Fenomenalen Science Center på Gotland – en perfekt klassresa

Kom iväg på en klassresa till Gotland och upptäck det vetenskapliga centret Fenomenalen i Visby. Fenomenalen är strategiskt inrymt i stora och rymliga lokaler som ligger på Skeppsbron 4, det vill säga mitt i smeten nere i Visby hamn. När ni har klivit av Gotlandsfärjan så är det med andra ord bara en kortare promenad innan ni är framme vid Fenomenalen. Här väntar ett grymt spännande äventyr på er. Fenomenalen är stället där ni kan få uppleva en liten gnutta magi mitt i vardagen. Här arbetar man med naturvetenskap, teknik och matematik och dessutom så är det helt tillåtet att hitta nya lösningar på gamla problem på Fenomenalen. Faktum är att det faktiskt är målet med Fenomenalen och själva grejen är att här kan man inte göra fel. Fenomenalen Science Center på Gotland beskriver sig själv och sin egen verksamhet på sin hemsida på följande sätt: ”I mötet mellan människor och fenomen blir det omöjliga möjligt. Barnen visar vägen och hos oss får också vuxna vara barnsliga.” Låter det inte spännande? En klassresa till Gotland med ett besök på Fenomenalen är näst intill ett måste för varje skolklass.
Fenomenalen
Här kan ni utmana varann på olika vetenskapliga experiment. Upptäck vetenskapsmannen inom er allihop och släpp lös er kreativa fantasi och skaparglädje. På Fenomenalen är ingen för ung eller för gammal för att kunna ha hur kul som helst. Så vårt tips till er i klassren är att ni genast sätter igång med att tjäna pengar till klassresa för att komma iväg på denna grymt spännande, lärorika och intressanta ställe. Man har tagit fram extra fina och förmånliga erbjudanden som är specialdesignade för skolklasser som kommer på besök, vilket gör att ni i praktiken kan förlägga en hel skoldag här. Varje sådant besök leds av en kunnig pedagog som finns med er under hela ert besök och som visar och förklarar varje enskilt experiment för er. Gotländska kommunala skolklasser har alltid kostnadsfria besök på Fenomenalen i Visby medan övriga skolklasser och andra grupper betalar 500 kronor för pedagogledda och bokade besök.

Ni vet väl om att vi på Delikatesskungen är experter på att hjälpa skolklasser att tjäna pengar till klasskassan? Kolla in den här länken så får ni veta mer.