Tjäna pengar till föreningen, laget eller klassen

Ekologisk extra jungfruolivolja!

Med sin unika smak och arom är denna extra jungfruolivoljan frukten av flera års noggrann urvalsprocess.

100% naturlig 

Utsökt prisbelönt ekologisk regionsolivolja av mycket hög kvalité med en oförglömlig arom och smak. Noggrant urval av de bästa oliverna från Siciliens skyddade ursprungsområde Val Di Mazara. Vinnare av världens största och mest omtalade kvalitetstävling av extra jungfruolivoljor, New York International Olive Oil Competition.

Den här ekologiska extra jungfruolivoljan är gjord på de tre finaste sicilianska olivsorterna Biancolilla, Cerasuola och Nocellara del belice och kännetecknas av dess fulla smak, låga syrahalt och klara gulgröna färg.

Olivoljor har många beprövade fördelar för människors hälsa. En extra jungfruolivolja erbjuder ännu mer än det. En värld av smak som kockar fångar för att höja rätterna till en ny nivå.

Olivoljan är speciellt utvald av Fernando Di Luca ”olivoljans fader i Sverige” för Delikatesskungen.

Försäljningspris är 170 kronor.

 

Olivolja

johan blanche

”En olivolja av hög kvalitet” – Johan Blanche

Johan Blanche är Sveriges olivspecialist sedan 15 år tillbaka och har skrivit den omtalade boken Olivoljeguiden, som är Sveriges enda guide om olivolja.

Något som är viktigt för Johan är att presentera ärliga och genuina råvaror av högsta kvalitet för att förmedla dessa till konsumenter. Johan Blanche stora passion är smak- och doftupplevelser.

Johan Blanche egna ord om vår olivolja:

”En olivolja av hög kvalitet ger en stor smakupplevelse och är inte bara nyttigt fett. Oliver som behandlats väl ger ursprungskaraktär i olivolja och tillför maten en extra dimension som enklare olivoljor inte gör. Bono Val di Mazara kommer från ett skyddat ursprungsområde på Sicilien känt för sina gräsiga olivoljor med frisk och intensiv eftersmak.

Smaken är mild och mjuk kittlande frisk karaktär av gräs och färsk mandel. Eftersmaken är ren och snygg med len konsistens. En elegant olivolja med färska aromer bra till pasta, fina grönsaker, krämiga ostar och till gott bröd.”

Tillverkning av en extra jungfruolivolja

En extra jungfruolivolja tillverkas genom att krossa färska oliver och extrahera saften. Det är den enda matoljan som tillverkas helt utan användning av kemikalier och industriell raffinering.

Det är helt enkelt saften av färska, friska oliver som innehåller mer hälsofrämjande näringsämnena, som olivolja är känd för, än andra olivoljor.

 

oliver

Gården

Gården

Bonolios gård ligger i Sciacca, en stad i södra delen av Sicilien. Gården är känd för dess mark som innehåller flera överlägsna olivsorter som används för produktion av dyrbar olja, såsom Biancolilla, Nocellara del Belice och Cerasuola.

Passionen för olivolja leder Bonoilo till att producera och tillverka olivoljan av högsta kvalitet. Andan som leder Bonolio verk föddes 1934 och under mer än ett helt sekel har de lyckats förvandla passionen för tradition och balanserad hälsosam näring till en imponerande verklighet, inom hela sicilianska området.

Val Di Mazara D.O.P

D.O.P står för Protected Designation of Origin. Denna EU symbol garanterar att produkten kommer från skyddat odlingsområde och är av hög kvalitet.

En produkt som är märkt med D.O.P måste, i varje steg av produktionen, utföras i ursprungsregionen. Produkterna har extremt strikta specifikationer som måste uppfyllas i varje produktionssteg, som sedan granskas av experter för att säkerställa kvalitet.

Några av de finaste oliverna används och kommer från Siciliens skyddade ursprungsområdet Val Di Mazara D.O.P. Området omfattar hela provinsen Palermo och den västra delen av provinsen Agrigento.

skyddad ursprungsbeteckning

Varför välja D.O.P?

Mängden med imitationer av italienska olivoljor av dålig kvalitet stor. Ta en snabb titt runt i mataffären och du kommer se italienska bilder, färger och märken. För att säkerhetsställa att en olivolja härstammar från ett skyddat ursprungsområdet samt att produktionen utför i samma område under noggranna kontrollerade regler märkts produkterna med D.O.P.

Vinnare av NYIOOC

Vinnare av New York International Olive Oil Competition (NYIOOC) 2016. NYIOOC är världens största och mest omtalade kvalitetstävling i världen av extra jungfruolivoljor. De allra bästa extra jungfruoljorna i världen tävlar i tävlingar som bedöms av experter.

nyiooc

Förvaring

Oöppnad olivolja kan förvaras på en sval och mörk plats upp till två år. Högkvalitativa extra jungfruolivoljor håller längre än vanliga olivoljor.

Öppnad olivolja försämras snabbare än en oöppnad olivolja. En bra tumregel är att använda olivoljan inom några månader efter öppningen.

Förvara olivoljan i rumstemperatur och borta från direkt solljus.

Innehåll

Oliver: Biancolilla (50%) – Cerasuola (40%) – Nocellara del Belice (10%)

Innehåller 500 ml av ekologisk olivolja.