Gröna lund

Många skolresor går till Gröna Lund och ännu fler skolresor går till Stockholm för det är ju en stad med många sevärdheter och aktiviteter. Här följer några tips kring er Gröna Lund-klassresa, vad ni kan göra där och hur ni kan tjäna pengar till en klassresa.

Besök Gröna Lund med klassen

Gröna Lund ligger på Djurgården i Stockholm och har varit ett ledande nöjesfält och upplevelsecentrum i 140 år! Det finns många skäl att låta en klassresa gå till Gröna Lund. Alla åkattraktioner givetvis, men många åker till Gröna Lund för uppträdandena på Gröna Lunds scener, den goda maten och inte minst för atmosfären.

Gröna Lund är vackert beläget och ni kan antingen ta Djurgårdsfärjan dit eller promenera via Djurgårdsbron och strandpromenaden. Hela Djurgården är magiskt vacker och platser som Skansen, Vasamuseet, Waldemarsudde och Rosendals Trädgård är alla värda ett besök. Men det finns många platser i hela Sverige dit man kan åka på klassresa. Rivaliteten mellan Stockholm och Göteborg finns även på tivoliområdet. För den skolklass som vill åka på en äventyrlig klassresa lär frågan om man ska ta klassen till Gröna Lund eller åka på klassresa till Liseberg möta olika argument för bägge alternativen.

Vad ingår i Gröna Lunds biljetter?

Gröna Lund har jobbat hårt för att förenkla biljettsystemet. Borta är såväl halvdagsbiljetterna som gruppaketen. Nu har man i första hand två varianter: Ticket to ride och Ticket to play. Ticket to ride är en entrébiljett där fria åk samt eventuella konserter på stora eller lilla scenen ingår medan Ticket to play bara betalar entrén och femkamp. Väljer ni Ticket to ride, den ”vanliga” biljetten, betalar ni 299-499 kr per person beroende på vilken dag ni väljer.

Vad kan priset bli för en klassresa till Gröna Lund?

Bor ni i Stockholm kan alltså en skolresa till Gröna Lund kosta under 300 kr per elev, men nog vill ni väl ha mat i magen också, så då tickar taxametern på. Är ni utsocknes får ni räkna in resan till Stockholm. Det går buss till huvudstaden från många svenska städer och då är det oftast ett billigare alternativ än både tåg och flyg. Boendet i Stockholm kan kosta hur mycket som helst, men ett vandrarhem där ni bor i sovsalar med 10-12 elever per rum kan ni hitta för ett par hundralappar per person och natt. Kanske allra billigast om ni kan tänka er att bo utanför innerstaden, men då tillkommer ju en reskostnad för lokaltrafiken.

Sedan kan det vara kul att ha råd med något mer i Stockholm än Gröna Lund, kost och logi. Här finns trots allt mängder av aktiviteter för en skolklass och även om ni inte tänker flyga luftballong över staden kan ni räkna med att varje aktivitet kostar. Priset för en klassresa till Gröna Lund och Stockholm är således helt omöjligt att beräkna, men bara besöket på Gröna Lund kan alltså kosta nästan 15 000 kr för en skolklass på 30 elever. Resan till och från huvudstaden kan lätt kosta det dubbla om ni är långväga resenärer.

Behöver ni pengar inför klassresan till Gröna Lund?

Är klasskassan tom finns inga skäl att misströsta! Ni kan tjäna pengar till klassen genom att starta en försäljning ihop med DelikatessKungen. Sälj företagets goda salami, lagrade cheddarost, handgjorda chokladpraliner och andra delikatesser, så kan ni snart se fram emot en underbar klassresa till Gröna Lund.

Starta en försäljning