Kläppen Ski Resort

Om ni ska åka på klassresa vintertid kan Kläppen vara ett bra resmål. Där, i norra Dalarna, har familjen Eriksson drivit skidanläggningen Kläppen Ski Resort sedan 1982. Här följer information om anläggningen och om hur ni kan tjäna pengar till en klassresa dit.

Anläggningen och hur ni kommer dit

Det har hänt mycket på de dryga 40 åren som gått sedan Per Eriksson gick runt på Kläppenberget och funderade över framtiden. Idag har man 21 liftar, 38 nedfarter och tre snöparker. Det fina med utförsåkning i en stor anläggning är att det finns något för alla. Här finns långa flacka backar för nybörjare och andra som inte har bråttom, men också branta och tuffa utmaningar för mer avancerade skidåkare. Men här åker man inte bara utför. För den som inte roas av slalom, störtlopp eller snowboard har man totalt 37 km skidspår för längdåkning också.

Sommar på Kläppen

Vill ni överhuvudtaget inte åka skidor är Kläppen allra bäst på sommaren. Då finns det fina vandringsleder, crosscountryleder för cykel och tuffa trailspår för löpning. Föredrar man att ta det lugnt kan man bada i Västerdalälven, där man också kan fiska och paddla. Givetvis kan man ta det lugnt även på land och exempelvis grilla och spela minigolf.

Respengar

Vill ni åka på klassresa till Kläppen, men behöver tjäna pengar till klassen först kan ni starta en försäljning av DelikatessKungens produkter. Det gäller förresten även om ni är en förening som behöver fylla på klubbkassan, då kan ni tjäna pengar till laget på samma sätt.

Först tar ni upp beställningar på salami, praliner och andra delikatesser. Det gör ni genom att knacka dörr hos privatpersoner och företag där ni bor, eller genom kampanjer i sociala medier. Gamla kunder, som köpt DelikatessKungens varor tidigare, kan hitta er på DelikatessKungens nätsida där det finns en karta över aktuella försäljningar med de grupper som för närvarande säljer delikatesser.

När ni känner att marknaden är färdigbearbetad får er kontaktperson hem alla varor ni sålt. Sedan distribuerar ni dem till kunderna som betalar samtidigt som ni levererar. Efter det återstår bara att räkna pengar och bestämma vart ni ska åka.

Om pengarna inte räcker eller om ni vill resa på fler skolresor, cupresor eller träningsläger, startar ni en ny försäljning. Det har många grupper gjort när de upptäckte hur roligt det första samarbetet var.