Katrineholm Cup, fotboll

Under en långhelg i slutet av sommarlovet arrangerar fyra fotbollsklubbar tillsammans Katrineholm Cup, en fotbollsturnering för pojkar och flickor mellan 10 och 16 år. De äldsta spelar elvamannafotboll i matcher om 2 x 30 minuter, de yngsta sjumanna, 2 x 20 minuter, och för åldersgrupperna i mitten gäller niomanna under 2 x 25 minuter. Alla lag garanteras minst fem matcher och minst en per dag under alla tävlingsdagar. Det är fria byten under matcherna och ni får ställa upp med obegränsat antal spelare i laget så länge ni har rätt antal på planen.

Genom att köpa deltagarkort får spelarna mat tre gånger om dagen från middag på torsdagen till lunch på söndagen. Ni får sova i skolsalar (medtag liggunderlag och sängkläder) och det ingår även en omgång bangolf och en serie bowling i närliggande anläggningar, men för de lag som föredrar att ordna mat, boende och aktiviteter på egen hand går det bra att bara betala startavgift till cupen.

Särskilt lag i närområdet kan ju vilja välja att åka hem på nätterna eller inkvartera sig hos släkt och vänner. Katrineholm ligger i Sörmland, drygt 11 mil från Stockholm. Det är en trevlig småstad med knappt 25 000 invånare som enklast nås från hela Sverige med tåg eller egna bilar.

Det återstår bara för laget att träna så att ni kommer väl förberedda till Katrineholm i sommar. Och kanske behöver ni pengar för att ha råd med denna och andra cupresor och träningsläger. Detta löser ni genom att finansiera cupresan med försäljning av delikatesser ihop med DelikatessKungen, som erbjuder ett kul jobb inte helt olikt fotboll. Precis som på fotbollsplanen handlar det om att samarbeta och att prestigelöst hjälpa varandra, och ju hårdare ni arbetar desto bättre blir resultatet.

Ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen är nämligen helt provisionsbaserat. För varje produkt ni säljer blir det mer pengar till klubbkassan och i förlängningen till verksamheten, som t ex en tävlingsresa till Katrineholm.

Ni säljer lufttorkad salami, handgjorda chokladpraliner och andra delikatesser där ni bor, och om ni vill också på internet. Varje spelare får en egen webbshop där den som vill kan beställa delikatesser direkt i sin dator eller telefon.

Beställningar tas upp så länge ni tycker att det är kul, och kunderna betalar delikatesserna först när ni levererar dem, så ingen behöver lägga ut pengar och ni riskerar inte att sitta kvar med ett osålt lager.