Sälj vår flerfaldigt prisbelönta cheddarost

Vår cheddarost har sedan tre generationer tillbaka tillverkats av bröderna Alvis i Somerset, England – bara en dryg mil från den engelska staden Cheddar, som den omåttligt populära osten fått sitt namn från.

Bröderna Alvis var bland de första i världen att tillverka organisk cheddarost. Den är klimatsmart, görs helt för hand, med farmens egna kor, på eget gräs och är en oemotståndlig cheddarost som du nu har chansen att sälja – cheddarosten är en av våra allra mest populära delikatesser.

Cheddarosten levereras i 2 x 400 gram, en lagrad cheddarost och en extra lagrad cheddarost.
Våra produkter kostar mellan 210-300 kr i handeln.

Vill ni också sälja cheddarost?

Starta en försäljning

Hundraårig tradition

Vår cheddarost tillverkas på traditionellt vis av ett familjeföretag, vars gård ligger i hjärtat av Somerset i Storbritannien, inte långt från staden Cheddar. Bröderna Alvis fantastiska cheddarost har tillverkats och sålts i över tre generationer på en gård som har en över hundra år gammal historia.

En klimatsmart och djurvänlig cheddarost

Lye Cross Farm är medlem i Soil Association Charity som främjar klimatsmart mat och jordbruk genom utbildning, kampanjer och samhällsprogram.

All ekologisk ost är framställd av frigående nötkreatur som utfodras med en 100 % ekologisk diet av klöverrikt gräs och ensilage. Korna tillbringar större delen av sin tid utomhus men vid dåligt väder tas de inomhus och får lämpliga sängkläder och tillräckligt med utrymme. På mejeriets tak har solpaneler installerats, vilka försörjer mejeriet med elektricitet.

Miljöengagemang

På de områden på gårdarna som inte är tillräckligt bra eller näringsrika för att producera mat har Lye Cross Farms istället låtit plantera tusentals inhemska träd inklusive ek, åkerlönn och al, för att ytterligare hjälpa till att balansera vår planets koldioxidavtryck.

Samhällsengagemang

Bara i år har över 28 000 grundskoleelever dragit nytta av FarmLink-programmet, som initierades av Lye Cross Farms grundare John Alvis. FarmLink är ett utbildningsprogram som syftar till att hjälpa elever att lära sig om miljön, vikten av hållbarhet och hur ett framgångsrikt jordbruksföretag drivs.

Innehållsförteckning Cheddarost

Ingredienser: (Hårdost av pastöriserad komjölk).
Komjölk, startkultur, vegetarisk löpe, salt.

Näringsvärde per 100 g:
Energi 1700kJ/410 kcal. Protein 25 g. Glykemiska kolhydrater 0,1 g (varav totalt sockerarter 0,1 g) Fett 34,4 g (varav mättade fettsyror 21,7 g, transfetter 0 g). Totalt natrium 700 mg.

Hållbarhet och förvaring

Hållbarhet minst tre månader i oöppnad förpackning. Cheddarosten förvaras kallt +2 till +8 grader. Öppnad förpackning bör förbrukas inom 7 dagar. Produkten är utan tillsatser och därmed känslig för felaktig hantering. Förpackat i en skyddande atmosfär. Lämplig för lakto-vegetarianer. Framställd i Storbritannien.

Några av gårdens priser

priser

landskap äng

Djurhållning och miljö för vår cheddarost

Vår Cheddarost tillverkas i Cheddar-landet England. Där går djuren ute året runt med tillgång till tak under regniga perioder. Gården är helt självförsörjande av el och gas från förnybara källor på gården. Maximering av organiskt kväve, användning av alternativ till konstgödsel, återvinner värme i fabrik, solenergi, filtrerar och återanvändning av avloppsvatten. Företaget har flera utmärkelser för sitt arbete kring hållbar miljötänk.

Osten är fri från tillsatser.