Skolresa till Prag

Tjeckiens huvudstad Prag är en av många östeuropeiska städer alltför få svenskar har besökt. Det är synd eftersom staden har så mycket att erbjuda. Är ni en skolklass eller idrottsklubb på jakt efter ett intressant resmål borde ni absolut överväga Prag. Här följer mer information om Prag, men också om hur man kan tjäna pengar till klassresan.

En vacker skolresa

Många är de europeiska storstäder som fått växtvärk, där politiker i sin förtätningsiver för att få plats med bostäder och arbetsplatser rivit gamla vackra byggnader. Prag är inte en av dem. Här har man tvärtom bevarat stadens särprägel. I olika stadsdelar finner ni olika stilarter, från 1200-talet och framåt. Men här finns också parker och mer natursköna områden.

Mycket att lära

Under en klassresa till Prag kan ni uppleva både kultur och historia samt vackra miljöer. I Prag finns kyrkor och katedraler, men också slott, broar, torg och inte minst museer väl värda ett besök, som Franz Kafka-museet, ett flygmuseum och ett museum helt tillägnat kalla kriget. En guidad sightseeingtur kan ni göra till fots, med buss, cykel eller båt. Jodå, under en timslång båttur kan ni uppleva Prag från vattnet. Det är inte bara Venedig som ståtar med båttrafik mitt i stan, det gör även Prag. Annars går det alldeles utmärkt att transportera sig på mer traditionella sätt, som med buss, tunnelbana och spårvagn. Det är smidigt, men också ganska billigt.

Börja spara pengar

För visst kommer en klassresa eller klubbresa till Prag kosta pengar, så det lönar sig att hålla reda på kostnaderna och välja resa och boende med omsorg. Man kan också vända på det och fylla på klasskassan innan skolresan till Prag, eller klubbkassan om man är en förening som vill tjäna pengar.

DelikatessKungen har alltid samarbetat med grupper av ungdomar, som skolklasser, idrottsklubbar och andra ideella föreningar som sålt företagets produkter mot provision, lättsålda delikatesser av hög kvalitet, som lufttorkad salami, ekologisk olivolja och handgjorda, belgiska chokladpraliner. Man säljer dem på sin egen hemort, till sina vänner och bekanta eller deras arbetsplatser, och för varje såld produkt blir det mer pengar till klassen eller klubben. Till sin hjälp har man DelikatessKungens försäljningsmaterial, men också en app som håller reda på försäljningen och underlättar kommunikationen mellan kontaktpersonen och de säljande ungdomarna. Tusentals gruppresor har finansierats med hjälp av denna försäljning, och nu har ni chansen!