eller antal produkter. Ni säljer så mycket ni vill och så länge ni tycker att det är roligt, och det är definitivt lönsamt! DelikatessKungen har funnits sedan 1992 och genom åren har tusentals grupper finansierat sina resor genom att sälja delikatesser. Det är skolklasser, men också idrottslag och föreningar av olika slag. Många har återkommit till DelikatessKungen för nya försäljningar. Har ni ännu inte provat har ni något att se fram emot, nämligen ett roligt och lukrativt samarbetsprojekt.

Skidresa med skolan

Vanligtvis åker skolklasser på klassresa under sommarhalvåret, kanske strax innan sommarlovet när undervisningen ändå går på sparlåga. Med hjälp av en studiedag får man ihop en långhelg och åker iväg till sol och bad.

Men det finns ett annat sätt. På sommaren händer ju så mycket annat. Väljer man istället att åka på skolresa på vintern finns fler röda dagar och ett helt sportlov att hitta resdagar på. Vintertid kan man åka på skidresa till någon vintersportort. Det finns fjäll med en lång säsong med snögaranti. Åk t ex till Idre, Sälen, Vemdalen, Riksgränsen eller Åre/Östersund.

Om ni inte vill resa utomlands förstås. I Norge finns bl a Trysil och Hemsedal med tillräckliga snömängder långt innan södra Sverige fått en enda snöflinga i luften. Nöjer ni er inte med grannlandet finns Alperna. I Frankrike, Schweiz och Österrike finns fantastiska skidanläggningar.

Alla elever kastar sig inte lika obehindrat ut för pisterna, men det är ju heller ingen tävling. Alla större skidorter har lättare backar för dem som inte vill slå hastighetsrekord i störtloppsbacken, och nybörjarkurser för dem som aldrig testat utförsåkning. Givetvis kan all utrustning hyras, från skidor, pjäxor och stavar till skyddsutrustning.

Man behöver inte heller åka slalom. Den som föredrar längdåkning har preparerade spår och milsvid utsikt att se fram emot. Kanske testa på skidskytte för första gången? Förresten finns ofta en massa aktiviteter runt skidanläggningarna som inte kräver skidor överhuvudtaget. Den som inte är så skidbiten kanske gärna väljer att åtminstone en dag varken åka skidor utför eller på längden. Prova att åka snöskoter eller hundspann, gå på äventyrsbad eller sätt dig på ett renskinn vid en utegrill.

Vart ni ska åka och vad ni ska göra kan ju också påverkas av klasskassans storlek. Liftkort är dyra, både i Norden och längre ner i Europa. Själva resan kostar och måste ni åka under högsäsong blir det ännu dyrare.

Därför är det bra att DelikatessKungen finns. Starta en försäljning av delikatesser som salami, cheddarost och belgiska chokladpraliner, och ni kommer att tjäna pengar till skolresan snabbare än ni anar. Det har tusentals grupper gjort innan er. Det bästa med att jobba ihop med DelikatessKungen är att försäljningen är provisionsbaserad och varorna skickas inte ut förrän ni har tagit upp beställningarna. Det finns därför inget tak för hur mycket ni kan tjäna, samtidigt som ni inte tar några ekonomiska risker – allt att vinna, inget att förlora!

Att tjäna pengar blir aldrig omodernt

Varje år åker tusentals skolklasser, idrottslag och föreningar iväg på skolresor, träningsläger och cupresor. På dessa resor skapas drömmar, vänskapsband och minnen för livet. De flesta vuxna minns sin första resa utan föräldrarna, vare sig det var med klassen eller fotbollslaget. Men det är inte bara själva resan som väcker nostalgiska minnen, det gör också insamlingen av pengar.

För det kostar ju att resa och pengarna måste komma någonstans ifrån. Har man tur finns det någon liten grundplåt i form av ett kommunalt bidrag, men det tar troligen inte gruppen ut ur länet, kanske inte ens kommunen. Föräldrar kan skjuta till en symbolisk summa, men pga ojämlika förutsättningar kan man inte förlita sig på det heller. Dessutom är det i många fall inte tillåtet. T ex ska skolaktiviteter vara avgiftsfria, så därmed hamnar man i bästa fall i en gråzon.

Då återstår att göra det själva med hjälp av en insamling eller att jobba och på det sättet tjäna pengar till resan. Loppmarknader eller egna evenemang med entréavgift är ett säkert kort, men det har sina begränsningar. Det är lätt hänt att det bara attraherar de närmast sörjande, och då blir det kanske ändå föräldrarna som får stå för kostnaden.

Att hitta jobb har också sina utmaningar. Det är inte så mycket ungdomar kan jobba med. Ett större företag kan möjligen hitta arbetsuppgifter för tonåringar, men det går väldigt många skolor och klubbar på varje arbetsgivare.

Men så finns DelikatessKungen, som i 30 års tid stöttat svenskt föreningsliv och hjälpt tusentals skolklasser att få råd med sina drömresor. Våra försäljningssamarbeten har gjort det möjligt att på kort tid tjäna pengar till idrottsresor och skolresor som annars hade tagit flera år att samla pengar till.

Dessutom är det roligt! För handen på hjärtat är det inte så inspirerande att gå runt och knacka dörr i förhoppningen att grannar ska skänka sina tomglas och gamla kläder. Att kunna erbjuda delikatesser är något helt annat. Och inte vilka delikatesser som helst utan noggrant utvalda produkter av hög kvalitet till rimliga priser. Kunderna väljer ut sina favoriter och betalar först när de får varorna hemlevererade.

Det fungerade 1992 och fungerar än idag. Enda skillnaden är att internet gjort det möjligt att nå ut till en större marknad på kortare tid. Varje försäljare får en egen webbshop och en app håller reda på försäljningen. Kontakta oss och testa själva!

Klassliv i Dalsland

Med totalt femtiotusen invånare är landskapet Dalsland mindre än många kommuner, men till ytan är det inte så litet, och ser man till allt man kan göra där är Dalsland i själva verket en gigant. Vill man uppleva svensk natur på skolresan finns kanske ingen bättre plats.

I Dalsland kan ni t ex besöka Dalslands kanal, njuta av unika miljöer i Tresticklan Nationalpark och träffa tama älgar på Dalslands Moose Ranch, men ni kan också göra det lätt för er och låta aktivitetscentret Dalslands Aktiviteter skräddarsy vistelsen efter era önskemål. Deras skolpaket innebär precis så mycket spänning, upplevelse och aktiviteter ni vill, men ett vanlig upplägg innehåller boende i lappkåtor där ni sover på renskinn och granris. Ni grillar er egen mat, får adrenalinkickar i deras höghöjdsbana, testar bågskytte, klättervägg och åker på skattjakt i jättelika kyrkbåtar som ros av åtta personer och rymmer mer än det dubbla, eller varför inte bygga egna flottar och tävla mot varandra i ett avslutande flottrace. Ni kan också paddla kajak, vandra, vaska guld eller delta i någon annan aktivitet i området. Dalslands Aktiviteter har förverkligat drömresor i snart 30 år och de samarbetar med mängder av företag i Dalslands turistindustri.

Lika länge har DelikatessKungen funnits och hjälpt skolklasser att tjäna pengar till sin skolresa. En del grupper har till och med hunnit med att samla pengar till flera resor ihop med DelikatessKungen.

Konceptet är enkelt. DelikatessKungen har tagit fram ett antal lättsålda delikatesser av hög kvalitet. Där finns t ex ekologisk olivolja, dragerad lakrits och lagrad cheddarost. Skolklasser (eller idrottsklubbar, föreningar eller andra grupper av ungdomar) säljer dem på hemmaplan, till grannar, vänner och lokala företag. Först tar man upp beställningar genom att knacka dörr eller i kampanjer i sociala medier. När gruppen känner sig klar med bearbetningen av marknaden skickar DelikatessKungen över de sålda varorna varpå eleverna levererar dem till kunderna och tar betalt. På det sättet slipper ni lägga ut pengar eller riskera att stå med ett osålt lager, och även kunderna kan känna sig trygga eftersom de inte betalar förrän varorna är framme.

Bäst av allt är kanske att försäljningen är provisionsbaserad. Säljer ni mycket tjänar ni mycket! Är ni energiska och hängivna i ert arbete resulterar det i mer pengar till skolresan, men vill ni inte jobba så mycket är det också helt okej. Det bestämmer ni helt själva.

Norrländskt skärgårdsliv med klassen

Norrbotten på sommaren, det går väl inte? Jo, det går alldeles utmärkt. Seskarö, där Bottenviken slutar, i Haparanda skärgård, är en fin plats för semester med familjen, klubben, kompisgänget eller varför inte skolklassen. Det är en vacker ö på 20 kvadratkilometer, täckt av skog och med fina badstränder. Där finns bara några hundra fastboende, men med broförbindelse till fastlandet är det ändå nära till Haparanda och ”civilisationen”, och sommartid är det betydligt fler som hittar dit.

Verkar det trist att bara hänga på stranden, sola och bada hjälper Seskarö Havsbad & Camping till att aktivera er. Här erbjuds cykling, paddling, vandring, löpning, bangolf, discgolf, bastu och mycket annat. All utrustning som krävs för aktiviteterna går att hyra på plats. Ni väljer mellan att bo i tält och i stugor med olika standard och prisklass. Mat lagar ni själva eller så äter ni på grillrestaurangen som också har vegetariska alternativ.

Vill ni åka på skolresa till natursköna Norrbotten är det bara att boka. Om inte pengar är ett problem förstås. Nu är ju inte Seskarö och Haparanda de dyraste resmål man kan tänka sig, men helt gratis blir det inte. Behöver klasskassan ett tillskott inför klassresan finns många alternativ. Ni kan t ex höra med kommunen eller någon stor arbetsgivare på orten om det inte finns något ni kan hjälpa till med. Känner ni er mer äventyrslystna kan ni dra igång något eget, ett musikframträdande eller annat evenemang ni kan ta inträde på, eller kör en loppis där ni säljer sånt folk skänker till er eller sånt ni tillverkat själva.

Vill ni ta det säkra före det osäkra tar ni istället kontakt med DelikatessKungen och säljer delikatesser på er hemort, till företag eller privatpersoner. Det är populära och lättsålda produkter som belgiska chokladpraliner, ekologisk olivolja och lufttorkad salami, allihop i fina presentförpackningar.

Betalningen styrs av hur mycket ni säljer, vilket ger er alla möjligheter att tjäna riktigt bra pengar till skolresan och samtidigt fullständigt frihet. Ni åtar er inte att sälja ett visst antal produkter eller bokar upp er för specifika arbetstider. Ni säljer så länge ni har lust.

Först tar ni upp beställningar, sedan får ni hem varorna, levererar dem till kunderna, tar betalt och behåller er andel av pengarna. Till er hjälp har ni DelikatessKungens tryckta försäljningsmaterial och en smart app som håller reda på försäljningen åt er. Kul är det också!

Idrottsläger på Bosön

När idrottsföreningarnas ungdomssektionen ska på idrottsläger tänker man kanske ofta på små orter där det inte finns mycket annat att göra än att träna. Det kan vara klassiska orter för en speciell sport, som Båstad för tennis eller Örnsköldsvik för ishockey. Men faktum är att det anordnas träningsläger även i storstäder. Fördelarna är många, kanske främst att det är lätt att ta sig dit. Bor man i närheten av staden blir det billigare också.

Bosön ligger på Lidingö, ett stenkast från Stockholms innerstad och lätt att nå med kollektivtrafik från Stockholms Central. Bosön är en plats man förknippar med idrott för här har man hållit idrottsutbildningar ända sedan 1939. Framförallt ses det som en plats där tränare vidareutbildas och där elitidrottare testas, men till Bosön åker också vanliga knattelag för att bli bättre på sin sport. Det finns en bollhall, en pool, fotbollsplaner, motionsspår och mycket mer. Så när ni inte tränar er vanliga sport kan ni koppla av med exempelvis frisbeegolf eller boule.

Och så finns ju det som gör Bosöns träningsanläggning unik och anledningen till att elitidrottare från hela världen tar sig dit, nämligen testcentret där man bl a mäter laktat, syreupptagning och löpteknik.

Under vistelsen på Bosön kan ni bo på Bosöns hotell och välja äta i någon av Bosöns två restauranger. Allt finns med andra ord på bekvämt gångavstånd. Men först måste ni ju ta er dit och första steget brukar vara att se över lagets ekonomi. För tyvärr skiljer inte Bosön ut sig på det viset, alla träningsläger kostar.

Ett bra sätt att tjäna pengar till laget är genom ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Företaget tillhandahåller delikatesser och försäljningsmaterial. Ni gör fotarbetet, tar upp beställningar och säljer varorna där ni bor eller i kampanjer på internet. Eftersom försäljningen är provisionsbaserad blir det mer pengar till laget och träningslägret ju fler delikatesser ni säljer. Därför är det bra att DelikatessKungen bara har populära produkter av hög kvalitet. Det är t ex en prisbelönt ekologisk olivolja utvunnen ur sicilianska oliver, lufttorkad salami i fem olika smaker med mycket kött och lite fett, samt exklusiva chokladpraliner från ett anrikt belgiskt familjeföretag.

Ni hör själva, dessa delikatesser säljer sig praktiskt taget själva. Förmodligen är det därför många idrottsklubbar, skolklasser och föreningar återkommer till DelikatessKungen år efter år för att samla pengar till nya resor. Er resa börjar här!

Hur ungdomar kan tjäna pengar

Det är inte helt lätt för en grupp ungdomar att tjäna pengar till en klassresa eller ett träningsläger. Det finns ju inte så många jobb unga kan eller ens får utföra. Men det finns alltid vägar för en skolklass eller ett idrottslag att jobba ihop pengar till drömresan, vare sig det är en lägerskola, sportresa eller något annat. Här är några alternativ.

Loppis

Loppmarknad är en gammal tradition som funkar lika bra för en idrottsförening som för en familj. Motivet kan vara att man vill städa och få ordning, välgörande ändamål eller helt enkelt att man vill tjäna pengar.

En klass eller klubb kan sälja kläder och saker från sina egna gömmor eller från grannar och vänner. Här kan man också skapa försäljningsobjekt genom att baka eller sy och snickra i slöjden.

Jobba åt grannarna

Få traditionella arbetsgivare anställer skolungdom, men att vara behjälplig i sitt bostadsområde kan gå lättare. Snudd på alla människor har ont om tid. Kan de hjälpa traktens ungdomar samtidigt som de får avlastning blir det en win-win, och här är det endast kreativiteten som sätter stopp. Man kan klippa gräs, häckar och buskar, tvätta bilen, gå ut med hunden eller handla.

Försäljning

Sälj något ihop med klassen eller klubben. Det kan vara kakor, kläder, kryddor, kaffe, lotter, ljus eller vad som helst. Varför inte delikatesser? DelikatessKungen har i tre decennier låtit unga grupper sälja lättsålda delikatesser. Det är både mat och godis med den gemensamma nämnaren att de inte kan köpas i butik utan bara av DelikatessKungens försäljare. Ofta är producenten ett anrikt familjeföretag som vägrar att tumma på vare sig kvaliteten eller miljötänket.

Gruppen får provisionsersättning, så det spelar ingen roll hur många timmar man lägger på arbetet, det är försäljningen som avgöra lönen. På det sättet väljer man sina egna arbetstider, men också arbetsförhållanden i övrigt. Knacka dörr hos privatpersoner eller företag, sälj i sociala medier på nätet eller rikta in försäljningen mot släkt och vänner.

Den stora fördelen med att jobba ihop med DelikatessKungen är att man slipper ”uppfinna hjulet”. Vi har varorna, men också marknadsföringsmaterialet och logistiken. Efter 30 år vet vi vad som funkar, och det kan tusentals tidigare grupper vittna om. Som säljande grupp tar man heller inga egna ekonomiska risker, man köper inget lager eller lägger ut några pengar. Det gör försäljningen enkel, effektiv och inte minst rolig.