Åk på Umeå Floorball Festival

Världens första innebandyklubb var svensk, men på engelska heter sporten floorball, så av den anledningen kallas Umeås största innebandyturnering Umeå Floorball Festival. Och turneringen har faktiskt internationella inslag bland de tävlande lagen, främst från Finland och Östeuropa. I år spelas Umeå Floorball Festival helgen 2-4 oktober och välkomna att delta är alla lag med spelare födda 1999-2007, både pojk- och flicklag. Turneringen arrangeras av IBK Dalen i samarbete med cuparrangören Sport & Adventure i Övik AB.

Umeå Floorball Festival spelas enligt Svenska Innebandyförbundets regler, som tolkas av två domare per match. Matchtiden är 2×15 minuter i samtliga klasser förutom i finalerna som spelas i 2×20 minuter med effektiv speltid de sista tre minuterna. I ungdomsklasserna (F/P99-F/P03) är alla deltagande lag garanterade att få spela minst fem matcher och i knatteklasserna (F/P04-F/P07) garanteras fyra matcher. Knatteklasserna spelar alla sina matcher lördag-söndag medan ungdomklasserna tjuvstartar festivalen redan på fredagen. Turneringen spelas i nio olika hallar i Umeå varav den största är Exel Arena med plats för en publik på 2800 personer.

Arrangören erbjuder boende på skolgolv under helgen, men för de lag som vill finns också ett förmånligt hotellerbjudande från samarbetspartnern Scandic Umeå. Vidare erbjuds tre mål mat per dag i Hagaskolan och Fridhemsgymnasiet (specialkost finns för allergiker, diabetiker och andra med särskilda önskemål). Här kan även besökare äta för en billig penning genom att köpa matbiljetter. Transporterna mellan hallar och förläggningar sker, för de lag som så önskar, med Umeå Floorball Festivals egna busslinjer. Dessa resor ingår i de deltagarkort som alla spelare och ledare får. Dessa deltagarkort ger också gratis inträde på festivalpartyt och lite annat smått och gott beroende på vilket deltagarkort ni väljer.

Till Umeå åker ni enklast med tåg till Umeå Centralstation eller flyg till Umeå Airport. Eller bil eller buss, men oavsett transportväg och hur ni väljer att bo under cuphelgen går det åt pengar och här kommer ett tips på hur ni kan tjäna pengar till klubbkassan. Att sälja cheddar, salami och praliner åt Delikatesskungen är ett både roligt och lärorikt sätt att samla pengar till laget. Den här länken ger er all information ni behöver för att komma igång.

Så vad väntar ni på? Anmälan till den fjärde upplagan av Umeå Floorball Festival är redan öppen och Delikatesskungen står redo för alla era frågor om hur ni samlar pengar till laget.