Våra bästa säljtips!

Fyra glada tjejer

En av de bästa grejerna med att sälja delikatesser är att ni lär er hur försäljningsarbete går till. På sätt och vis måste alla människor vara säljare, vad de än ska jobba med. Om inte annat så behöver man sälja in sig själv för att få jobbet. Försäljning är en vetenskap. Det är stor skillnad på att sälja salami och bilar eller hemförsäkringar. Samtidigt finns det beröringspunkter också. Här följer några tips inför er försäljning:

Förbered er! Ni erbjuder delikatesser, men för att kunna göra det upptar ni kundens tid. Genom att förbereda er väl visar ni respekt både för kunden och dennes tid, och ju snabbare presentationen går, desto fler potentiella kunder hinner ni besöka. Fler försäljningsmöjligheter innebär fler affärer. Se därför till att ni vet vad ni säljer och hur ni vill presentera varorna. Till er hjälp har ni DelikatessKungen-appen med all information ni behöver.

Presentera er! Oavsett om ni ska åka på ridläger eller skolresa är det ett behjärtansvärt ändamål. Folk gillar att hjälpa till och genom att köpa era delikatesser blir de delaktiga i er resa. När ni berättar vad ni samlar pengar till skapar ni en relation till kunden.

Skäms inte! Ni har bra produkter, så ni behöver inte be om ursäkt. De som köper idkar inte välgörenhet, de får bra varor till ett bra pris.

Låt kunden prata! Kör inte över kunden. Presentera er själva och varorna ni säljer. Låt sedan kunden ställa frågor och bestämma sig i lugn och ro.

Tjata inte! Märker ni att det inte blir någon försäljning tackar ni för er och går vidare. Det är inget misslyckande, oavsett erbjudande får man nobben ibland. Då reser man på sig, borstar av sig dammet och försöker någon annanstans. Återigen, fler potentiella kunder innebär att fler nappar.

Anpassa er till marknaden! Går det bra att sälja i ett bostadsområde är det rimligt att anta att det kommer gå bra i ett liknande område. Och tvärtom, får ni kalla handen i en halv stadsdel gör ni kanske klokast i att ge upp den andra halvan och istället inrikta er på andra sidan stan.

Dela upp er! Ni är en grupp, så utnyttja gruppdynamiken. En del kan bearbeta privatpersoner i villor och radhus medan andra riktar in sig på de lokala företagen eller satsar på en kampanj i sociala medier. Det är som i fotboll, alla ska inte jaga bollen hela tiden, det är bättre att sprida ut laget över hela planen.

Ta hjälp! Inte bara av varandra. Föräldrar och andra släktingar kanske kan ta med ett reklamblad till sina arbetsplatser eller fritidsaktiviteter. Eller låta er komma dit och sälja. Om ni alla lyckas få någon att hjälpa er att få ut budskapet innebär det hundratals möjliga kunder som kunde ha missat er försäljning.

Ha kul! Glada försäljare säljer bäst. Glöm inte bort att ha roligt medan ni jobbar. Sporra och hjälp varandra. Den som tror att arbete måste vara tråkigt är förmodligen inte så bra på sitt jobb.

Lycka till nu!

lättsålda delikatesser

Vill ni sälja våra exklusiva produkter?

Finansiera cuper, träningsläger, klassresor eller era andra gemensamma aktiviteter genom att sälja DelikatessKungens kvalitetsprodukter.

Vi har hjälpt över 25.000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Starta en försäljning Beställ gratis information