Åk på klassresa till Stockholm

Stockholm

Tips på aktiviteter under en klassresa i Stockholm

Stockholm är inte bara Sveriges huvudstad utan också det vanligaste resmålet för svenska skolresor. Har er klass funderat över var man kan åka på klassresa? Åtminstone om er skola inte ligger i Stockholm är chansen stor att ni övervägt att åka på klassresa till Stockholm. Här kommer vi tipsa om olika besöksmål lämpliga för en klassresa i Stockholm, men också om hur ni kan tjäna pengar till klassen så att ni har råd att åka på klassresa, till Stockholm eller någon annanstans.

Gröna lund

Klassresa till Gröna Lund

En klassresa till Gröna Lund i Stockholm måste väl ändå anses vara bland det absolut häftigaste man kan vara med om? För någon av er kanske det till och med är allra första gången som man åker iväg någonstans utan att mamma eller pappa är med.

Läs mer här

Skansen

Klassresa till Skansen

En klassresa till Skansen – det enormt stora friluftsmuseet med tillhörande djurpark på Djurgården i Stockholm – är mer eller mindre ett måste om ni har åkt till vår kungliga huvudstad med klassen. Missa därför inte att spendera minst en halv dag för att besöka Skansen när ni ändå befinner er i trakterna. Ja, faktum är ju att man kan förlägga en hel klassresa enbart till Skansen med tanke på alla spännande sevärdheter som det formligen kryllar av där.

Läs mer här

Stockholms medeltidsmuseum

Klassresa till Stockholms medeltidsmuseum

En klassresa till Stockholms medeltidsmuseum är som att kliva in i en tidsmaskin och sedan slungas långt tillbaka i tiden, hela vägen tillbaka till den period i den svenska historien som går under namnet medeltiden.

Läs mer här

kungliga slottet

Besök det kungliga slottet

Missa inte att besöka det kungliga slottet när ni åker på klassresa till Stockholm.

Det nuvarande slottet i Stockholm har stått där sedan det gamla slottet Tre Kronor förstördes i en häftig brand år 1697. Missa inte att få en guidad rundvandring i Stockholms slott och samtidigt få en riktigt intressant historielektion.

Läs mer här

Sväva i luftballong över Stockholm

Ta chansen att se Stockholm uppifrån! Under en timmes ballongflygning upplever ni huvudstaden på ett helt nytt och oförglömligt sätt. Det kostar, men det är det värt.

Åk segway genom Stockholm

Stockholm på segway är ett bra sätt att utforska Stockholm. Lika smidigt som att promenera, men mycket snabbare och roligare. Ta en ljudlös tur runt Djurgården eller genom gränderna i Gamla stan.

Eller också …

… gör ni något helt annat på skolresan. Försäljningssamarbetet med DelikatessKungen ger er alla möjligheter. Kanske vill ni dela upp gruppen och köra flera olika aktiviteter parallellt. Eller så struntar ni i Stockholm och åker på klassresa till Göteborg istället. Eller London, Paris, Rom …

Vad kostar det att åka på klassresa till Stockholm?

Att åka till Stockholm på klassresa kan kosta hur mycket som helst om ni väljer dyra aktiviteter och dyrt boende. Därför kan det vara klokt att tänka igenom vad ni värdesätter och kanske unna sig en eller två större utgifter under resan och hålla igen på annat. Att njuta av naturen, bada och besöka något museum kan vara helt gratis medan exempelvis ett besök på Gröna Lund kan kosta en hel del.

Behöver ni pengar inför en skolresa till Stockholm?

Vill ni tjäna pengar till klassresan kan ni göra det genom att sälja DelikatessKungens produkter, som till exempel salami och cheddarost. Det är ett kul och kravlöst sätt att fylla på klasskassan.

Delikatesskungen