Femundsmarka nasjonalpark i Norge

Vill ni besöka både utlandet och vildmarken på klassresan eller klubbresan finns nästan inget bättre ställe än Femundsmarka nasjonalpark. Det är en av Norges 47 nationalparker och den som ligger allra närmast Sverige. Den går faktiskt precis längs landsgränsen mot Sverige. Mer om Femundsmarka nasjonalpark och om hur ni tjänar pengar till klassen för att ta er dit följer här.

Fakta om Femundsmarka

Femundsmarka nasjonalpark är en av Norges äldsta nationalparker. Den bildades 1971 och utökades 2003. Tillsammans med naturskyddade områden på den svenska sidan gränsen är detta ett av södra Skandinaviens största sammanhängande vildmarksområden. Här finns många rödlistade djurarter och stora orörda områden av skog och berg.

Resan dit

På den norska sidan kan ni ta tåget till Røros och sedan buss ända fram till nationalparken, eller ta bussen till Elgå som ligger vid sjön Femunden, som för övrigt är Norges näst största insjö. Väljer ni att åka direkt från svenska sidan kan ni ta er till Grövelsjöns Fjällstation och gå därifrån in i Norge, till den norska fjällstationen DNT Svukuriset. På bägge fjällstationerna finns det restaurang och ni kan också bo där, men ni kan också välja att bo på camping, i stugor eller på hotell på den norska sidan.

Finansiera skolresan

Behöver ni fylla på klasskassan, eller om ni är en idrottslag och behöver tjäna pengar till föreningen, så kan ni med fördel ta kontakt med DelikatessKungen för att starta ett försäljningssamarbete. Beställ ett infopaket och se om inte detta vore något för er.

Klassen eller klubben säljer företagets lättsålda delikatesser, som chokladpraliner, cheddarost och salami, till vänner och bekanta och där ni bor. Förtjänsten är helt provisionsbaserad så ju mer ni säljer, desto mer pengar tjänar ni. Det innebär att ni själva bestämmer hur mycket tid och energi ni ska lägga på försäljningen och i förlängningen hur mycket pengar ni ska tjäna. Under de tre decennier DelikatessKungen funnits har tusentals skolklasser, idrottslag och föreningar finansierat sina skolresor, idrottsläger och cupresor genom att sälja delikatesser. En del flera gånger, efter att de upptäckt hur roligt och lärorikt det är. Många föräldrar har varit med oss i många år när flera av deras barns skolor och lag tjänat pengar till upprepade klassresor och träningsläger.

Behöver ni inspiration kan ni t ex kolla DelikatessKungens tips på äventyrliga klassresor, men det brukar alltid finns resor man vill göra. Kontakta oss så hjälps vi åt!