Klassresa till Fårö – Gotland

Fårö är den där lilla ön som ligger strax norr om Gotland. Visste ni att Fårö är Sveriges åttonde ö i storleksordning? Att komma dit på en klassresa är faktiskt som att besöka ett helt annat land. Man kan faktiskt utan några som helst överdrifter komma med det något provocerande påståendet att det nästan är onödigt att åka iväg utomlands på klassresa när man kan åka till Fårö. De allra flesta skolklasser och andra grupper som åker till Gotland brukar ofta nöja sig med att besöka Visby, Kneippbyn, Hoburgen och andra kända platser på Gotland. Men att missa att bege sig till Fårö när man befinner sig på Gotland på klassresa eller i samband med något annat arrangemang är faktiskt lite synd eftersom man då missar en helt otrolig upplevelse. Därför så skulle vi på Delikatesskungens blogg idag vilja slå ett slag för Fårö när och om ni har tänkt åka på klassresa till Gotland. Ett minst sagt annorlunda och grymt spännande äventyr väntar på er så snart ni stiger iland på Fårö.
Fårö
För att komma till Fårö så tar ni er allra först till Fårösund som ligger 56 kilometer norr om Visby. Där hoppar ni ombord på färjan som tar er över till Fårö. Färden med färjan ta knappt 10 minuter så passa på att njuta av färden över sundet mellan Gotland och Fårö. Vackrare vattenstråk får man faktiskt leta efter. Det finns ett vandrarhem på Fårö men det kan vara smart att boka plats där i förväg innan ni anländer. Fårö bjuder på en grym natur med raukar, klapperstensfält, Ullahaus flygsandsområde och inte minst Sudersand som är utnämnt till världens näst bästa sandstrand. Om ni gillar stränder som är långgrunda så kommer ni att älska Sudersand. Här finns det även möjlighet att campa eller att hyra stugor för övernattning. På den östligaste punkten på Fårö, Holmudden, ligger Fårö fyrplats med en 30 meter hög fyr som man kan få besöka. Utsikten därifrån är hur grym som helst.

Att ge sig iväg på en klassresa är ju alltid förenat med kostnader men det fina i kråksången är att detta är något som vi på Delikatesskungen kan hjälpa er med. Kolla in den här webbsidan så får ni veta mer om hur ni kan tjäna pengar till er klassresa.