Skolresa på Kinnekulle

Kinnekulle är ett berg vid Vänerns sydöstra strand, men man skulle också kunna säga att Kinnekulle är ett naturområde eller en hel värld full av sevärdheter och upplevelser. Det är därför en plats man vill ha några dagar på sig att utforska, t ex under en klassresa eller en utflykt med idrottsklubben. Här följer information om Kinnekulle, vad ni kan göra där och hur ni kan tjäna pengar till en klassresa dit.

Kinnekulles natur

Miljön på och runt Kinnekulle är grunden för områdets popularitet. Den kalkrika berggrunden har gett Kinnekulle en unik flora och fauna. Detta har i sin tur resulterat i hela arton naturreservat inom ett relativt litet område. Det är ingen slump att Kinnekulle kallas för det blommande berget. Här finns ängar fyllda av ramslök och murgröna, men också rester efter en kalk- och cementindustri.

Att göra på Kinnekulle

Det finns många fina vandringsleder i området, bl a Kinnekulleleden. Vandring är bra motion och ett trevligt sätt att göra sig bekant med omgivningarna, så det är bara att välja en sträcka som känns lagom jobbig. Hyr ni cyklar kommer ni ännu längre och väljer ni att bo på Kollängens vandrarhem kan ni boka ett paket där cykelhyra ingår vid sidan av kost och logi. Stora stenbrottet på Kinnekulle kallas för ”Lilla Grand Canyon”. Riktigt så storslaget är det kanske inte, men väl värt ett besök. Läckö Slott är en annan sevärdhet ni bör ta med i schemat. Utöver det finns Falkängens hantverksby, en skulpturpark och mycket annat.

Har vi glömt något?

Javisst ja, det behövs ju pengar också. Innan ni planerar resan kan det vara klokt att se över klasskassan eller klubbkassan och vid behov tjäna pengar till klassen eller samla pengar till laget genom ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Företaget står för delikatesserna, ni säljer dem och ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det till resan eftersom ersättningen är helt provisionsbaserad. Ni bestämmer själva hur mycket tid ni ska lägga på försäljningen, var och hur ni ska sälja, ni behöver inte lägga ut några egna pengar och DelikatessKungens smarta app håller reda på försäljningen åt er. Genom åren har tusentals skolklasser och föreningar sålt delikatesser för att finansiera klassresor, träningsläger och andra typer av resor. En del grupper har tjänat stora pengar och många har blivit så nöjda att de återkommit för ett nytt försäljningssamarbete. Testa själva!