Åk på klassresa till Göteborg

Göteborg

Göteborg är som nog alla redan vet Sveriges andra stad i storleksordning. Med sina 550 000 invånare i själva staden Göteborg och med lite drygt en miljon i det urbana storstadsområde som går under namnet Storgöteborg så är det faktiskt bara Stockholm som är större i vårt land. Göteborg är dessutom den femte största staden i Norden och många anser att det är den enda riktigt kontinentala storstaden i vårt land.

Här följer en handfull tips om sevärdheter som ni kan besöka under er klassresa till Göteborg.

Scandinavium

Göteborgs kända arena byggdes 1971 och är centrum för stora idrottsarrangemang, konserter, shower och företagsevent. Scandinavium är en rökfri arena. Vill ni besöka den för en guidad rundvandring så måste ni boka tid i förväg.

 

Ostindiefararen Götheborg

I september i år så återkom den numera världsberömda ostindiefararen Götheborg till sin hemmahamn vid pir fyra 2 vid Eriksberg i Göteborg efter en längre turné i Europa. Här kommer hon att ligga kvar över vintern och är då tillgänglig för grupper som vill komma ombord för att uppleva en ostindiefarare på riktigt. Götheborg är en replika av den ostindiefarare som vid hemkomsten från Kina år 1745 sjönk utanför Göteborgs inlopp. Skeppet bär på en fascinerande historia om vilda äventyr, djärvt entreprenörskap, gediget hantverk och internationell handel.

Nya Älvsborgs fästning

Nya Älvsborgs fästning är Sveriges kanske mest välbevarade fästning. Under kriget mot danskarna 1717–1719 så anfölls fästningen flera gånger utan att falla. Idag är den ett av Göteborgs mest populära utflyktsmål. Strömma Skärgårdsbåtar tar er ut till ön.

Slottsskogen

Göteborgs svar på Central Park i New York är en grön oas mitt i den brusande storstaden med promenadstråk, djurpark, Barnens Zoo, restauranger och glassbarer.

Delikatesskungen logga

Tjäna pengar till en klassresa till Göteborg med DelikatessKungen

Ni vet väl förresten om att vi på Delikatesskungen är experter på att hjälpa skolklasser, föreningar, klubbar och lag med att tjäna pengar?

Om ni vill tjäna pengar till klassresa så ska ni kolla in den här länken så får ni veta mer om konceptet.

En klassresa till Göteborg kan alltså innehålla hur många spännande och intressanta upplevelser som helst.