Sälj choklad för att tjäna ihop pengar till klassresan eller cupen med laget. Våra praliner är rena njutningen för chokladälskaren. 22 praliner i 11 välbalanserade smaker. Unna dig en riktig smakupplevelse eller ge bort en i present. Sälj chokladpraliner som är komponerade av belgiska chokladmästare.
Chokladen levereras i en fin chokladförpackning. Storlek: 320 g och totalt 22 praliner.
Starta en försäljning
Familjeföretaget Valentino från Belgien grundades år 1978 och har sedan dess vuxit till att bli en av de bästa tillverkarna av belgisk choklad. Deras passion är att hålla sig till den traditionella belgiska kvaliteten och de använder endast naturliga ingredienser. Alla praliner är handgjorda av belgiska chokladmästare.
Idag står Valentino för ett familjeägt företag som drivs i hjärtat av Belgien, med en passion för handgjord choklad, familj och att medföra människor tillsammans.
Så, om du letar efter en unik present för att vinna dina vänners och familjens hjärtan (eller kanske bara en liten behandling för dig själv) är vi säkra på att du hittat rätt med dessa praliner.
1978
EN PASSION FÖR CHOKLAD
Den ljuva historien om Valentinos framgång börjar med entusiasmen och entreprenörskapet hos ett ungt par från Bryssel. 1978 grundade Helen De Leener och hennes make Willy Roelandts en liten chokladverkstad i centrala Bryssel. Med en passion för choklad och ambition började de arbeta med sin dröm.
1986
CHOKLAD SOM BEHÖVER ETT HEM
Under åren smälte allt fler handgjord choklad i munnen på människor i Belgien och utomlands. Valentino behövde mer utrymme så Helen och Willy bestämde sig för att ta nästa steg: flytta till en ny verkstad. De grundade ett nytt hem för sin växande verksamhet i Anderlecht, Bryssel 1986.
1988
CHOKLAD I EFTERFRÅGAN
Willy och Helen började med att sälja sin choklad till konditorier och kort därefter vann deras läckra skapelser över belgiska konsumenter. Fler och fler grannar kom och knackade på dörren och frågade om de kunde köpa deras hemlagade choklad. Detta gav upphov till tanken på att öppna en egen butik. Och så föddes den första av många Valentino-butiker.
1994
CHOKLAD SOM BEHÖVER ETT STÖRRE HEM
Valentinos läckra choklad och rättvisa priser drog till sig fler och fler chokladfans, och till slut blev byggnaden i Anderlecht också alltför liten. Valentino flyttade till en ny chokladfabrik ca 5 km utanför Bryssel. Vid den tiden hade Valentino vuxit till 20 personer.
2010
TILL BELGIEN OCH BORTOM
Trettiotvå år och miljoner av färska handgjorda chokladpraliner senare var det dags att ta nästa steg. Chocoholics i Belgien och utomlands blev galen i chokladen. För att möta kundernas krav, expanderade Helen och Willy. Med 2500 kvadratmeter utrymme var deras egen chokladfabrik redo för mer… choklad, förstås.
2015
VAD KOMMER HÄRNÄST?
Valentinos familjeägda chokladföretag är nu ett blomstrande företag med ett team på 40 anställda. Deras huvudfokus är fortfarande den lokala belgiska marknaden, som serveras av fem helägda butiker och 50 privata butiker runt om i landet.
När du köper en pralinask stödjer du samtidigt läkare utan gränser. Valentino samarbetar med läkare utan gränser och strävar efter att vara en pelare i samhället både nationellt och internationellt. Något som ligger oss nära hjärtat.
Sedan 2007 har läkare utan gränser tillhandahållit medicinsk hjälp i syfte att minska sjukdom och dödligheten bland konfliktoffer i Masisi-regionen i demokratiska republiken Kongo – ett område med en befolkning på cirka 370 000. Läkare utan gränser arbetar utifrån olika faciliteter och i samarbete med kongolesiska hälsovårdsministeriet. De erbjuder sjukhus, konsultationer och behandlingar till patienter gratis.
Framställd i Belgien.
Samtliga praliner ingredienser hittar du längre ner på denna sida.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 2419 kJ / 576 Kcal. Protein 4,8 g. Kolhydrater 49,6 g, varav socker 49,6 g, Fett 33,6 g (varav mättade fettsyror 25,6 g), Fibrer 1,92 g och Salt 0 g.
Följande smaker innehåller lite alkohol (används som konserveringsmedel för att förhindra att grädden blir sur): bianca, sweet love, creme brûlée och framboise.
Följande smaker innehåller nötter: Escargot, Sonia och Hazelnut Heaven (resterande smaker har spår av nötter)
Samtliga praliner innehåller BÅDE laktos och mjölkprotein.
Hållbarhet minst 2,5 månader. Förvaras 14-18 grader. Trivs bäst i torr miljö, ej i direkt solljus.
Vit belgisk choklad med en ljuvlig hallon- och karamellfyllning.
Ingredienser: Socker, mjölkpulver, kakaosmör, grädde, hallon, alkohol, naturlig färg E120 (röd), sojalecitin, vanilj.
Innehåller spår av nötter och gluten.
Uppfriskande fruktig hasselnötskräm.
Ingredienser: Socker, mandel, mjölkpulver, kakaosmör, tropiska frukter, kakaomassa, naturlig färg E160e (orange), sojalecitin, vanilj.
Innehåller spår av gluten.
Mjölkchoklad fylld med somrigt doftande hallonkräm.
Ingredienser: Kakaomassa, grädde, socker, mjölkpulver, hallon, kakaosmör, alkohol, naturlig färg E120 (röd), sojalecitin, vanilj.
Innehåller spår av nötter och gluten.
Mjölkchoklad fylld med karamellkräm och ett stänk salt från havet.
Ingredienser: Socker, mjölkpulver, kakaosmör, kakaomassa, havssalt, sojalecitin, vanilj, naturlig färg E120 (röd), sojalecitin, vanilj.
Innehåller spår av nötter och gluten.
Mörk choklad fylld med knaprig nötkross och mjuk hasselnötskräm.
Ingredienser: Socker, hasselnötter, kakaomassa, kakaosmör, sojalecitin, vanilj.
Innehåller spår av gluten & mjölk.
Chokladtryffel fylld med hasselnötskräm och rullad i krossade hasselnötter.
Ingredienser: Kakaomassa, kakaosmör, hasselnötter, mjölkpulver, socker, sojalecitin, vanilj.
Innehåller nötter och spår av gluten.
Belgisk choklad med smak av den klassiska franska efterrätten Crème Brûlée.
Ingredienser: Kakaomassa, grädde, socker, mjölkpulver, kakaosmör, alkohol, sojalecitin, vanilj.
Innehåller spår av nötter och gluten.
Krämig vit belgisk mjölkchoklad.
Ingredienser: kakaosmör, kondenserad mjölk, socker, mjölkpulver, kakaomassa, grädde, alkohol, sojalecitin, vanilj.
Kan innehålla spår av nötter och gluten.
Mjölkchoklad fylld med karamellkräm och ett stänk av havssalt.
Ingredienser: kakaosmör, grädde, socker, mjölkpulver, kakaomassa, karamell, smör, alkohol, sojalecitin, vanilj, havssalt.
Kan innehålla spår av nötter och gluten.
Krämig vit belgisk choklad med smak av kaffe och färsk grädde.
Ingredienser: Socker, kakaosmör, mjölkpulver, grädde, smör, alkohol, kakaomassa, kaffe, sojalecitin, vanilj.
Innehåller spår av nötter och gluten.
Mjölkchoklad fylld med mjuk karamell.
Ingredienser: Socker, mjölkpulver, kakaosmör, kakaomassa, vatten, sojalecitin, vanilj.
Innehåller spår av nötter och gluten.
Här listas ett urval av alla de fördelar som finns med att sälja choklad med hjälp av Delikatesskungen.