Skolresa till Köpenhamn

Vill ni åka utomlands på klassresa, men slippa att först tjäna pengar till klassen i flera år kan Danmarks huvudstad Köpenhamn vara resmålet för er. Här kan ni läsa mer om vad ni kan göra i Köpenhamn, vad en skolresa dit kan kosta och hur ni kan skaffa fram pengar till resan med hjälp av försäljning ihop med DelikatessKungen. Känns inte Köpenhamn som det perfekta resmålet för er skolresa kan ni få inspiration om andra ställen att åka på klassresa till.

På tur i Köpenhamn

Men om ni väljer att åka till just Köpenhamn, vad kan man göra där och vad bör man inte missa? Det vanligaste svaret är Tivoli, nöjesparken från 1843 med åkattraktioner som får Gröna Lund och Liseberg att framstå som kommunala lekplatser. En betydligt nyare turistattraktion är Den Blå Planet där ni hittar tjugotusen fiskar fördelade på 53 akvarier, men också andra vattendjur som sälar och maneter.

De flesta av Köpenhamns sevärdheter når ni genom att gå, men det går också att åka buss och tunnelbana för en billig peng. Ett annat sätt att transportera sig är per båt. Ta gärna en sightseeingtur med Köpenhamns kanalbåtar.

Vad kostar Danmark?

Köpenhamn är en ganska dyr stad sett med svenska ögon, men det finns såklart mat och boende i olika prisklasser och det är i alla fall ganska billigt att åka dit. Numera tar man ju tåget direkt till Köpenhamn. Det tar en dryg halvtimme från Malmö och är inte särskilt dyrt.

Tjäna pengar till skolresan

Har ni inte laddat klasskassan kan ni tjäna pengar till klassresan genom att sälja delikatesser tillsammans med DelikatessKungen. Sälj salami, cheddarost, chokladpraliner och andra populära delikatesser, så har ni snart råd att åka på skolresa. DelikatessKungen står för produkterna, ni för fotarbetet. Sälj genom att knacka dörr hos grannarna eller till släkt och vänner och i sociala medier på nätet. DelikatessKungens smarta app håller reda på försäljningen och där hittar ni dessutom säljtips och all information om produkterna ni säljer. Appen ger också gruppens kontaktperson full koll på försäljningen.

DelikatessKungen har sedan starten 1992 genomfört tusentals försäljningar ihop med skolklasser och idrottsföreningar. Som säljande grupp bestämmer ni själva hur mycket tid ni ska lägga på försäljningen och hur länge ni ska hålla på. Ni slutar sälja när ni vill. Då återstår bara att leverera varorna till kunderna och så behåller ni er andel av pengarna.