Åk på klassresa till Skansen

Skansen

Skansen är ett jättestort område mitt på Djurgården i Stockholm. Hela anläggningen består av inte mindre än 30 hektar och innehåller fler än 140 byggnader från Skandinavien, varav den allra äldsta är det så kallade Vastveitloftet som är från 1300-talet. Här finns också det rikskända Skansenakvariet – mer känt under namnet ”Jonas Ark” – som nog många av er har hört talas om. Det är Skansenakvariets chef Jonas Wahlström som brukar dyka upp i de olika TV-kanalerna och ha med sig ormar och spindlar och andra trevliga kryp som han sätter i händerna på de ofta skräckslagna programledarna, till publikens förtjusning.

Ett besök på Skansenakvariet bjuder på massor av läskigt mys-pys. Det är nämligen på Skansenakvariet de exotiska, främmande och minst sagt spännande djuren bor. Här får du en helt unik chans att bland annat klappa en spindel, krama en orm, vimla med lemurerna och vandra bland regnskogens djur. Eller varför inte chilla med en rocka eller smeka en haj? På Skansenakvariet kommer du i närkontakt med djur och natur. Dock blire det inget kel med krokodiler och kobror, förstås. Någonstans måste gränsen gå.

Skansen består i övrigt av en spännande djurpark som man kan besöka och det brukar alltid sjuda av olika aktiviteter i de många olika husen som finns här. Sollidens stora scen är känd för miljoner TV-tittare eftersom det är härifrån som man varje sommar direktsänder TV-programmet Allsång på Skansen. Kort sagt: En klassresa till Skansen kommer att ge er allihop i klassen ett minne för livet.

Om ni behöver tjäna pengar till klasskassan för att kunna ha råd att åka på klassresa till Skansen så kan vi på Delikatesskungen hjälpa er.