Ta klassen eller klubben till Manchester

London är ett vanligt mål för klassresor och klubbresor, men det finns fler spännande resmål i England. Om ni är en skolklass som vill åka på skolresa eller exempelvis ett fotbollslag som vill åka och se internationell fotboll i världsklass – kolla in Manchester! Mer om resmålet här och om hur ni kan få råd att åka dit.

Planera resan

Planering är nyckeln till en lyckad klubbresa eller klassresa. Första steget är att fundera över vart man kan åka på klassresa, vilka av alternativen som känns mest lockande och vilka som är praktiskt möjliga. Oftast är det ekonomin som sätter gränser, men genom att tjäna pengar till klassen eller samla in pengar till laget kan man klara det. Nästa fråga är vad man kan göra på resmålet? Verkar det vara en tillräckligt intressant plats för att lägga ner den energi resan tar, från planeringen till genomförandet?

På plats i Manchester

Väljer ni Manchester finns många sevärdheter och aktiviteter. Är ni en idrottsförening som åker till Manchester bokar ni självklart in ett besök på Manchester Uniteds hemmaarena Old Trafford, men det rekommenderas även om ni är en skolklass med ganska litet fotbollsintresse. Fotboll är nämligen närmast att betrakta som en religion här och en hemmamatch för Manchester United är en stor upplevelse även om man inte gillar fotboll.

Manchester Museum är en annan plats ni inte vill missa. Det är ett av Storbritanniens största museer och bara byggnaden, från mitten av 1800-talet, är en sevärdhet i sig. Ämnena är i huvudsak arkeologi, antropologi och naturhistoria, men här finns utställningar för alla smaker.

Ta en båttur längs Bridgewater Canal. Kanalen byggdes på 1700-talet för att transportera kol, men nu handlar den i första hand om turism.

Sälj delikatesser

För att få råd med resan till Manchester kan ni tjäna pengar till klassresan eller klubbresan genom att sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen. Ni säljer populära varor som salami och chokladpraliner mot provision, så ju mer ni säljer, desto mer pengar får ni att resa för. Upplägget innebär att ni inte behöver hålla koll på antalet arbetade timmar och ni säljer bara så mycket och så länge ni tycker att det är kul. Inte heller tar ni några ekonomiska risker, först tar ni upp beställningar och får bara hem de varor ni redan har sålt. Tusentals grupper har redan provat denna försäljning, nu har ni chansen.