Forwardcupen i fotboll Örebro

Nu ska jag tipsa om en anrik fotbollscup i Örebro som startades redan 1974. Namnet Forwardcupen är inte en hyllning till anfallsspelare utan kommer sig av att turneringen arrangeras av klubben BK Forward. I år spelas denna ungdomscup 7-9 augusti då c:a 240 lag bestående av flickor och pojkar från tio år och uppåt gör upp om segern i tolv klasser. I de yngsta klasser är det 7-mannalag och en matchtid på 2×20 minuter som gäller, medan de äldsta kör 11-manna och 2×25 minuter. Under matchen är det fria byten och obegränsat antal spelare per lag. Först blir det gruppspel, sedan går alla lag vidare till A- respektive B-slutspel, och allra minst blir det fyra matcher per lag. Matcherna spelas på Rosta gärde och Trängens IP, på äkta gräs med ett enda undantag av konstgräs. Totalt har arrangören 25 fotbollsplaner till sitt förfogande.

Lagen erbjuds olika typer av deltagarkort, till olika kostnad beroende på om man vill ha logi i skolsalar och tre mål mat om dagen eller bara lunch fredag och lördag (specialkost finns för dem som så önskar). Det finns också ett deltagarkort där det hårda skolgolvet är utbytt mot 4-bäddsrum på Hotell Scandic Väst Örebro. Alla deltagarkort ger gratis inträde till fredagens ungdomsdisco och till Gustavsviks Sommarbad (samt specialpris till Gustavsvik Upplevelsebad).

Till Örebro kan ni åka tåg, buss eller t o m flyga, men oavsett hur ni reser, hur ni bor och hur ni fördriver tiden mellan matcherna kommer det såklart att kosta en slant. Bara lugn, här kommer ett tips för det också. Det är ju ett ständigt återkommande problem för idrottsklubbar och ideella föreningar att få verksamheten att gå ihop. Kanske har man provat olika former av lagförsäljning, insamlingar, basarer och loppmarknader. Alla sätt är bra så länge de ger pengar till lagkassan. Inom lagens ramar förstås.

Ett av de allra bästa sätten att tjäna pengar till klubben är att sälja Delikatesskungens produkter. Ni tar upp beställningar på förstklassig salami, engelsk cheddarost och belgiska praliner av grannar, släkt, vänner, lokala företag, föräldrars kollegor eller vem som helst som gillar god mat av hög kvalitet. Sedan sköter ni också leverans av varorna och som tack för hjälpen får ni provision på försäljningen. Så här säger några skolklasser och föreningar om samarbetet med Delikatesskungen.