Billigt studentfirande

Det har blivit allt dyrare att ta studenten. Eleverna känner att de vill passa på. Samtidigt finns det gränser för hur mycket pengar man kan lägga på studenten. Här kommer förslag på hur ni kan göra ett billigare studentfirande utan att snåla bort det festliga, och avslutningsvis ett tips på hur ni kan tjäna pengar till studenten.

Jämför priser

Det är klart att man vill unna sig fest när man tar studenten. Det är studentmottagning, kläder, studentskivor och kanske en kryssning ihop med studentkompisarna innan alla försvinner åt olika håll. Många utgifter där var och en kanske inte är jättestor blir jättedyrt sammanlagt.

Samtidigt kan man se det faktum att det är många utgifter som en möjlighet, det innebär också flexibilitet. Lyckas man pressa några priser kan man kanske lägga mer pengar på andra. Bara för att studenten är en högtid man vill fira måste man inte ösa ut pengar på precis allt. Ett bra tips är att jämföra priser och lyssna med andra hur de gör. Genom att gå ihop hela klassen kanske ni också kan pruta på utgifter som studentmössor. Studentflak är också en kostnad med stora prisvariationer, hyr inte första bästa.

Välj alternativa lösningar

I vissa fall kan man dra det ännu längre och tänka helt nytt. Ta studentkläderna t ex. Genom att välja begagnade kläder kan man få högre kvalitet till lägre kostnad. Secondhand är trendigt! Och genom att inte gå genom en professionell förmedlare kan ni få tag i ett billigare studentflak. Tro det om ni vill, men hela Sverige är fullt av lastbilar som används till helt annan last än studenter resten av året och genom att få direktkontakt med dem kan ni hyra en lastbil med chaufför för många tusenlappar mindre. Den kanske inte har en ljudanläggning värdig Globen, men fundera på om ni verkligen behöver det.

Börja i tid

Att vara ute i sista sekunden är ett garanterat sätt att inte spara pengar, så se framförallt till att vara ute i god tid och lämna inget åt slumpen. Ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen är ett enkelt sätt att skaffa extra köpkraft. Beställ information och se om inte det vore ett bra sätt att slippa välja bort något på studenten. Att sälja delikatesser är förresten smart även om ni vill tjäna pengar till en klassresa eller behöver samla pengar till föreningen du är med i.