Berlin

En skolresa till Berlin är faktiskt praktiskt genomförbar och inte alls så krånglig som man kan tro vid första åtanken. Sanningen är ju den att det numera är hur smidigt och enkelt som helst att åka iväg på en skolresa utomlands. Det är faktiskt så att vi har de nya lågprisflygen att tacka för de enormt rika möjligheterna som finns att kunna åka iväg på en klassresa eller skolresa till någon av alla de spännande destinationerna som finns därute i Europa. Det behöver med andra ord inte alls vara särskilt dyrt eller besvärligt att åka till exempelvis Berlin på en skolresa. Här kan ni läsa mer information om skolresa till Berlin.

Berlin är som nog de allra flesta redan vet Tysklands huvudstad. Staden är dessutom den till ytan största och även den allra folkrikaste staden i landet. Här finns det hur mycket som helst att både se, göra och upptäcka för en grupp som befinner sig i Berlin på en skolresa. Ett ganska smart tips är att ni redan i förväg sätter er ner och bestämmer er för vad ni skulle vilja göra och vilka sevärdheter som ni vill hinna med att besöka under er skolresa till Berlin. Risken är annars att ni blir alldeles överväldigade av det helt enormt stora utbudet av äventyr som Berlin har att bjuda på. Brandenburger Tor, Madame Tussauds vaxkabinett, riksdagshuset, paradgatan Unter den Linden, Förintelsemonumentet bestående av ett stort antal rektangulära betongblock. Många av er har förmodligen hört talas om Berlinmuren. Av denna kontroversiella mur finns idag bara några korta avsnitt kvar. Den berömda gränsstationen Checkpoint Charlie finns numera att beskåda utanför Mauermuseum som är ett museum som visar alla försök att ta sig över muren från öst till väst som många berlinare utförde.

Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till er skolresa till Berlin. Klicka här och läs mer om hur ni kan få råd att åka iväg på ert äventyr.