Miljövänlig klassresa

Att resa miljövänligt är en viktig princip för många och det gäller inte bara arbetsresor. Här får ni lära er mer om hur ni kan planera en klimatsmart skolresa och hur ni kan tjäna pengar till klassen så att ni har råd att åka.

Tänk lokalt

Det finns appar och sajter som räknar ut hur mycket klimatpåverkan en resa har, men egentligen vet man väl det ändå, att det är bättre att cykla än att åka bil, och bättre att ta tåget än flyget. Allra bäst är att hålla sig i närområdet. En kort resa är en miljövänlig resa. Det betyder inte att ni måste campa på skolgården, men ni behöver inte heller åka på klassresa till Sydeuropa. Det finns garanterat platser betydligt närmare som ni inte besökt ihop med klassen.

Alla ska med

Oavsett vart ni åker på klassresa är det viktigt att alla kommer till tals under planeringen, att ingen känner sig överkörd och att alla är okej med utformningen av resan. Det är kanske särskilt viktigt ifall ni åker på en mindre bekväm skolresa. Alla kan lära sig att leva med lyx, men att tälta i regnväder kräver engagemang. Se till att ha en backup-plan om vädret är emot er. Att tälta och grilla i skogen, cykla eller paddla är jättetrevligt i sol och värme, men inte lika lyckat i regn och snålblåst.

Reskassa

Det bästa med miljövänliga skolresor är att de ofta också blir ekonomiska skolresor, men har ni ändå behov av att tjäna pengar till klassresan gör ni det enklast ihop med DelikatessKungen. Då säljer ni populära delikatesser som belgiska chokladpraliner, kryddig salami och goda ostar i form av cheddar och parmesan. Till er hjälp har ni DelikatessKungens samlade erfarenheter sedan 1992, företagets app som håller ordning på er försäljning, marknadsföringsmaterial och mycket annat. Sälj till företag eller privatpersoner på er hemort. Varje elev får dessutom en egen webbshop så att ni enkelt kan sälja vart som helst över nätet.

Först tar ni upp beställningar, sedan får ni hem de sålda varorna och till sist levererar ni dem till kunderna och tar betalt. Ni lägger inte ut några egna pengar, tar inga ekonomiska risker och försäljningen är provisionsbaserad, så resultatet hänger helt på er själva. Genom åren har vi hjälpt tusentals skolklasser, föreningar och idrottslag att finansiera sina resor och nu hoppas vi få hjälpa er på samma sätt.