Liseberg – hundra år av action

1923 firade Göteborg 300-årsjubileum och av den anledningen invigdes en spektakulär nöjespark man valde att kalla Liseberg. Nu har det gått ytterligare hundra år och Liseberg står där alltjämt. Under åren som gått har familjer och inte minst skolklasser och andra grupper av barn och ungdomar åkt deras berg-och-dalbanor, pariserhjul och radiobilar.

Varje år går tusentals skolresor till Göteborg och i stort sett alla innefattar minst ett Lisebergsbesök. Det finns skäl till det, ett klassresa till Liseberg är i princip en garanterad succé. Vill er klass åka till Liseberg under jubileumsåret 2023 är det dags att göra upp en plan. Läs vidare så får ni veta hur ni kan fira en riktigt actionfylld skolresa.

Tjäna pengar till Liseberg

Oavsett om Liseberg är huvudmålet med er skolutflykt eller ett stopp bland många kommer ni behöva pengar. Man vill inte åka till Liseberg för att snåla, det är som att gå på restaurang när man fastar. Fyll på klasskassan innan ni åker så blir möjligheterna så många fler. DelikatessKungen hjälper skolklasser att få råd med drömresan. Ni säljer företagets lättsålda delikatesser och er del av vinsten finansierar skolresan.

Vad händer på Liseberg?

Liseberg är känt för sina åkattraktioner, som Balder, berg- och dalbanan i trä, och klassikern Flumeride, där man sittandes i en urgröpt stock garanteras såväl många skratt som pirr i magen och en hel del vatten. Men Liseberg är också scener med musikframträdanden och teater. Här har storheter som Jimi Hendrix, ABBA, Rolling Stones och Håkan Hellström uppträtt inför entusiastisk publik.

Göteborg är mer än Liseberg

Göteborg är Sveriges näst största stad, med massor av upplevelser och sevärdheter vid sidan av Liseberg. Där finns Universeum, Botaniska Trädgården och en mängd fantastiska museer som Maritiman, Aeroseum och Volvo Museum. Häng på Avenyn, fika i Slottsskogen, bada och ha det bra.

Er biljett till nöjesparkernas nöjespark

Men Liseberg är som sagt ett ställe dit man på goda grunder brukar komma under ett besök i Göteborg, oavsett om man är en skolklass, familj, förening eller kompisgäng. Så vad väntar ni på? Starta en försäljning om ni vill göra som tre miljoner andra gör varje år, åka till Liseberg. Så kan ni säga till era framtida barn och barnbarn att ni var där under hundraårsjubileet. Och resan finansierade ni själva!