Sevärdheter under en klassresa till Gotland

Gotlandsfärja

Klassresa till Gotland

På den underbara ön Gotland har tusentals skolklasser före er varit på klassresa och allihop kan de intyga samma sak: Det är något nästan magiskt över den vackra ön i Östersjöns mitt. Gotland är ett helt perfekt resmål för en klassresa. Man måste nästan ha varit där för att förstå detta. Här nedan ger vi tips några av Gotlands många sevärdheter som ni kan få möta under er klassresa till Gotland.

Om ni i klassen sitter och funderar på att tjäna pengar så att ni kan komma iväg på en grymt spännande klassresa så kanske det kan vara bra att veta att vi på Delikatesskungen kan hjälpa er med den lilla men ändå så otroligt viktiga detaljen att kunna tjäna pengar till klassresa. Kontakta oss så ska vi berätta mer om hur vi kan hjälpa just er att tjäna pengar till klassen. Vårt koncept har bidragit till att fler än 25 000 grupper har kunnat tjäna pengar för att komma iväg på sina äventyr.

Kneippbyn

Camping med tillhörande vatten- och äventyrsland. Här finns även det alldeles äkta Villa Villekulla, det vill säga Pippi Långstrumps hus som förekommer i filmerna om Pippi som för övrigt spelades in på Gotland. Läs mer här.

Stavgard

Lägerskola i järnåldersmiljö. Helt unik i sitt slag. Prova på att leva som viking under ett par dagar. Stavgard drivs av den ideella föreningen Stavgard.

 

Hoburgen

Vem har väl inte hört talas om Hoburgsgubben? Längst ut på Gotlands sydspets hittar ni denna berömda rauk mitt i ett ödsligt och kargt område. Här finns även Hoburgens fyr som ni även kan passa på att besöka.

Visby

Sedan får ni inte glömma att besöka Visby med alla dess många ruiner och minnesmärken över en svunnen storhetstid. Fårö och Vikingabyn i Tofta och Lummelundagrottorna och… Äsch, åk iväg till Gotland på klassresa så kan ni själva upptäcka era smultronställen på ön.