Klassresa till Fjällbacka

Den Bohuslänska orten Fjällbacka var tidigare en livaktig plats för fiske. Idag är byn med tusen invånare kanske mest känd från Camilla Läckbergs deckare, men Fjällbacka är en turistort som står stabilt på egna ben. Kanske är det dit er nästa skolresa går. I så fall bör ni läsa vidare. Då får ni också reda på hur ni kan tjäna pengar till klassresan.

Varför Fjällbacka?

Fjällbacka, mittemellan Uddevalla och Strömstad, var ett utvecklat fiskeläge redan på 1600-talet. Namnet kommer av det bergiga landskapet. Byn har liksom klämt in sig mellan havet och fjället och mitt i Fjällbacka ligger det 74 meter höga Vetteberget. Kungsklyftan genom Vetteberget var en av inspelningsplatserna i Ronja Rövardotter. I Astrid Lindgrens värld kallades platsen för Vargklämman.

Fjällbacka ligger 15 mil från Göteborg, 45 mil från Malmö, 52 mil från Stockholm och faktisk bara sex mil från norska gränsen så vill ni göra klassresan till en utlandsresa går det snabbt att göra en avstickare in i Norge.

Men det finns egentligen ingen anledning att lämna Fjällbacka som är en härlig idyll. Det är verkligen ingen slump att turismen tagit över i takt med att fisket minskat. Känns resmålet ändå inte helt rätt har vi många andra förslag på vart man kan åka på klassresa.

Vad gör man i Fjällbacka?

Åker ni ändå på skolresa till Fjällbacka har ni gjort ett gott val. Här kan ni bada vid någon av Fjällbackas badplatser eller åka båt till någon trevlig skärgårdsö. Spela tennis, padel eller minigolf hos Fjällbacka Tennis & Padel, vandra eller cykla på någon av de vandrings- och cykelleder som finns runt Fjällbacka, kanske till naturreservatet Veddö, några kilometer norr om Fjällbacka.

Pengar i klasskassan?

Oavsett om det blir Fjällbacka eller något annat resmål för klassresan är det alltid bra att ha marginaler. Vill ni tjäna pengar till klassen rekommenderar vi försäljning. Sälj DelikatessKungens produkter, salami, cheddarost, praliner mm, så slipper ni att vända på varje krona under skolutflykten.

Först tar ni upp beställningar. Sedan får ni hem de sålda delikatesserna och levererar dem till kunderna. På det här sättet slipper ni lägga ut pengar eller sitta kvar med ett lager efter att försäljningen är färdig. Knacka dörr hos privatpersoner och företag där ni bor. Varje försäljare får dessutom en egen webbshop med en länk att sprida på nätet. Tusentals skolklasser och idrottsklubbar har finansierat sina resor med DelikatessKungen. Nu har ni chansen!