Sparreviken – lägergård i Bohuslän

Lägergården Sparreviken vid Hakefjorden i Bohuslän grundades 1942, så här har den kristna ungdomsorganisationen KFUM bedrivit lägerverksamhet i 80 år. Dels sina egna populära sommarläger, men när gården står tom hyr man ut till andra, för allt från konfirmationsläger till företagsevenemang, med helpension, självhushåll eller något däremellan. Inte minst är det skolklasser som hyrt in sig i natursköna Sparreviken, så om er klass vill arrangera en skolresa i Västsverige är detta alternativ absolut värt att värdera.

Förutom att det ligger bra, ett stenkast från E6:an och ganska nära Göteborg, är kanske det bästa med Sparreviken alla aktiviteter som finns där. Man har inte obegränsat med tid på en klassresa och varje transport kostar pengar och kräver planering. Allt sådant kan ni släppa på Sparrevikens lägergård. När ni väl är framme behöver ni inte åka en meter.

Här finns sju sovstugor av olika storlek, samtliga rustika och ombonade. Kocken ordnar den typ av mat ni önskar, inklusive specialkost för allergiker. Man har lång och bred erfarenhet av att arrangera aktiviteter som kanotpaddling, klättring i ravinen, diverse samarbetsövningar och så avslutar man dagarna med mysiga grillkvällar. Alltsammans i diskussion med klassen så att era önskemål tillgodoses så långt det är möjligt.

För att skolresan ska bli av måste det dock finnas pengar i klasskassan. Det gäller förresten oavsett om ni vill till Sparreviken, Spånga eller Spanien, allt kostar pengar. För det ändamålet kan ni arrangera loppisar, jobba åt kommunen eller tillverka och sälja något.

Eller tjäna pengar till klassresan med hjälp av ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Då får ni pröva på att sälja delikatesser. DelikatessKungen håller med varor, som chokladpraliner, olivolja och cheddarost, liksom marknadsföringsmaterial och personliga webbshoppar för alla säljande elever, men ni säljer på era egna villkor. Ni förbinder er inte att sälja ett givet antal produkter, ni bestämmer var och hur ni ska sälja, och inte minst bestämmer ni hur mycket tid ni vill lägga på försäljningen.

Faktiskt kan man säga att ni även bestämmer hur mycket pengar ni ska tjäna för ersättningen beror helt på hur mycket ni säljer. Så det lönar sig att ligga i, men det är inget krav. En överväldigande majoritet av de grupper som sålt DelikatessKungens produkter är nöjda med samarbetet, och många har kommit tillbaka för att tjäna pengar till nya resor. Kanske kommer även ni upptäcka hur kul och lönsamt det är att sälja delikatesser!