Klassresa till Öland

Öland är semesterön framför andra. Vill ni åka på skolresa är Öland definitivt ett resmål ni bör överväga nästan oavsett vad ni har för mål med resan. Här finns unik natur, kultur och historia, men det är också en plats för konst och sport. På sommaren tänker man ändå mest på sandstränder med bad i Östersjön.

Borgholms slottsruin är nog Ölands främsta turistmål. Inte minst för alla konserter, men här kan ni också uppleva utställningar och andra evenemang. Förutom att se själva slottsruinen som i sig är spektakulär. Här har slottet stått i över 800 år, och många är de kungar som varit inblandade i slottets historia. Under en guidad rundtur får ni veta mer.

Är ni djurintresserade finns såklart Ölands Djur- och nöjespark, men det finns också möjligheter att rida. Vanligtvis på hästar, men på Ormöga gårds kamelranch kan ni rida på kameler om ni inte bara vill hänga och umgås med kameler och lamor, som är fascinerande djur.

Vill ni leka med andra farkoster finns Ölands Gokartcenter där ni kan tävla mot varandra och er själva i hög fart. Det tråkiga är väl just tempot, att det bara är ett par race som snart är över och ändå kostar några hundralappar.

Det finns många sätt att ta sig till Öland. Från Kalmar åker ni buss över Ölandsbron och till Kalmar går det både buss och tåg från hela Sverige, men det går också direktbussar till Öland från Stockholm, och Stockholm nås från hela Sverige med tåg, buss eller flyg.

Vad än ni vill göra, hur ni vill resa och bo beror antagligen på hur det står till med klasskassan. Mer pengar ger fler möjligheter, även om det delvis går att komma runt genom att tänka kreativt. Klasskassan kan man fylla på genom att jobba, sälja något eller utföra tjänster åt kommunen eller privata företag.

Eller tjäna pengar till klassresan ihop med DelikatessKungen, som erbjuder ett försäljningssamarbete där klassen varken behöver ta ekonomiska risker eller åta sig att sälja ett specifikt antal varor. Ni håller på så länge ni tycker att det är kul, och ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det till skolresan.

Produkterna det handlar om är både salta, som cheddarost och salami, och söta, som dragerad lakrits och handgjorda chokladpraliner. Ni säljer dem där ni bor eller på nätet. Försäljning är roligt, spännande, lärorikt och – inte minst – lönsamt!