Klassresor utomlands

Det är mycket att tänka på när man ska planera en skolresa med klassen även om man väljer ett välkänt resmål i Sverige, som Liseberg, Kolmården eller Visby. Vill man åka på klassresa utomlands är det ännu mer att ta hänsyn till – försäkringar, utländska konsumentlagar, visumregler… Låt oss berätta om ett enklare sätt att åka på utländsk skolresa, och om hur ni kan tjäna pengar till klassresan.

Erfarna researrangörer

Har er skolklass en engagerad förälder eller någon annan med erfarenhet från att arrangera skolresor till andra länder är det kanske inget problem för er, men många upplever att det känns bra med professionell hjälp i planeringsarbetet. Researrangörer som Eurotravel och Kilroy har många års erfarenhet av gruppresor och dessutom färdiga paketresor för många populära destinationer som London, Hamburg och Budapest.

Det brukar sägas att man aldrig får en andra chans att göra ett gott första intryck. Likadant är det med första klassresan. Resan blir ett minne för livet oavsett om den blir lyckad eller inte. Kanske blir samarbetet med en erfaren arrangör skillnaden mellan fantastiskt och fiasko. Det vet ni inte innan, och efteråt är det för sent att göra något åt det.

Fyll på klasskassan

Men givetvis kostar det. En klassresa är kostsam oavsett, och ska ni betala proffs för att arrangera resan kommer det att kosta ännu mer. Genom att tjäna pengar till klassen redan på ett tidigt stadium får ni fler valmöjligheter, både ifråga om resmål, resväg och arrangör. En resa med klassen är alltid minnesvärd, men det behöver inte skada reseupplevelsen att ha råd att resa och bo lite bekvämt, så starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen och ta del av våra bästa säljtips.

Börja planera

Allt börjar vid ritbordet. Fundera över vart ni vill åka på klassresa, läs på om de olika resmålen och bestäm hur och vart resan ska gå. Börja sedan att tjäna pengar till skolresan ihop med DelikatessKungen. Sälj populära och lättsålda delikatesser som lagrad cheddarost, lakrits, lufttorkad salami och handgjorda chokladpraliner. Sedan starten 1992 har tusentals skolklasser, idrottsklubbar och föreningar använt denna försäljning för att tjäna ihop till sina klassresor, idrottsläger och cupresor. En del grupper har tjänat ihop till flera gruppresor eftersom det är ett kul sätt att snabbt tjäna mycket pengar. Sedan väljer ni vart ni vill åka och om ni ska anordna resan själva eller ta hjälp av en researrangör med den biten.