Klassresa – besök Stockholms slott

Stockholms slott

Ni kanske inte visste det, men Stockholms slott är faktiskt öppet för allmänheten 365 dagar om året. Ni har säkert sett Stockholms slott på bild många gånger och ni kanske har passerat förbi denna grymt stora byggnad minst lika många gånger och blivit alldeles häpna över hur stort och pampigt det är. Därför vore det väl synd om ni skulle missa chansen att kunna knalla in i Stockholms slott och följa med på en guidad tur där när ni ändå befinner er i vår svenska huvudstad på en klassresa? Eller hur? Faktum är att Stockholms slott är ett av Europas största och mest levande slott och att det alltid är öppet att besöka för allmänheten.

Slottet i Stockholm är byggt i barockstil av arkitekt Nicodemus Tessin den yngre och byggdes på exakt samma plats där det gamla slottet Tre Kronor låg innan det förstördes i en fruktansvärd brand år 1697. Det var redan från början meningen att denna stora byggnad till sin arkitektur skulle påminna om ett romerskt palats. Stockholms slott innehåller faktiskt mer än 600 rum som är fördelade på sju våningar med de stora paradrummen som vetter utåt den brusande staden och de mindre bostadsrummen inåt mot den inre borggården. Ett besök i Stockholms slott kommer att ge er en levande lektion i svensk kungahistoria som ni aldrig har varit med om tidigare. Ni kommer plötsligt att förstå den svenska historien på ett om möjligt ännu tydligare sätt än vad ni någonsin har gjort.

Förutom en rundvandring i slottet där ni får se de stora paradvåningarna och de mindre gemaken samt beundra fantastisk konst och underbart vacker arkitektur så får ni även en helt unik möjlighet att kunna besöka de tre museerna med svensk kunglig historia som finns i detta stora hus. Vi snackar givetvis om Skattkammaren med riksregalierna, Museum Tre Kronor som skildrar slottets medeltida historia och Gustav III:s antikmuseum med skulpturer från antiken.

Om ni behöver tjäna pengar till klassresa så kan ni med trygghet vända er till oss på Delikatesskungen. Kolla in den här länken så får ni veta mer.