Sälja kaffe till föreningen eller klassen

Sälja kaffe

Sälja kaffe och tjäna pengar

Kaffe är en fantastisk dryck, inte minst ur försäljningssynpunkt. De entusiastiska konsumenterna dricker det i alla sammanhang. Kaffe är på samma gång ”mötesolja” och den mest kända symbolen för rast och ledighet. Vardag eller fest – kaffet har alltid en central roll i människors liv. Överklass, medelklass, arbetarklass spelar ingen roll, kaffet förenar dem.

Därför är det smart att sälja kaffe för att tjäna pengar till skolresor, träningsläger, cupresor och andra resor för skolklasser, idrottsklubbar och föreningar. Antingen som en enskild produkt eller ihop med tillbehör som kakor eller andra kaffebröd.

Kaffe är rena hälsokuren

Att sälja kaffe till inbitna kaffedrickare är inte att elda på deras missbruk, åtminstone inte bara. Kaffe är inte bara gott och trevligt att dricka, det är nyttigt också. Koffeinet i kaffet ökar kaloriförbränningen och hjälper på så vis till att hålla vikten. Kaffe piggar upp, minskar risken för diabetes, Parkinsons, Alzheimers och andra demenssjukdomar, förbättrar dina träningsresultat och motverkar träningsvärken dagen efter träningen.

Dock ska sägas att kaffe bör intas med måtta. Man blir inte en superhjälte av att dricka tjugo koppar om dagen, om man inte ser missfärgade tänder och behov för täta toalettbesök som superkrafter. Men några koppar om dagen kan göra gott för både kropp och knopp.

En djungel av möjligheter

Det var länge sedan kaffe bara var kaffe, rostade och malda kaffebönor i en panna där man lät sumpen falla till botten. Nu står inte valet i första hand mellan kok och brygg. Kanske inte ens mellan mörkrost och mellanrost utan mellan bryggkaffe, kapslar och kaffemaskiner man matar med hela bönor. Det finns förresten en uppsjö av olika bönor också, liksom olika kaffetyper med eller utan socker, mjölk eller grädde: Cappuccino, Espresso, Latte, Americano, Macchiato, Mocka, Café au Lait, Cortado…

Som om inte det räckte kan producenterna locka med olika märkningar som Rättvisemärkt, Fairtrade, KRAV, UTZ och ekologiskt odlat kaffe. Vill man köpa kaffe som går till en god sak vill man antagligen också köpa gott kaffe, inte bara för den som ska dricka det utan också för hela planeten och produktionskedjan.

Hur funkar försäljningen?

Den grupp av ungdomar som väljer att sälja kaffe har en bred marknad att bearbeta. Stora företag har antagligen fasta leverantörer och kaffeautomater med underhållsavtal, men mindre företag och alla privatpersoner kan handla sitt kaffe av en skolklass eller ett fotbollslag som försöker tjäna pengar till sin resa.

Ett annat alternativ är DelikatessKungens varor, delikatesser av hög kvalitet som inte går att köpa i butik. Här återfinns salami i fem olika smaker från ett anrikt familjeföretag, ekologisk olivolja med noggrant utvalda sicilianska druvor och handgjorda, belgiska chokladpraliner som för övrigt passar utmärkt till kaffet.

Obs. DelikatessKungen säljer inte kaffe utan detta är endast en text om att sälja kaffe

Hur mycket vill ni tjäna?

Ger er:

kr

Starta er försäljning idag!

Sälj delikatesser och tjäna upp till 67 kr i vinst per produkt

Vårt koncept har genom åren visat sig ge väldigt mycket pengar till skolklasser och föreningar. Vi har hjälpt över 25 000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Så enkelt fungerar det