Åk på Kalmar Fotbollsfestival

I somras var det premiär för en ny ungdomscup i fotboll, Kalmar Fotbollsfestival, en cup där pojkar och flickor mellan 10 och 12 år ägnade tre dagar åt fotboll. Cupen, som arrangeras av Kalmar FF, Smålands FF och Kalmar Kommun, görs upp i 7-mannalag och matchtiden är i samtliga klasser 2×25 minuter. Lagen som är med i cupen är garanterade sex matcher.

Cupen spelas alltså i Kalmar, närmare bestämt Fredriksskans IP, Kalmar SK:s och Kalmar AIK FK:s hemmaarena, en idrottsplats för både fotboll och friidrott med plats för en publik på 9 000. Under Kalmar Fotbollsfestival kommer minst 70 lag från föreningar över hela Sverige att vara där, så räkna med en hel del publik på läktarna som skådar denna cup.

Kalmar Fotbollsfestival spelas en helg i slutet av juni, från fredag till söndag, och under dessa tre dagar serveras frukost, lunch och middag för en billig penning i Stagneliusskolans matsal. Även boende ordnar arrangören för de lag som vill, på närliggande skolor.

Vid sidan av fotbollen sker lite av varje. Bad och andra sommaraktiviteter ligger nära till hands i Kalmar, där vattnet alltid är nära. Tränare och ledare lockas med spännande föreläsningar (även om de också får bada om de vill).

När ni ändå är i Kalmar kan ni ta en tur till Kalmar Paintballpark. Eller besöka Äventyrsbadet, där man garanteras 29 grader i vattnet även om sommaren inte blir lika varm som 2014. Eller anordna en minigolftävling på någon av Kalmars många minigolfbanor. Eller ta en tur till Lattjo Land, stadens stora lekland. Eller ta bron över till Öland, Sommarsveriges riktiga huvudstad.

Ja, som ni märker finns det ingen gräns för vad ni kan hitta på i samband med Kalmar Fotbollsfestival. Eller jo, en gräns finns det ju tyvärr alltid – pengar. Men gränser är ju bara utmaningar till för att överlistas. Genom att låta lagets spelare sälja Delikatesskungens salami, cheddarost, chokladpraliner, dragerad lakrits & mandel, ekologisk olivolja och balsamvinäger i god tid före nästa års turnering, kanske nu inför julen, kommer klubbkassan vara fylld till bredden. Vem kan motstå goda delikatesser när man dessutom stödjer unga fotbollstalanger genom att handla? Det är bara att ge sig ut bland släktingar, grannar, vänner och bekanta med sinne för god mat och fotbollsäventyr.  Här kan du läsa om hur ni kan tjäna pengar till klubbkassan och era cuper och träninsgläger, klicka här!