Ängsholmen, en skärgårdsidyll

Ängsholmen är en holme i Stockholms mellersta skärgård där KFUK-KFUM bedriver lägerverksamhet sedan 1963. Här har barn i alla åldrar lärt sig att segla, hajka, klättra och mycket annat. Förutom egna läger tar man emot skolklasser på skolresa och föreningar som vill åka på läger med hela ungdomsverksamheten. Lär er mer om Ängsholmen och hur er klass eller klubb kan ta er dit med hjälp av försäljning.

Vad är Ängsholmen?

Ängsholmen är som sagt en ö. Det finns ingen fast förbindelse med fastlandet, men förutom taxibåt har Waxholmsbolaget flera linjer som passerar Ängsholmen, från Stockholm, Vaxholm och Lidingö. På ön har KFUK-KFUM satsat på olika aktiviteter.

Först och främst vattenbaserade eftersom man befinner sig mitt i skärgården. Det är segling i alla dess former, både för nybörjare med små och stabila jollar, till kappseglingsbåtar för mer sjövana seglare. Att paddla kanot är ett annat roligt färdmedel, men Ängsholmen passar också utmärkt för bad, och det finns bastu i anslutning till det. Vill man hålla sig på land finns en låghöjdsbana och en höghöjdsbana för den som vill utmana sin höjdrädsla och träna upp sin balans. För idrottsklubben eller sportiga skolelever finns en volleybollplan, en fotbollsplan och en basketplan.

Färdiga paketresor

Ni väljer självklart vilka aktiviteter er klass eller klubb vill ägna sig åt, men det finns två färdiga gruppaket att utgå ifrån, ett tvådagarspaket med en övernattning och ett tredagarspaket med två nätter på Ängsholmen.

Tjäna pengar med DelikatessKungen

För att ha råd att åka till Ängsholmen på klassresa eller resa ihop med klubblaget kan ni med fördel starta ett försäljning ihop med DelikatessKungen. Ni säljer, DelikatessKungen står för varorna och så delar man på vinsten.

Det är lättsålda och populära delikatesser som lagrad cheddarost, dragerade vingummin och lakrits, och inte minst den lufttorkade salamin med mycket hög kötthalt som finns i fem olika smaker. Ni säljer genom att knacka dörr i era egna bostadsområden, besöka lokala företag eller bearbeta era kontaktnät i sociala medier. Varje säljare får en egen webbshop där kunderna kan lägga sina beställningar av delikatesser.

Att finansiera skolresan eller idrottslägret med försäljning är ett lustfyllt sätt att tjäna pengar och samtidigt lära sig hur det funkar att sälja. Ni tar inga ekonomiska risker och säljer bara så länge och mycket ni själva vill, det beror kanske på hur kul det är och hur mycket pengar ni tjänar.