Sälj till företag

När man funderar på att samla in pengar till en skolresa eller idrottsresa tänker man ofta på försäljning av varor eller tjänster till privatpersoner. Först släkt och vänner, sedan kanske grannar och så jobbar man sig utåt för att till slut täcka in hela orten där man bor.

Men när man startar en försäljning ihop med DelikatessKungen finns det många fördelar med att sikta in sig på företagskunder. Den uppenbara är att man prickar in fler människor på kort tid. Vad man än säljer ökar chanserna ju fler potentiella kunder man når. Det är därför pressbyråer ligger vid tågstationer och inte mitt ute i skogen. En beställningssedel i ett stort företags lunchrum kommer ses av många personer. Ska man träffa lika många privatkunder får man kanske knacka dörr i ett helt bostadsområde.

Om någon av ungdomarnas föräldrar jobbar på företaget är det ännu bättre. Klart att man vill hjälpa ”Löne-Agnes” son att åka på klassresa till London. Det blir mer konkret än en unge vilken som helst. Har ni inga personliga kopplingar är det därför bra om ni kan presentera er på något sätt. Helst genom en personlig presentation där ni berättar vilka ni är, vart ni ska åka och hur mycket pengar ni hoppas samla in. Finns inte den möjligheten kanske ni kan skicka med en bild på klassen och berätta om era planer i skrift. Det är alltid roligare att öppna plånboken för någon man känner och när man vet vart pengarna går.

Er försäljning kan också bli bra reklam för företaget, som själva kan köpa in ett större parti delikatesser och ge bort i gåva till sina anställda, leverantörer eller kunder. ”Vi hjälper Stavfelets Skidklubbs ungdomar att åka på träningsläger” är väldigt bra PR för företag som både vill framstå som snälla mot barn och påvisa en lokal förankring, och alla som kan det minsta om marknadsföring förstår att det är en bra idé.

DelikatessKungens produkter lämpar sig dessutom väldigt bra just som företagspresenter. Både förpackningarna och själva varorna är som gjorda för det. De håller hög kvalitet och eftersom de inte går att köpa i butik andas de en exklusivitet som få andra kan mäta sig med. Det blir helt enkelt inte samma sak att beställa presenter från Ica.

Företaget väljer om de vill betala direkt till klassen eller föreningen som sålt in delikatesserna eller om de föredrar att få en faktura från DelikatessKungen, som också kan skicka varorna direkt till kunden. Enkelt för alla inblandade.

Biogas köper företagspresenter från DelikatessKungen varje år!