GO Fotboll

Kanske inte så konstigt att en cup som heter GO Fotboll arrangeras just i Göteborg för det är såklart en ordvits. Tidigare hette cupen GAIS Open och i år arrangeras den för trettonde gången. Det är fortfarande GAIS, alltså Göteborgs Atlet- & Idrottssällskap som står för värdskapet, turneringen spelas i Göteborg, onsdag-söndag under höstlovet och alla pojk- och flicklag i åldern 12-16 år är välkomna.

De äldsta lagen spelar elvamannafotboll på fullstor plan, de yngre niomanna på en lite mindre, och man har både bredd- och elitklasser för att alla lag ska få ett motstånd på sin nivå. För elvamanna är matchtiden 2 x 25 minuter, för niomanna 2 x 20 minuter. Tolvåringarna spelar utan slutsegrare i dubbla gruppspel, där är alla vinnare och får medalj. I övriga åldersgrupper har man först ett gruppspel, sedan A-slutspel för de två främsta lagen i varje grupp, medan resten får spela B-slutspel. De mest framgångsrika lagen får pokaler.

På nätterna sover man i närliggande skolor. Även maten serveras i skolor, frukost, lunch och middag. Specialkost finns och dessutom serveras ett brett salladsbord till alla luncher och middagar.

Har ni tid över är Göteborg en kul stad att hänga i. Här finns t ex Liseberg, Universeum och Slottsskogens djurpark och en del av Göteborgs nöjesarrangörer erbjuder rabatter för deltagare i GO Fotboll.

Är det skralt i klubbkassan kan ni nöja er med fotbollscupen, det är underhållning så det räcker. Så här på hösten kan det annars vara svårt att få pengarna att räcka, men då kan ni starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen.

Företaget står för delikatesserna och laget för försäljningen. Först tar ni upp beställningar och ni väljer själva hur och var ni ska sälja, till företag eller privatpersoner, genom dörrknackning, ute på stan eller på nätet. Det är lättsålda varor som belgiska chokladpraliner, ekologisk olivolja och lagrad cheddarost, allihop i snygga presentförpackningar.

När ni känner er nöjda med försäljningen får ni hem alla sålda produkter till er kontaktperson, en tränare eller förälder. Delikatesserna distribueras till kunderna som betalar vid leverans. Sedan är det bara för laget att summera försäljningen och behålla sin andel.

Genom åren har tusentals grupper, föreningar, skolklasser och idrottsklubbar finansierat sina resor med försäljning av delikatesser. En del bara en gång, men många har också återkommit för att tjäna pengar till nya cuper, träningsläger och skolresor.