Träningsläger hemma hos familjen Thern

Jonas Thern behöver nog ingen närmare presentation för fotbollsintresserade svenskar. Förutom 75 landskamper med VM-bronset 1994 som den absoluta höjdpunkten har han varit proffs i storklubbar som Benfica och Roma, vunnit Guldbollen och ett par SM-tecken. Därefter har han följt spelet från sidlinjen, både som tränare och expertkommentator. Elitsatsningen har nu gått över till nästa generation. Sonen Simon är proffs i holländska SC Heerenveen.

I slutet av 90-talet, strax innan Jonas Thern slutade som aktiv fotbollsspelare, köpte familjen Thern Herrestad Säteri, ungefär en mil väster om Värnamo. Gården har sedan dess förvandlats till ett vandrarhem med bed & breakfast där man förutom boende erbjuder möjligheter till konferens, kick-off och alla möjliga aktiviteter.

En av dessa möjligheter är träningsläger. Herrestad Säteri lämpar sig perfekt för detta ändamål och erbjuder en helhetslösning med helpension. På gården finns teambuildingaktiviteter och femkamp, skog och mark, en stor badtunna och en timrad bastu/relaxavdelning invid badvänliga Herrestadsjön. Tre kilometer från anläggningen, i Kärda, finns gräsplaner, omklädningsrum och klubbrum med pentry. I Värnamo och Forsheda, bägge tio kilometer från Herrestad, finns konstgräsplaner.

Detta sammantaget gör familjen Therns anläggning till en perfekt miljö för fotboll, löpning och teambuilding i största allmänhet. Förutom de rent idrottsliga aktiviteterna finns också tvättmöjligheter, chans till musik- och dataspelstävlingar, frågesport m m. Och så god mat som lök på laxen! Så egentligen passar Herrestad Säteri lika bra för skolklasser som för fotbolls- och friidrottsföreningar. Det här är platsen för alla som vill komma bort några dagar och mötas upp för att maximera konditionen och sammanhållningen i vacker och avspänd miljö.

Vad har vi glömt? Pengar! Alla träningsläger kostar, både själva lägret och att ta sig dit och hem. Just denna anläggning är ändå mycket flexibel. Antalet måltider går att justera efter behov, standarden på rummen går att välja och sköter ni städningen själva och håller med egna lakan blir det ännu billigare. Fast helt gratis kan det såklart inte bli. Behöver ni tjäna pengar till föreningen för att ha råd ska ni härmed få ett tips. Genom att sälja Delikatesskungens cheddarost, salami och praliner mot provision bygger ni upp lagkassan på nolltid. Även detta kan vara en nyttig lektion i samarbete, för hjälps ni åt blir det både kul och lönsamt. Allt ni behöver veta om Delikatesskungens försäljningskoncept finns att läsa här!