Klassresa till Malmö

Malmö, landets tredje största stad och Sveriges främsta utpost mot kontinenten, är ett populärt mål för klassresor. Läs mer om vad ni kan göra där och hur ni kan tjäna pengar till klassen för att åka dit.

Aktiviteter i Malmö

Malmö är en lättmanövrerad stad där ni kommer långt genom att gå eller hyra cyklar. Annars åker ni enkelt och billigt med Skånetrafiken. Väl i Malmö finns mycket att göra. Laserdome Malmö är numera världens största Prison Island! Det vill ni inte missa, besök dem på Drottninggatan mitt i Malmö. Ett lite mer udda, men intressant tips är att besöka Limhamns kalkbrott.

Ett stenkast till Danmark

Sedan ska man inte glömma bort närheten till Danmark. Köpenhamn ligger bara en halvtimme från Malmö med tåg, så under en skolresa till Malmö kan ni välja att spendera en eller flera dagar i Danmarks huvudstad.

Tjäna pengar till klasskassan

Allra flest möjligheter får ni genom att först tjäna pengar till klasresan, eller att tjäna pengar till laget, om ni är en idrottsklubb ute på tur. Ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen är ett enkelt sätt att fylla på klasskassan eller klubbkassan. Många grupper kan vittna om hur de på kort tid tjänat stora pengar på ett kul sätt. Delikatesserna det gäller är lagrade ostar, kryddig salami och handgjorda chokladpraliner mm.

Först tar ni upp beställningar på delikatesserna. Det gör ni genom att knacka dörr i bostadsområden eller kontakta företag på er hemort, som i sin tur kan använda delikatesserna som gåva till kunder, leverantörer eller anställda, samtidigt som de hjälper en lokal skolklass eller idrottsförening. Ni kan också sälja på nätet, i sociala medier och egna kanaler. Varje säljare får en egen webbshop med en adress att sprida till släkt och vänner. När marknaden är färdigbearbetad får ni hem alla delikatesser ni sålt. Ni levererar dem till kunderna som betalar vid leverans. På det sättet slipper ni riskera att sitta kvar med ett osålt lager och varken ni eller kunderna behöver lägga ut pengar i förväg.

Så det är bara att böja planera resan. Om ni är osäkra på ifall just Malmö är det perfekta resmålet för en klassresa kan ni läsa andra förslag på vart man kan åka på klassresa. Det viktiga är kanske inte ens vart man åker utan att man gör det. En skolresa blir ett kul projekt och samtidigt ett minne för livet.