Tips på klassresor utomlands

Att åka på klassresa utomlands är en dröm för många barn och ungdomar. Man åker trots allt bara på klassresa en eller ett par gånger i livet och då är det ju häftigt ifall man kan åka på klassresa utomlands. Här följer några tipsvart man kan åka på klassresa, utomlands eller i Sverige. Världen ligger öppen och ni bestämmer vart skolresan ska gå. Behöver ni tjäna pengar till klassresan finns det lösningar på det med.

Vad kan priset för en klassresa utomlands vara?

Vad det kostar att åka på en klassresa utomlands är omöjligt att svara på. Vill ni till södra Europa kan det bli riktigt dyrt, medan en klassresa utomlands inom Norden har mycket lägre kostnad. Inte heller England eller norra Tyskland behöver bli så dyrt om ni är lite flexibla.

Själva transporten utgör förstås en stor del av kostnaden för utlandsresan. Måste ni flyga blir det vanligtvis dyrare än att åka buss eller tåg, men sträckor med många flygavgångar, som Arlanda till London eller Helsingfors är ibland billigare än flygbussen från flygplatsen och in till stan. Boendet blir lägre om ni kan stå ut med lite lägre standard eller längre avstånd från centrum.

Behöver ni pengar till en skolresa utomlands?

Är ni beredda att sätta igång en försäljning för att tjäna pengar till klassen ökar möjligheterna att klassresan utomlands blir av. Sälj salami, cheddarost och andra läckerheter tillsammans med DelikatessKungen så är kostnaden för utlandsresan snart i hamn. Sedan återstår bara det mödosamma, men roliga arbetet med att välja resmål.

Berlin

Klassresa till Berlin

Berlin har kommit att bli något av ett favoritresmål för många skolgrupper när man har börjat att planera inför en skolresa någonstans och det är egentligen inte särskilt konstigt med tanke på att staden har väldigt mycket att erbjuda sina besökare. En skolresa till Berlin kommer garanterat att bli ett minne för livet för er allihop i gruppen.

Läs mer här

Åland

Klassresa till Åland

Åk på en klassresan till Åland! Om ni vill åka utomlands på klassresa utan att samla pengar i flera år kanske Åland kan vara ett alternativ. Från svenska ostkusten är det förmodligen det enklaste och billigaste sättet att komma utanför Sverige. Till Åland tar man sig enkelt med båt från Stockholm eller Roslagen. Eftersom flera rederier trafikerar sträckan är priserna väldigt attraktiva.

Läs mer här

Madrid

Klassresa till Madrid

Kom iväg på en klassresa som tar er till Spaniens huvudstad Madrid. Madrid har väldigt mycket att erbjuda sina besökare och om ni åker iväg på en klassresa till Madrid så kan ni räkna med att det finns massor av spännande äventyr som väntar på er. En klassresa till Madrid har nämligen allt det där som man kan förvänta sig av en klassresa och dessutom mer därtill.

Läs mer här

Paris

Klassresa till Paris

En klassresa till Paris kommer garanterat att bli ett minne för resten av livet. Det är bland mycket annat ett helt perfekt sätt att få ett tillfälle att prova sina egna vingar och tala franska i den mest naturliga av alla miljöer, Frankrike. Om ni är en grupp på skolan som har pluggat franska tillsammans under några år så får ni ett lysande tillfälle att praktisera era kunskaper i nyss nämnda språk genom att åka ner till Frankrikes huvudstad. Inget kan väl vara bättre än detta?

Läs mer här