Skolresa till Bornholm

Bornholm är en dansk ö med runt 40 000 invånare, strax söder om Skåne. Som det mesta i och kring Östersjön har det varit svenskt territorium en gång i tiden, och under andra världskriget var Bornholm ockuperat av Tyskland, men nu är den helt dansk igen. Läs mer om Bornholm, vad man kan göra där och inte minst om varför det är ett bra resmål för en skolresa och hur ni kan tjäna pengar till klassen för att åka till Bornholm.

Alla vägar bär till Bornholm

Bornholm är en ö utan fast förbindelse, men trots det är det varken dyrt eller komplicerat att åka dit. Från Ystad till öns huvudort Rönne tar det bara 80 minuter med Bornholmslinjens färja. Det går också färja till Bornholm från Köge i Danmark, Sassnitz i Tyskland och Kolobrzeg i Polen, men det går också att flyga till Bornholm från Köpenhamn och många andra danska orter.

Aktiviteter på Bornholm

Det finns mycket att göra under en klassresa på Bornholm. Här finns vackra sandstränder, idylliska småbyar med restauranger och fiskrökerier, unika miljöer som Gudhjems hamn och den medeltida borgruinen Hammershus. Alltihop når ni lättast per cykel. Det finns 23 mil cykelvägar på den platta ön Bornholm och flera firmor som hyr ut såväl cyklar som hjälmar, cykelkärror och all annan utrustning ni har behov för.

Tjäna pengar till skolresan

Behöver ni tjäna pengar till klassresan är det lätt ordnat. Sälj delikatesser! I ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen står företaget för varorna och ni säljer dem. Det är lättsålda delikatesser, populära både hos dem som gillar sötsaker som chokladpraliner och dragerad lakrits, och salta godsaker som cheddarost och salami. Ni säljer dem genom att knacka dörr där ni bor, uppvakta lokala företag eller i sociala medier. Genom att varje elev får en egen webbshop är det enkelt att ta upp beställningar på nätet.

När ni känner att marknaden är genomarbetad skickas de sålda varorna hem till er kontaktperson. Sedan återstår bara att leverera varorna till kunderna och samtidigt ta betalt. På det här sättet behöver kunderna inte betala förrän de får delikatesserna och klassen slipper riskera att sitta med ett osålt lager, och eftersom försäljningen är helt provisionsbaserad bestämmer ni själva hur mycket tid ni ska lägga på jobbet och i förlängningen er egen lön. Kanske känns en klassresa till Bornholm för billig när klasskassan är fulladdad.