Klassresa till Grebbestad

Bohuslän är ett landskap som sprudlar av turism varje sommar, och det gäller inte minst den lilla badorten Grebbestad. Här följer mer info om hur en skolresa till Grebbestad kan se ut och – minst lika viktigt – hur din klass kan få råd till resan genom att tjäna pengar till klassen.

Välja resmål

Det är alltid svårt att välja vart man ska åka på klassresa. Det finns ju så många intressanta resmål för en skolklass. Ska man åka till en storstad i Sverige eller utlandet, eller satsa på en naturskön resa till en nationalpark eller ett och naturreservat? Det man kan vara säker på är att det finns många viljor i en klass. Det gäller att kompromissa sig fram till ett resmål som många vill resa till.

Sol, vind och vatten

Grebbestad får väl anses vara ett säkert kort. Många väljer att fira semester vid västkusten och det finns många goda skäl till det. Under ett besök i Grebbestad kan ni välja att hänga på stranden, bada, spela beachvolleyboll eller minigolf, äta glass och bara slappa. Ni kan också fiska, hyra kajaker eller cyklar, eller varför inte lära er att segla? Naturen är vacker i Bohuslän vare sig ni utforskar den till fots, till havs eller på varsin cykel.

Under klassresan i Grebbestad kan ni välja att bo på camping, i stugor eller egna tält. Ni kan också bo på hotell – lite bekvämare och lyxigare, men också lite dyrare. Ett tredje alternativ är bed & breakfast eller vandrarhem. Grebbestads Folkhögskola kör bed & breakfast under somrarna och Grebbestads vandrarhem erbjuder ett enkelt boende, men med en stor matsal och ett allrum med tv om ni vill köra en ”hemmakväll”.

Försäljning till skolresan

Hur ni ska bo och resa, och vad ni ska göra under klassresan, beror antagligen en del på hur mycket pengar ni har i klasskassan. Det beror i sin tur på hur ni samlat pengar till skolresan. Många skolklasser, men även idrottslag och andra typer av föreningar, har använt sig av försäljning ihop med DelikatessKungen.

Ni säljer företagets populära delikatesser där ni bor, men varje elev får också sin alldeles egna webbshop så att ni kan sprida länken och sälja på distans. Hur ni lägger upp jobbet väljer ni själva, men läs våra bästa säljtips om ni vill ha inspiration.