Gothia Innebandy Cup

Gothia Cup är väl mest känt som ett varumärke för fotboll, men innebandyversionen går inte heller av för hackor. En gång om året spelar 460 lag från ett tiotal länder 1 300 matcher i 25 hallar runt om i Göteborg. Dessa siffror gör cupen till världens största innebandyevent. Sedan startåret 1994 har hela 6 500 lag med fler än 100 000 spelare från femton länder deltagit i Gothia Innebandy Cup. 2016 är det kanske ert lags tur att komma in i den statistiken?

Turneringen är öppen för flickor och pojkar från 11 år upp till 18. I laget får man ha hur många spelare man vill, men i varje match måste man begränsa sig till 20 deltagare. Först spelas gruppspel med runt 5 lag och en matchtid på 2×15 minuter. De två främsta lagen i gruppen går vidare till A-slutspel, övriga lag går till B-slutspel. I slutspelet spelas matcherna i 2×20 minuter.

Efter mer än 20 års finslipning av organisationen är det här en ytterst välarrangerad cup, både på och utanför planerna. Liverapportering på cupens hemsida gör det möjligt för intresserade åskådare att få ett helhetsgrepp om turneringen. Hur mycket helhet man nu kan få om 1 300 matcher som spelas på en enda långhelg, men man kan ju försöka. En del av matcherna streamas också med ljud, grafik och kommentatorer.

Arrangörerna erbjuder både boende på hotell och på skola, samt frukost, lunch och middag varje dag. För de lag som vill alltså, allt är en prisfråga. Vidare ingår det fria resor på Gothia Line, cupens egen busslinje, men man åker också gratis med Västtrafiks bussar och spårvagnar. Och så ingår det fri entré till Valhallabadet och lite annat smått och gott. Redan på turneringens första kväll bjuds spelare, föräldrar och ledare in till Gothia Opening Evening på Scandinavium, en arena med plats för 12 000 åskådare. Här blir det underhållning, dans, musik och inte minst innebandy på elitnivå.

2016 spelas Gothia Innebandy Cup 3-6 januari, trettondagshelgen alltså, så det är i sluttampen på jullovet och därför möjligt att ta någon extra dag i Göteborg om ert lag har tid och lust. Och råd, för allt kostar ju pengar och det kommer vi till nu. För än finns det gott om tid att samla pengar till lagkassan. Ett sätt är att låta klubbens spelare sälja Delikatesskungens salami, cheddarost, chokladpraliner, dragerad lakrits & mandel, ekologisk olivolja och balsamvinäger till släkt, vänner, pappas chef, kommunalhusets personal, grannar, lärare… Ja, ni fattar principen. Alla gillar ju god mat och goda ändamål. Hur det fungerar mer i detalj går att läsa här!