Klassresa till Gotland – 6 tips på sevärdheter

Gotlandsfärja

Vill ni åka på klassresa till Gotland?

Att åka på klassresa till Gotland är populärt. Anledningen till att så många skolklasser valt Gotland för sin klassresa är att det är ett perfekt resmål för ungdomar. Gotland är en vacker ö som har allt! Ön har en vacker natur som är perfekt för en solsemester, historiska miljöer och bjuder på en mängd olika sevärdheter. Här ger vi några tips på vad ni kan uppleva och vart ni bör åka under en klassresa till Gotland, men också hur ni kan tjäna pengar till klassresan.

6 besöksmål och sevärdheter på Gotland för klassen

Visst kan ni åka direkt till Visby med er klass, men Gotland är så mycket mer än Visby och ringmuren. Har ni tid och råd kan ni såklart åka flera varv runt ön och uppleva hela Gotland med klassen, men det går också fint att nöja sig med ett eller två nedslag. DelikatessKungen har massor av tips på äventyrliga klassresor, men Gotland bjuder definitivt på äventyr så det räcker.

Åk på äventyrlig klassresa till Kneippbyn

Kneippbyn är ett av de äventyrligaste alternativen. På Kneippbyns Sommar- och Vattenland hittar ni det riktiga Villa Villekulla från filmerna om Pippi Långstrump, men också åkattraktioner, äventyrsgolf och mycket annat.

Res tillbaka i tiden med en klassresa till Stavgard

Stavgard Vikingagård får ni historiens vingslag i form av lämningar och rekonstruktioner från järnåldern. Lär er hantverk, lyssna på sagorna och upptäck vikingen inom er själva. Stavgård drivs av en ideell förening som vill intressera nutidsmänniskan för arkeologi och forntid.

Se den berömda rauken i Hoburgen

Vem eller vad är egentligen Hoburgsgubben? Det är en rauk på södra Gotland, faktiskt så långt söderut man kommer utan att bli blöt. Runt rauken finns många fornlämningar, men också ett helt samhälle bestående av restauranger och en souvenirbutik. Denna plats har människor från hela världen besökt och det finns skäl till det.

Åk på mångsidig klassresa till Visby

Visby är en medeltida hansestad. Att staden finns med på Unescos världsarvslista beror på att man trots modernisering lyckats bevara mycket av den historiska känslan. Ringmuren är ett tillräckligt skäl att åka på skolresa till Visby, men det finns många fler.

/

Åk på skolresa till Gotlands grannö Fårö

Vi tar en kort avstickare utanför Gotland, närmare bestämt till Fårö, känt för Ingmar Bergman, Olof Palme och en mycket säregen och vacker natur. På 1900-talet var Fårö militärt skyddsområde, men nu kan din skolklass och alla andra åka dit med gratis färja från Gotland.

Utforska Lummelundagrottorna med klassen

Och så tar vi oss under jord, till Lummelundagrottan dit hundratusen turister beger sig varje år. Det är inte bara en resa till underjorden utan också 400 miljoner år bakåt i tiden. Boka en guidad visning som tar er ner i jordens innandöme.

Klassresa

Hur mycket kostar en klassresa till Gotland?

Var kan man åka på klassresa? Det är tyvärr inte bara fantasin som sätter gränser, det gör även ekonomin som avgör om ni har råd att åka på skolresa till Liseberg, Stockholm, London eller grannbyn. En Gotlandsresa kan kosta hur mycket som helst, men väljer ni bort dyra inträden och hotell behöver det inte bli så dyrt att åka med er klass till Gotland. Börja samla in pengar i god tid så får ni säkert till en Gotlandsresa, men det är också fullt möjligt att tjäna ihop pengarna.

Behöver ni pengar till klassresan till Gotland?

DelikatessKungen kan hjälpa er att tjäna pengar till klassen. Vi har inte bara hjälpt till att finansiera skolresor utan också att tjäna pengar till föreningar som vill på träningsläger och att tjäna pengar till idrottslag som vill åka på cupresor. I över 30 år har tiotusentals grupper av ungdomar sålt delikatesser. De har sålt salami till grannar, cheddarost till lokalpolitiker, chokladpraliner till lokala företag och olivolja till finsmakare i hela landet genom kampanjer på internet. Kanske är det er tur nu, att berika er omgivning med goda delikatesser av hög kvalitet och på så vis tjäna pengar till er gotländska skolresa.

Starta en försäljning