Lida Friluftsgård

Lida Friluftsgård är en friluftsanläggning strax söder om Stockholm som ägs av Botkyrka kommun. Hit kan Botkyrkaborna ta sig för att motionera eller bara slappa i en naturskön miljö, men anläggningen hyrs också ut till skolklasser, klubbar och företag. Mer om Lida, hur en klassresa dit kan se ut och om hur ni kan tjäna pengar till laget för ett träningsläger där kommer här.

Med klassen eller klubben till Lida

Trots närheten till Stockholm är det ingen betongkänsla över Lida. Ta pendeltåget till Tullinge och en kort bussresa, eller bil/minibuss hela vägen fram. 2-3 mil från Stockholms stadskärna är det som en helt annan värld. Här finns lugn, tystnad och vacker natur, perfekt för en klassresa eller ett träningsläger med idrottsklubben. Tjäna pengar till klassresan ihop med DelikatessKungen om klasskassan ekar tom. Det här är en plats ni inte vill missa.

Välj aktiviteter

Det vore nästan enklare att rabbla upp vad ni inte kan göra på Lida Friluftsgård än att ge er en fullständig lista över möjliga aktiviteter under en utflykt med klubben eller klassen, för detta är verkligen möjligheternas friluftsområde. På sommaren kan ni paddla kajak eller kanot, hyra mountainbikes, basta på en vedeldad bastuflotte, bada, grilla, spela minigolf eller klättra i en höghöjdsbana. Vintertid kan ni åka skidor, pulka eller skridsko på naturis.

Det går att besöka Lida Friluftsgård över dagen, men som ni förstår bör ni ge det några dagar när ni väl är där, och även övernattning funkar utan att lämna området. På sommaren kan ni tälta på Tältängen eller bo i vildmarksstugan med gudomlig utsikt över sjön Getaren. På vintern finns stugor och vandrarhem, som naturligtvis även funkar under övriga året. Skulle ni mot alla odds vilja göra något annat på skolresan eller föreningstrippen så har DelikatessKungen andra tips på äventyrliga klassresor eller utflyktsmål.

Pengar till resan

En skolresa eller ett träningsläger på Lida Friluftsgård är absolut inte det dyraste ni kan hitta på, men med hjälp av DelikatessKungens försäljningssamarbeten kan ni se till att det finns pengar i klubbkassan eller klasskassan.

Då säljer ni salami, olivolja, cheddarost och andra delikatesser mot provision. Belöningen, er del av vinsten, blir större för varje såld produkt. Till er hjälp har ni tryckt försäljningsmaterial, DelikatessKungens app som håller reda på försäljningen, och DelikatessKungens samlade kompetens. Sedan starten 1992 har tusentals skolklasser, idrottslag och föreningar använt delikatessförsäljning för att finansiera skolutflykter, klassresor, idrottsläger och cupresor.