Klassresa till Göteborg – En skolresa fylld med upplevelser

Göteborg

Vart ska man åka på klassresa? Många klasser åker på skolresa till Göteborg och det känns helt naturligt. Göteborg är Sveriges näst största och Nordens femte största stad. Närheten till havet och många intressanta besöksmål gör att många skolklasser väljer att åka på skolresa till Göteborg. Kanske väljer man att ta en tur ut i Göteborgs skärgård eller till andra populära turistmål på västkusten, men det finns tillräckligt med aktiviteter för en klassresa i Göteborg utan att lämna staden.

Behöver ni tjäna pengar till klassresan eller tjäna pengar till föreningen för att ha råd att åka till Göteborg har vi lösningen på det med.

6 tips på besöksmål under skolresan till Göteborg

Liseberg

Många skolklasser väljer att åka på klassresa till Liseberg, nöjesfältet som roat och skrämt svenskar och utländska turister i hundra år. Musik, åkattraktioner, nöjen och god mat gör att vi kommer tillbaka. Oavsett om detta är ert första besök i Göteborg eller om ni åkt på många utflykter till Göteborg bör ni avsätta tid för Liseberg.

Universeum

Universeum är ett vetenskapscentrum som garanterar både glädje och kunskaper. Boka ett skolresepaket eller gör en egen rundvandring för att på en enda dag uppleva rymden, världshaven, regnskogen och mycket mer.

Scandinavium

Göteborgs stora idrottsarena byggd 1971 och sedan dess känd för många stora evenemang i form av idrottsarrangemang, konserter, musikshower och tv-program. Besök den i samband med en fotbollsmatch eller konsert, eller boka en guidad rundvandring.

 

Nya Älvsborgs fästning

Nya Älvsborgs fästning på Kyrkogårdsholmen i Göta Älvs mynning byggdes på 1600-talet för att skydda oss från angrepp av danskar och andra. Under 1700-talet användes fästningen som fängelse. Under de bägge världskrigen var Nya Älvsborgs fästning militärförråd, idag är den ett populärt utflyktsmål.

Slottsskogen

Slottsskogen är Göteborgs svar på Central Park i New York. En grön oas mitt i den brusande storstaden, med promenadstråk, Barnens Zoo och restauranger. Under en klassresa kan parken framförallt användas till rekreation. Ladda batterierna med en stunds brännboll eller frisbeegolf, ät glass och ta en fika i gröngräset.

Paddanbåtarna

Göteborg är kanske framförallt en vattenstad, vilket ni kommer att märka under en skolresa i Göteborg. Ta en tur med ”Paddan”, de platta sightseeingbåtarna som visar upp Göteborgs stad från vattnet. Under sommarhalvåret startar en ny tur flera gånger i timmen från Kungsportsplatsen mitt i city. Ni kan också hyra en hel Paddanbåt för er själva.

Delikatesskungen logga

Låter en klassresa till Göteborg intressant?

Eller funderar ni på om en klassresa till Stockholm kan vara mer intressant? Göteborg är iallafall inte minst under sommartid en turistmagnet med besök från hela världen. Några fördelar med Göteborg är att det är lätt att ta sig till Göteborg från hela Sverige, det finns många boendealternativ i alla prisklasser och mycket att uppleva och göra i Göteborg.

Behöver ni pengar inför klassresan till Göteborg?

Behöver ni tjäna pengar till klassen eller om ni är en idrottsklubb som behöver ett tillskott av pengar till laget kan ni göra det ihop med DelikatessKungen. Om klasskassan är välfylld finns alla möjligheter i världen till en lyckad klassresa. Sälj populära produkter som salami och cheddarost, och låt det bli er biljett till en klassresa till Göteborg eller någon annanstans.

Starta en försäljning