Nils Liedholm Cup

Nils Liedholm Cup är en fotbollsturnering för tjejer och killar på 13-16 år som spelas under några dagar i slutet av juni varje år, i Grännäs i natursköna Valdemarsvik. Här följer mer information om cupen och om hur ditt lag kan ta er dit genom att samla in pengar till föreningen.

Vem var Nils Liedholm?

Nils Liedholm föddes i Valdemarsvik, Östergötland, 1922. Han började tidigt spela fotboll, som många barn både då och senare. Han visade sig ha en sällan skådad talang för spelet. Så småningom hamnade han i IFK Norrköping och fick spela allsvensk fotboll, sedan i landslaget och i slutet av 40-talet blev han proffs i italienska AC Milan där han tillsammans med Gunnar Gren och Gunnar Nordahl bildade den legendariska Gre-No-Li-kedjan. Liedholm stannade i klubben ända fram till 1961 då han avslutade sin spelarkarriär. Då hade han också hunnit ta VM-silver med landslaget 1958. Han lämnade dock inte landet utan bodde kvar i Italien fram till sin död 2007 och efter att han slutat som aktiv gjorde han succé som tränare i flera italienska klubbar.

Allt om cupen

Men det var alltså i Valdemarsvik allt började, närmare bestämt på Grännäs IP, och nu kan ditt fotbollslag spela en populär fotbollscup på precis den plats där en av Sveriges mest sensationella fotbollskarriärer inleddes.

Nils Liedholm Cup har gjort sig känd som ”cupen där allt ingår”. Matcherna såklart, alla deltagande lag garanteras att få spela minst fyra matcher. Tiden mellan matcherna kan man ägna åt minigolf, frisbeegolf, beachvolleyboll, bad eller kanotpaddling, allt ingår i priset. Detsamma gäller för boende på närliggande skolor, frukost, lunch, middag och fika, samt bussresor mellan matcharenan och lokalerna.

Tjäna pengar med fotbollslaget

Smakar det så kostar det, brukar man ju säga. Varje lag betalar en anmälningsavgift på 2000 kr och varje spelare 1500 kr i deltagaravgift, som också inkluderar kringaktiviteter, kost och logi. Är det tomt i klubbkassan finns det lösningar på det. Ni kan nämligen tjäna pengar till laget genom ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Ni säljer populära delikatesser som salami, dragerade vingummin och ekologisk olivolja genom att knacka dörr där ni bor. Varje spelare får också en egen webbshop att marknadsföra i sociala medier.

Låter det intressant, beställ information och se om det är något för er. Genom åren har tusentals idrottslag, föreningar och skolklasser provat och framgångsrikt finansierat träningsläger, cupresor och skolutflykter genom denna försäljning.