Skidresa med skolan

Vanligtvis åker skolklasser på klassresa under sommarhalvåret, kanske strax innan sommarlovet när undervisningen ändå går på sparlåga. Med hjälp av en studiedag får man ihop en långhelg och åker iväg till sol och bad.

Men det finns ett annat sätt. På sommaren händer ju så mycket annat. Väljer man istället att åka på skolresa på vintern finns fler röda dagar och ett helt sportlov att hitta resdagar på. Vintertid kan man åka på skidresa till någon vintersportort. Det finns fjäll med en lång säsong med snögaranti. Åk t ex till Idre, Sälen, Vemdalen, Riksgränsen eller Åre/Östersund.

Om ni inte vill resa utomlands förstås. I Norge finns bl a Trysil och Hemsedal med tillräckliga snömängder långt innan södra Sverige fått en enda snöflinga i luften. Nöjer ni er inte med grannlandet finns Alperna. I Frankrike, Schweiz och Österrike finns fantastiska skidanläggningar.

Alla elever kastar sig inte lika obehindrat ut för pisterna, men det är ju heller ingen tävling. Alla större skidorter har lättare backar för dem som inte vill slå hastighetsrekord i störtloppsbacken, och nybörjarkurser för dem som aldrig testat utförsåkning. Givetvis kan all utrustning hyras, från skidor, pjäxor och stavar till skyddsutrustning.

Man behöver inte heller åka slalom. Den som föredrar längdåkning har preparerade spår och milsvid utsikt att se fram emot. Kanske testa på skidskytte för första gången? Förresten finns ofta en massa aktiviteter runt skidanläggningarna som inte kräver skidor överhuvudtaget. Den som inte är så skidbiten kanske gärna väljer att åtminstone en dag varken åka skidor utför eller på längden. Prova att åka snöskoter eller hundspann, gå på äventyrsbad eller sätt dig på ett renskinn vid en utegrill.

Vart ni ska åka och vad ni ska göra kan ju också påverkas av klasskassans storlek. Liftkort är dyra, både i Norden och längre ner i Europa. Själva resan kostar och måste ni åka under högsäsong blir det ännu dyrare.

Därför är det bra att DelikatessKungen finns. Starta en försäljning av delikatesser som salami, cheddarost och belgiska chokladpraliner, och ni kommer att tjäna pengar till skolresan snabbare än ni anar. Det har tusentals grupper gjort innan er. Det bästa med att jobba ihop med DelikatessKungen är att försäljningen är provisionsbaserad och varorna skickas inte ut förrän ni har tagit upp beställningarna. Det finns därför inget tak för hur mycket ni kan tjäna, samtidigt som ni inte tar några ekonomiska risker – allt att vinna, inget att förlora!