Klassresa på två hjul på Gotland

Gotland är utan minsta tvivel ett av de allra mest perfekta resmålen som finns när det handlar om att åka på klassresa någonstans. Att åka på klassresa till Gotland innebär nämligen så väldigt mycket av spännande äventyr och en hel massa helt enorma och nästan otroliga upplevelser. Ta bara känslan av att kliva av den stora Gotlandsfärjan i Visby hamn. Att komma till Visby och Gotland är nästan som att komma till ett annat land. När ni sedan har kommit fram så väntar några dagar eller kanske en hel vecka av spännande upptäckter på er. Bästa sättet att upptäcka Gotland på under en klassresa dit är att göra det på två hjul. En klassresa på cykel på Gotland är vad vi skulle vilja tipsa er om i dagens inlägg här på Delikatesskungens blogg.
Cykla i Visby
Grejen är att det egentligen inte finns några som helst backar att tala om på Gotland. Denna vackra ö mitt i Östersjön är med andra ord som gjord för att cykla runt på. Era cyklar hyr ni lämpligast nere i hamnen redan när ni går av färjan. Om ni verkligen vill vara riktigt säkra på att ni har cyklar att hyra när ni kommer till Gotland så kan ni mycket enkelt boka dem i förväg.

Vad finns det då att se och göra under en klassresa på cykel på Gotland? Svaret på den frågan är lika enkelt som det är kort: MASSOR! Börja med att cykla utmed havet i riktning norrut från Visby. Efter ett par mil av vacker landsväg och rent ut sagt hisnande havsutsikt så kommer ni till Lummelunda bruk där ni stannar för att besöka de världsberömda Lummelundagrottorna. När detta besök är avklarat så fortsätter ni att cykla norrut. I Lickershamn kan ni ta en paus för att äta och vila en stund samtidigt som ni kan titta på rauken Jungfrun – eller Jomfreun som denna stenformation kallas på gotländska – och ta ett dopp om väder och vind samt årstid tillåter det. Fortsätt sedan norrut tills ni kommer till Fårösund där ni tar färjan över till Fårö. Naturen här liknar inget annat ni har sett.

Glöm inte att Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till klassresa. Kolla in den här länken så får ni veta mer.