Med klassen till Stockholm

Vart kan man åka på skolresa? Vart som helst såklart, men de mest rimliga alternativen är resmål i Sverige eller åtminstone i Europa. Har ni tänkt åka på skolresa är chansen stor att ni funderat på att besöka Stockholm. Här följer praktisk information om en klassresa i Stockholm och om hur ni kan tjäna pengar till klassresan.

Alla vägar bär till Stockholm

En anledning att så många skolklasser väljer huvudstaden för sin skolresa är att det är lätt att ta sig dit. Sverige är ett avlångt land med långa avstånd, men både tågnät, flyget och de flesta bussbolagen är inriktat på Stockholm, så vart ni än bor är det relativt enkelt att åka till Stockholm, och billigare än motsvarande resa i någon annan riktning.

Även övernattningsmöjligheterna är många, vilket håller priset nere. I Stockholm finns hotell i olika prisklasser, men också många vandrarhem, campingplatser, stugbyar och lägenheter. Kan ni leva med att inte bo mitt i Stockholms city och har god framförhållning kan ni göra riktiga fynd.

Att göra i Stockholm

En annan fördel med Stockholm jämfört med andra städer är att kollektivtrafiken ger många resealternativ när klassen ska förflytta sig under besöket. I Stockholm finns pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och otaliga busslinjer. Trafiken går ofta, det är ganska billigt och dessutom smidigt eftersom biljetten gäller för all kollektivtrafik.

Det är särskilt bra eftersom det finns många möjliga aktiviteter i Stockholm och ännu fler i Storstockholmsområdet. På Skansen finns Gröna Lund, Skansen och flera intressanta museer som Vasamuseet och Nordiska Museet, men hela innerstaden är full av sevärdheter. Det kan vara miljöer ni sett på TV eller vill besöka av andra skäl. Sedan får vi inte glömma bort att Stockholm är en stad med mycket vatten. I anslutning till många parker finns badmöjligheter. I Hellasgårdens friluftsområde 20 minuter från Slussen finns vandringsleder, bangolf och flera andra spel och sporter.

Pengar till resan

Som vanligt blir möjligheterna fler om man har pengar. Är inte klasskassan fulladdad ordnar ni det genom att tjäna pengar till klassen ihop med DelikatessKungen. På samma sätt kan ni tjäna pengar till studenten eller andra utgifter. Att sälja delikatesser är ett roligt och lönsamt sätt att samla ihop pengar. Ni säljer delikatesserna till privatpersoner eller företag, men produkterna och marknadsföringsmaterialet ordnar DelikatessKungen. På det sättet kan ni snabbt komma igång med försäljningen och börja tjäna pengar till skolresan.