Lunds Handikappade IF tjänade pengar till laget

Den svenska handikappidrotten befinner sig i kraftig medvind just nu. En väldigt starkt bidragande orsak till detta är utan minsta tvivel de framgångar som den olympiske skytten Jonas Jacobsson och många andra enskilda idrottare och lag inom handikappidrotten har haft på de senaste åren. Detta är en av de allra mest positiva fördelarna med att utöva idrott och visar på idrottens oerhörda styrka. Det spelar ingen roll vem du är eller vilka andra förutsättningar som du har. Du kan ändå gå hur långt som helst inom idrotten. Allt beror på dig och vilken inställning till dig själv som du kan tänkas ha. Om du bestämmer dig för att det går så går det. Detta är handikappidrotten ett tydligt bevis på.

Lunds Handikappade IF är en förening som har varit aktiv i 20 år vid det här laget. Föreningen består av några olika avdelningar som är aktiva inom innebandy, fotboll, bowling, bad och handboll. Det har gått ganska hyfsat för den skånska föreningen som har vunnit priser i flera av de olika idrottsgrenar som finns representerade i föreningen. En annan sak som man har satsat på i Lunds Handikappade IF är att tjäna pengar till laget genom att sälja Delikatesskungens goda och omtyckta delikatesser. Vi ringer därför upp Gunilla Larsson som har varit spindeln i nätet för denna försäljning för att få veta lite mer om hur det har gått och vilka råd som hon kan tänkas ha att dela med sig av till andra klubbar, föreningar och lag som kanske sitter just nu och funderar på hur man ska bära sig åt för att tjäna pengar till laget.

Gunilla Larsson berättar om hur man kom igång med att sälja Delikatesskungens salami för att kunna tjäna pengar till föreningen och vad de ska göra med pengarna som de har tjänat. ”Vår flicka sålde salami i sin klass i femman. Det är en väldigt god korv och de skulle åka på skolresa till Liseberg i Göteborg. Då kom vi på att vi kunde göra samma sak i föreningen och tjäna pengar till någon aktivitet. Pengarna som vi har tjänat ska gå till innebandyn. Det kostar väldigt mycket om man ska åka iväg någonstans.”
innebandy
Tidigare har man provat på att tjäna pengar genom mer vanliga och traditionella försäljningssätt i stil med att sälja kaffe, men detta var inget som man tyckte gav någon större förtjänst att tala om. Det var därför något av en aha-upplevelse att kunna se att skolungarna drog in så mycket pengar på att sälja salami.

Sagt och gjort. Kontakten togs med Delikatesskungen och man började smida planer nere i Skåne kring hur försäljningen skulle läggas upp på bästa sätt. Gunilla Larsson utsågs till kontaktperson för Lunds Handikappade IF och sedan satte man igång med att ta upp beställningar. Resultatet blev minst sagt positivt. ”Vi var cirka 10 personer som sålde och vi lyckades sälja 140 stycken salamis och tjänade på så sätt 5 850 kronor på försäljningen”, berättar Gunilla Larsson. ”Vi hjälptes åt, gick runt till grannar och ringde till folk. Vi var ganska aktiva och försökte ta kontakt med alla som vi känner.”

Delikatesskungen har utvecklat en helt ny funktion som gör att man på ett enkelt sätt kan skicka SMS och mejl till alla sina deltagare via sin egen kundsida. Gunilla Larsson har inte provat denna funktion ännu ”Men jag funderar på att göra det nästa gång. Jag har skickat SMS till dem eftersom jag har deras telefonnummer i min telefonbok.”

Gunilla är ganska övertygad om att man som kontaktperson kan vara med och påverka gruppens försäljning på ett positivt sätt. ”Man kan ringa och skicka SMS och peppa på så sätt. Jag har även delat ut den goda provkorven som vi har fått från Delikatesskungen.”
Innebandyboll
Försäljningen och den fina förtjänst som man har kunnat göra på att sälja salami har verkligen gett mersmak i Lunds Handikappade IF. Gunilla berättar att man redan satsar på att genomföra en ny försäljningsperiod nästa år. ”Vi har bestämt oss för att satsa på att göra det här en gång per år”, säger Gunilla Larsson.

Man har alltså kommit en bit på vägen för att kunna hjälpa killarna i föreningen som spelar innebandy att kunna komma iväg på cuper, tävlingar, turneringar och träningsläger. Pengarna som man har tjänat på att sälja Delikatesskungens salami, cheddarost, chokladpraliner, dragerad lakrits & mandel, ekologisk olivolja och balsamvinäger utgör med andra ord grunden för dessa äventyr.

Är ni också en förening som vill tjäna pengar till något spännande och kul som ni vill göra? Då ska ni göra som Lunds Handikappade IF och tiotusentals andra grupper i vårt land har gjort. Ta kontakt med Delikatesskungen och börja tjäna pengar direkt. Kolla in den här länken så får ni veta mer om hur det fungerar.