Helenius SALK Open, tennis

Helenius SALK Open är en tennisturnering för ungdomar med en över hundraårig tradition. Den första upplagan av ”Skolungdomens nationella lawntennistäflingar” (man stavade konstigt på den tiden) gick av stapeln 1907. Här har alla svenska tennisstjärnor värda namnet spelat – Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander …

Nu till nyår är det dags igen. Tävlingen spelas under jullovet, från Annandag jul till Trettonhelgen, alltså från 26 december och ungefär en vecka in på det nya året, och är öppen för junior på tio år upp till arton, singel och dubbel. Spelplatsen är Salkhallen i Bromma utanför Stockholm.

Behöver ni någonstans att bo i samband med turneringen får spelare och ledare rabatterade priser på det intilliggande hotellet Scandic Alvik, men det finns gott om hotell, vandrarhem och andra boenden både i Bromma och i Stockholm i övrigt.

Behöver ni pengar för att ha råd att spela denna och andra turneringar? Tennis är ju en ganska dyr sport. Racketar, bollar, skor och kläder kostar, liksom träningstider i sporthallar. Helenius SALK Open kostar 480 kr per spelare (eller 240 kr i dubbelklassen) och utöver det får väl de flesta deltagarna räkna med kostnader för mat, boende och resor.

Det är ju det ständiga problemet för ungdomsidrotten, gott om utgifter och dåligt med inkomster till klubbkassan. Många föräldrar har svårt att bidra, vilket leder till att alla barn och ungdomar inte har möjlighet att ägna sig åt vilka fritidsaktiviteter de vill.

Därför är det bra att DelikatessKungen kan hjälpa till. Eller rättare sagt att vi kan hjälpa varandra, för det handlar om ett samarbete. Företaget tillhandahåller delikatesser som ungdomarna säljer på sin egen hemort genom att knacka dörr i bostadsområden eller uppvakta lokala företag. Ju mer man säljer, desto mer pengar blir det till klubben. Eftersom försäljningen är provisionsbaserad behöver ni inte boka upp er för ett visst antal timmar, och inte heller åta er att sälja en viss mängd delikatesser. Ni säljer så länge det är kul och lönsamt.

Varorna det gäller är bl a lagrad cheddarost, ekologisk olivolja och dragerad lakrits. Allihop av hög kvalitet och paketerade i fina presentförpackningar.

Tusentals skolklasser, föreningar och idrottsklubbar har redan provat detta sätt för att få råd med skolresor, cupresor och träningsläger. Många grupper har också återkommit, för har man hittat ett enkelt och roligt sätt att tjäna pengar till en tävlingsresa kan man ju lika gärna göra det en gång till.