Tiveden – en central nationalpark

Nationalparker är skyddsvärda naturområden. Inte sällan ligger de otillgängligt. Tiveden ligger tvärtom centralt. Mitt emellan Stockholm och Göteborg, mellan Götaland och Sveland, Vänern och Vättern ligger Tivedens nationalpark, detta storslagna skogsområde som inlandsisen förvandlat till något alldeles extra. Här följer mer info om Tiveden, varför ni ska åka dit på skolresa och hur ni kan tjäna pengar till klassresan dit.

Bo och göra i Tiveden

Har ni väl bestämt er för att åka på skolresa till Tivedens nationalpark blir det svåra förberedelsearbetet inte att komma på vad ni ska uppleva utan istället att begränsa er för här finns alla möjligheter. Här kan ni vandra, paddla, fiska, bada, cykla, rida eller bara hänga och bestämma er på plats. Vill ni ha mer kontroll finns färdiga turistpaket som vildmarkssafari och vandringsturer med guide, kanoter etc. Men allt går såklart också att göra i egen regi.

Samma sak med boendet. Under en klassresa i Tiveden kan ni bo på camping, hotell eller STF:s vandrarhem Tivedstorp som är en hel by med restaurang, samlingslokaler, dansbana och bastu med badtunna. Allt hänger på er.

Pengar till klasskassan

Fast kanske lite på klassens ekonomi också. Med mer pengar i klasskassan kan man lägga mer pengar på klassresan. Även om ni inte samlat pengar i flera år finns en enkel lösning på det. DelikatessKungen har sedan början av 90-talet startat tusentals försäljningssamarbeten med skolklasser och andra grupper av ungdomar, som idrottslag och föreningar. Ni tjänar pengar till klassen genom att sälja DelikatessKungens produkter, som salami, cheddarost och chokladpraliner.

Eftersom försäljningen är provisionsbaserad bestämmer ni själva hur mycket tid och kraft ni vill lägga på jobbet. Ni tar inga ekonomiska risker och det finns heller inget tak för hur mycket pengar ni kan tjäna till skolresan. Många tidigare grupper har lyckats så bra att de direkt bestämt sig för att samla pengar till en resa till.

Alternativa resmål

Med laddad klasskassa kanske ni vill resa längre bort än till Tiveden, kanske till och med utomlands. Eller också kan ni välja något mer spektakulärt, som att flyga luftballong och se er hemstad uppifrån medan ni seglar fram ljudlöst i vindens hastighet. DelikatessKungen har fler tips på äventyrliga klassresor om det är vad ni vill få ut av skolresan. Allt är möjligt om man verkligen vill och är beredd att kämpa för det.