Skolresa till Bratislava

Vad sägs om en klassresa till Slovakien, ett av Europas nyare länder? Kanske till huvudstaden Bratislava. Fortsätt läsa om det känns som ett spännande resmål. Då kommer ni också få reda på vad ni kan göra där och hur ni kan tjäna pengar till klassresan.

Varför Slovakien?

Den skolklass som inte har bestämt vart man ska åka på klassresa har många intressanta alternativ, både i Sverige och utomlands. Slovakien kanske är ett land som hamnat lite under radarn. Slovakien blev en självständig stat 1993 efter att Tjeckoslovakien delades i två nationer, Tjeckien och Slovakien, och möjligen har Slovakien kommit i skuggan för ”storebror” Tjeckien. Slovakien är dock ett spännande land med blomstrande turism och industri, och sedan många år tillbaka medlem i både EU och Nato.

Vad gör man i Bratislava?

Med sina 425 000 invånare är Bratislava en relativt liten huvudstad, men väl värd ett besök och då bör ni pricka in en guidad tur på Bratislava Castle, en promenad genom Gamla stan och några timmar på Zoo Bratislava där ni träffar lejon, tigrar, noshörningar, flodhästar och andra spännande djur. Till Bratislava kan ni välja mellan tåg och flyg.

Resan börjar nu

Om Bratislava känns som rätt resmål för er klassresa är det hög tid att börja planera. Inte minst för hur ni ska finansiera resan och överväga om ni behöver samla pengar till klassen. DelikatessKungen har flera tips på äventyrliga klassresor, men en östeuropeisk huvudstad kommer med all säkerhet att uppfylla äventyrslustan.

Väljer ni Bratislava kan ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen vara rätt väg. Företaget står för delikatesserna, som salami, cheddarost och dragerade mandlar. Ni säljer varorna på er hemort genom att knacka dörr i bostadsområden eller uppvakta lokala företag. Ersättningen är provisionsbaserad, så lägger ni in en högre växel kommer det att märkas på det ekonomiska resultatet. Samtidigt ger upplägget maximal frihet för den säljande gruppen. Ni väljer hur och var ni ska sälja. När ni inte tycker att det är kul att sälja längre avslutar ni försäljningen, får varorna från DelikatessKungen, levererar dem till era kunder som betalar samtidigt som de får delikatesserna i handen. Varken ni eller kunden tar ekonomiska risker och är ni tillräckligt ihärdiga kan det räcka hela vägen till Bratislava. Många andra skolklasser, idrottsföreningar och andra grupper har inte nöjt sig med en försäljning utan fortsatt att samla pengar till nya resor. Men låt oss ta en resa i taget.